Οι ΔΕΕΠ Θρακης για τη συσταση διακομματικης και την καταβολη του 12%

«Δηλώνουν έμπρακτα το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την περιοχή μας»

Χαιρετίζουν τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού για σύσταση διακομματικής επιτροπής και καταβολή του 12% οι τοπικές οργανώσεις της ΝΔ στη Θράκη. Σε κοινή τους ανακοίνωση οι ΔΕΕΠ Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης επισημαίνουν πως «η πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για σύσταση διακομματικής επιτροπής για την ανάπτυξης της Θράκης καθώς και η επίλυση του ζητήματος της επιδότησης του εργοδοτικού κόστους των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, δηλώνουν έμπρακτα το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την περιοχή μας».

 

Όσο αφορά την καταβολή του 12% οι ΔΕΕΠ Θράκης της ΝΔ αναφέρουν πως «οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας μας ήταν οι πρώτες που επλήγησαν από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης καθώς η ελληνική πολιτεία αψηφώντας τις διατάξεις του ν. 1767/1988 σταμάτησε την καταβολή της επιδότησης του εργοδοτικού κόστους 4 % και 12%, από το Β εξάμηνο του 2010 έως το 2015. Η υπουργική απόφαση του Απριλίου 2016 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ κατήργησε το αναπτυξιακό αυτό κίνητρο χωρίς την πρόβλεψη για την καταβολή των οφειλομένων στις επιχειρήσεις. Με την κατάθεση τροπολογίας η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποκαθιστά την αδικία, διευκολύνοντας την εξόφληση των οφειλών του Κράτους προς τις επιχειρήσεις της περιοχής μας με συμψηφισμό ασφαλιστικών, φορολογικών και άλλων οφειλών, δίνοντας ανάσα ρευστότητας».

 

Ταυτόχρονα για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής επισημαίνουν πως «η πρόταση του Πρωθυπουργού για σύσταση διακομματικής επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης ικανοποιεί ένα διαχρονικό αίτημα όλων των φορέων και της τοπικής κοινωνίας. Η οικονομική και δημογραφική θωράκιση της Θράκης μπορεί να επιτευχθεί μέσα από εθνική συνεννόηση και στρατηγική. Η επιλογή της κ. Ντόρας Μπακογιάννη για πρόεδρο της Επιτροπής διασφαλίζει, με το κύρος και τις γνώσεις της, την ολοκλήρωση με επιτυχία των εργασιών της επιτροπής».

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.