Οι εργαζομενοι της ΕΤΠΑ Packaging συνεδραμαν στο εργο του Κεντρου Στηριξης Παιδιου και Οικογενειας Κομοτηνης

Το Δ.Σ. του Σωματείου τους παρέδωσε την Τετάρτη τα είδη διατροφής και υγιεινής

Με το πλήθος των επιχειρήσεων που έχουν αναλάβει και υλοποιήσει δράσεις αλληλεγγύης δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η ΒΙΠΕ Κομοτηνής εξελίσσεται σε κοιτίδα αγάπης προς τον συνάνθρωπο. Μπορεί το ιδιαίτερα δυσχερές οικονομικό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί στη χώρα μας συχνά να θέτει εν αμφιβόλω, με τα πάσης φύσεως εμπόδια που ανακύπτουν, την ύπαρξη των επιχειρήσεων, ωστόσο οι παραγωγικές μονάδες που έχουν την έδρα τους στη ΒΙΠΕ, αποδεικνύουν με κάθε ευκαιρία την κοινωνική τους ευαισθησία, γνωρίζοντας πως επιχειρηματικότητα χωρίς κοινωνία δεν υπάρχει.
 
Σε αυτό το πλαίσιο, το Σωματείο Εργαζομένων του εργοστασίου της ΕΤΠΑ Packaging στην Κομοτηνή ανέλαβε την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει τρόφιμα, τα οποία θα έδινε στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής. Όπερ και εγένετο την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, όταν αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Σωματείου, αποτελούμενη από τους Κωνσταντίνο Αβραμίδη (Πρόεδρο), Γεώργιο Δαμακίδη (Γενικό Γραμματέα) και Ριτβάν Σαρ Οσμάν Ογλού (Ταμία) βρέθηκε στο Κέντρο για να παραδώσει τα τρόφιμα και τα είδη υγιεινής που συγκεντρώθηκαν. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι στην προσπάθεια αυτή του Σωματείου, εκτός από όλους τους εργαζομένους του εργοστασίου στην Κομοτηνή, συνέβαλαν και οι συνάδελφοί τους από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, επικροτώντας την πρωτοβουλία. Άλλωστε για την εταιρεία δεν είναι άγνωστες τέτοιου είδους ενέργειες, αφού στο πρόσφατο παρελθόν η ΕΤΠΑ Packaging ήταν αυτή που συνέδραμε με ένα χρηματικό ποσό στα αεροπορικά έξοδα επιστροφής των μαθητών του 3ου ΓΕΛ, μετά την «περιπέτεια» που είχαν κατά τη διάρκεια της εκδρομής τους στην Αθήνα. 

Γιουσούφ Βιλντάν «Κάθε μήνα έρχονται 45 οικογένειες και προσπαθούμε να καλύψουμε τις βασικές ανάγκες τους» 

Την αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν, εκ μέρους του Κέντρου οι υπεύθυνές του και οι κοινωνικοί λειτουργοί, κ.κ. Γιουσούφ Βιλντάν και Σουζάνα Μουρατίδου. Ευχαριστώντας όλους τους εργαζομένους του Εργοστασίου για την πολύτιμη αυτή βοήθεια, η κ. Γιουσούφ Βιλντάν εξήγησε στην αντιπροσωπεία τους σκοπούς και τη λειτουργία του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής.
 
«Προσπαθούμε να στηρίξουμε τις οικογένειες που έχουν ανάγκη και πλήττονται από την οικονομική κρίση» σημείωσε η κ. Γιουσούφ Βιλντάν. «Το βασικό κριτήριο» συνέχισε «για να μπορέσουν να λαμβάνουν κάποια υπηρεσία είναι να έχουν παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο. Γι’ αυτό και οι υπηρεσίες που παρέχουμε εκτός από την υλική στήριξη – προσπαθούμε να δίνουμε ένα πακέτο ανά μήνα ανάλογα με τις ανάγκες της οικογένειας- είναι και η μαθησιακή στήριξη που γίνεται από τους εθελοντές που έρχονται εδώ και κάνουν μαθήματα στα παιδιά και η λογοθεραπεία, κατά την οποία η λογοθεραπεύτρια κάνει μαθήματα σε παιδιά που είναι διαγνωσμένα ότι έχουν κάποιο πρόβλημα στο λόγο, στην άρθρωση, και έχουμε και την ψυχολόγο μας που κάνει ψυχολογική υποστήριξη και σε παιδιά και σε γονείς, ανάλογα με το αίτημά τους και ανάλογα με την ανάγκη που έχουν».
 

Σύμφωνα με όσα παρέθεσε η κ. Γιουσούφ Βιλντάν, «αυτή τη στιγμή το Κέντρο στηρίζει 75 οικογένειες οι οποίες λαμβάνουν ψυχοκοινωνική στήριξη και 45 οικογένειες που λαμβάνουν ειδική στήριξη. Δηλαδή κάθε μήνα έρχονται 45 οικογένειες και παίρνουν τα πακέτα του μήνα και προσπαθούμε να καλύψουμε τις βασικές ανάγκες τους».
 
Παράλληλα στο Κέντρο υπάρχει και ομάδα δημιουργικής απασχόλησης στην οποία πηγαίνουν τα παιδιά και περνούν δημιουργικά τον χρόνο τους μια φορά την εβδομάδα, μαθαίνοντας μέσω βιωματικών παιχνιδιών τρόπους αντιμετώπισης και διαχείρισης των προβλημάτων.
 
Κλείνοντας η κ. Γιουσούφ Βιλντάν επεσήμανε ότι η ανάγκη για στήριξη στη λειτουργία του Κέντρου είναι διαρκής. «Ανήκουμε στο σωματείο των Παιδικών Χωριών SOS, είμαστε ένα από τα εννιά κέντρα που αυτά έχουν, και προσπαθούν να βοηθήσουν και αυτά να καλύψουμε τις ανάγκες μας. Μας στέλνουν τρόφιμα από Αλεξανδρούπολη ανάλογα με τις ανάγκες που έχουμε» εξήγησε, ευχόμενη το παράδειγμα των εργαζομένων της ΕΤΠΑ Packaging να βρει κι άλλους μιμητές. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.