Οι «δικοι μας» Σταματης Κραουνακης και Λενα Ουζουνιδου συναντωνται στο Μικρο Θεατρο Αρχαιας Επιδαυρου

Το Λόγο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, μελοποιημένο σε μια παράσταση, ειδικά διαμορφωμένη για το μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, παρουσιάζει το διήμερο 15 και 16 Ιούλιου ο Σταμάτης Κραουνάκης, έχοντας στο πλευρό του τη «δική μας» Ελένη Ουζουνίδου.
 
 «Η πνευματική παρακαταθήκη του Γέρου του Μωριά προς τη νέα γενιά – η ιστορική του ομιλία στην Πνύκα για τα Ελληνόπουλα – η επικαιρότητα των νοημάτων του Λόγου, πηγή σκέψεων και διδαγμάτων, και η συμβολή του αγράμματου αυτού ήρωα της Επανάστασης στην αφύπνιση του Ελληνικού Γένους» στάθηκε η αφορμή έμπνευσης για τον Σταμάτη Κραουνάκη να προσεγγίσει «Εις εσάς μένει να ισάσετε και να στολίσετε τον τόπο, οπού ημείς ελευθερώσαμε».
 
«Ένα θέμα για το Φεστιβάλ. Το μυαλό μου πήγε αμέσως σ’ ένα κείμενο που χρόνια με γυροφέρνει: το λόγο του Κολοκοτρώνη στα Ελληνόπουλα. Με την Ελένη Ουζουνίδου μας συνδέει κοινός χρόνος εργασίας σε πολλά και διαφορετικά. Αριστοφάνης, Λούλα Αναγνωστάκη, Ντάριο Φο. Γνωρίζω καλά τον ήχο και το μέτρο της.
 
Πιστεύω ότι το συγκεκριμένο προφορικό κείμενο του Γέρου του Μωριά είναι απόλυτα χρήσιμο ν’ ακουστεί στις μέρες μας. Και μάλιστα στην καρδιά του Μωριά. Στο υπέροχο και τόσο γνώριμό μου πια αρχαίο θέατρο της Παλιάς Επιδαύρου, τη Μικρή Επίδαυρο. Η μικρή πενταμελής ομάδα των σταθερών μου συνεργατών ηθοποιών –τραγουδιστών θα συνοδεύσει με μέλος και όρχηση την εκλεκτή πρωταγωνίστρια. Στο πιάνο θα συνοδεύσω ο ίδιος» θα πει ο δημιουργός για την παράσταση και την Λένα Ουζουνίδου.
 
Στην παράσταση συμμετέχουν και μουσικά ερμηνεύουν αλφαβητικά οι: Χρήστος Γεροντίδης, Σάκης Καραθανάσης, Κώστας Μπουγιώτης, Γιώργος Στιβανάκης και ο Χάρης Φλέουρας. Στο μπουζούκι ο Βάιος Πράπας. Μουσική Σύνθεση και Διδασκαλία: Σταμάτης Κραουνάκης. Εικαστική εγκατάσταση: Γιώργος Ξένος. Φωτισμοί: Κώστας Μπλουγουράς.
 
Η αρχαία Επίδαυρος μπορεί να πέφτει λίγο μακριά για εμάς του Θρακιώτες, ωστόσο θα έχουμε την χαρά να απολαύσουμε τον Σταμάτη Κραουνάκη και τους συνεργάτες του, στις 27 Ιουλίου, στο Θερινό ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής. Και μην ξεχνάτε ότι ο Σταμάτης είναι κάθε μέρα μαζί μας, με το «Κόκκινο Μοτοσακό» του μέσα από τη συχνότητα του «Ράδιο Παρατηρητής 94fm». Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.