Οι Δημοι Αρριανων και Ιασμου δεν απαντησαν στον Τσιρωνη για τα αδεσποτα

Μέχρι σήμερα η διορία για να συμμορφωθούν

Οι Δήμοι Ιάσμου και Αρριανών βρίσκονται στην μακρά λίστα των 169 δήμων σε όλη την Ελλάδα που δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, για την αποστολή στοιχείων σχετικά με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.
 
Ειδικότερα σύμφωνα με το airetos.gr οι δύο δήμοι της Ροδόπης συγκαταλέγονται ανάμεσα στους 169 συνολικά δήμους της χώρας οι οποίοι δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Τσιρώνη, όπως αυτό κατατέθηκε με την επιστολή υπ’ αριθμ. 638/36334/2018 ζητώντας να καταθέσουν συγκεκριμένα δεδομένα για την κατάσταση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην περιοχή τους, όπως προκύπτει από την παρακολούθηση του πληθυσμού τους και από την εφαρμογή του προγράμματος περισυλλογής και διαχείρισής τους, σύμφωνα με το αρ.9 του ν.4039/2012 ως ισχύει.
 
Ο ίδιος απηύθυνε ταυτόχρονα την ίδια επιστολή στις Περιφέρειες και παρά το γεγονός ότι η  ανταπόκριση ορισμένων Δήμων ήταν άμεση, υπήρξαν πολλοί από τους οποίους το Υπουργείο δεν έλαβε απάντηση, όπως οι δύο δήμοι της Ροδόπης.
 
Εξ αυτού του λόγου ο κ .Τσιρώνης έθεσε νέα προθεσμία έως και τις 15 Μαρτίου, ημερομηνία μέχρι την οποία κάθε Δήμος θα πρέπει να γνωστοποιήσει την υφιστάμενη κατάσταση ακόμα και σε περιπτώσεις που δεν εφαρμόζει καμία διάταξη του ανωτέρω άρθρου, που αφορούν στην περισυλλογή και την γενικότερη διαχείριση των αδέσποτων.
 
Η λευκή κόλλα γίνεται αποδεκτή; Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.