Οι Δημοι της Ροδοπης συμμορφωνονται με τις αποφασεις για αποφυγη εξαπλωσης του κορωνοιου

Ποιες δράσεις αναστέλλονται

Σε συνέχεια της απόφασης των υπουργείων Υγείας και Παιδείας για αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών της χώρας και οι δήμοι της Ροδόπης, ανακοίνωσης την αναστολή σε δράσεις και δομές που λειτουργούν με δική τους μέριμνα.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Κομοτηνής, συνεχίζοντας να ακολουθεί πιστά τις οδηγίες και τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας, σχετικά με τη λήψη προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πιθανότητας εξάπλωσης του κορονοϊού.

Προβαίνει στις επιπλέον κάτωθι ενέργειες για τις επόμενες 14 ημέρες

  1. Αναστέλλει τη λειτουργία των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης, των Δημοτικών, των Ιδιωτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών, καθώς και των Βρεφονηπιακών Σταθμών της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης και των ΙΕΚ, που βρίσκονται στην αρμοδιότητά του.
  2. Αναστέλλει τη λειτουργία των γυμναστηρίων ευθύνης του, που έχουν παραχωρηθεί σε αθλητικούς συλλόγους.
  3. Αναστέλλει τη λειτουργία των χώρων ευθύνης του, που έχουν παραχωρηθεί σε πολιτιστικούς συλλόγους για χορευτικές δραστηριότητες.
  4. Αναστέλλει τη λειτουργία των χώρων ευθύνης του, όπου πραγματοποιούνται οι κάτωθι δραστηριότητες:
  • Θεατρικά εργαστήρια.
  • Μαζικός Αθλητισμός.
  • Μαθήματα και πρόβες Φιλαρμονικής.
  • Μαθήματα και πρόβες Χορωδίας.
  • Μαθήματα Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

Αναστολή λειτουργίας δομών και στον Δήμο Ιάσμου

Σε παρόμοιες ενέργειες προέβη και ο Δήμος Ιάσμου, ο οποίος ακολουθώντας τις οδηγίες των Υπουργείων  Υγείας και Παιδείας, λόγω κορωνοϊού ανακοίνωσε πως:

  1. Αναστέλλεται από την Τετάρτη 11 Μαρτίου και για 14 ημέρες η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Ιάσμου.
  2. Αναστέλλεται από την Τετάρτη 11 Μαρτίου και για 14 ημέρες η λειτουργία όλων των νηπιαγωγείων και βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου μας.
  3. Αναστέλλεται από την Τετάρτη 11 Μαρτίου και για 14 ημέρες η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Δήμου Ιάσμου.

Αναστολή δράσεων Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αρριανών

Επίσης ο Δήμος Αρριανών ανακοίνωσε πως αναστέλλει τις προγραμματισμένες επιμορφωτικές συναντήσεις με γονείς παιδιών σχολικής ηλικίας στα χωριά Δοκού και Λαμπρού, που πραγματοποιούνταν από το Κέντρο Κοινότητας. Σύμφωνα με τον Δήμο θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση μετά το πέρας της 24ης Μαρτίου.

Προσοχή και ψυχραιμία

Οι δήμοι συνιστούν στους δημότες τους προσοχή, ψυχραιμία και να τηρήσουν απαρέγκλιτα τα μέτρα πρόληψης, που ανακοινώνονται από το Υπουργείο Υγείας και από τους αρμόδιους, εποπτευόμενους φορείς του. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.