«Οι αριθμοι λενε παντα την αληθεια»

Συνέχεια και διευκρινιστικές εξηγήσεις στο μείζον ζήτημα της δημοτικής συγκοινωνίας, που απασχόλησε εκ νέου το πιο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, με αφορμή λάθος στοιχεία που κυκλοφόρησαν σε μερίδα του τύπου της πόλης μας, δίνει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Κομοτηνής Χρήστος Μέτιος. Συγκεκριμένα, ο κ. Μέτιος διαβεβαιώνει ότι θα υπάρξει αναλυτική και ξεκάθαρη ενημέρωση μετά το τέλος της επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης με το Αστικό ΚΤΕΛ.

«Με αφορμή δημοσιεύματα και με στόχο την πλήρη και ξεκάθαρη ενημέρωση κάθε δημότη, θεωρώ υποχρέωσή μου να διευκρινίσω ό,τι ειπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη δημοτική συγκοινωνία.

1. Υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές του Δήμου μας τόσο ως προς την εταιρεία Αστικό ΚΤΕΛ όσο και σε άλλους προμηθευτές. Αυτό οφείλεται αφενός κυρίως στα μεγάλα χρέη και στις πολλές υποχρεώσεις που παραλάβαμε ως νέα διοίκηση και αφετέρου στις νέες έκτακτες υποχρεώσεις που προέκυψαν. Ανέφερα στο Δημοτικό Συμβούλιο ως παράδειγμα την πιο σημαντική έκτακτη πληρωμή, η οποία αφορούσε ποσό 700.000,00 € περίπου (συγκεκριμένα 693.848,69€) το οποίο παρακρατήθηκε από την τακτική επιχορήγηση του Δήμου επειδή ο Δήμος είχε μπει εγγυητής σε παλιά δάνεια της ΔΕΥΑΚ ύψους 7 εκατομμύρια ΕΥΡΩ. Η συζήτηση ήταν για τη δημοτική συγκοινωνία, ανέφερα ότι η οφειλή προς την εταιρεία Αστικό ΚΤΕΛ είναι αρκετά μικρότερη από το ποσό των 700.000,00€ της έκτακτης υποχρέωσης που δυστυχώς προέκυψε.

2. Πιο συγκεκριμένα για το θέμα της δημοτικής συγκοινωνίας ανέφερα:

α. Πράγματι υπάρχει καθυστέρηση στις πληρωμές. Παραλάβαμε χρέη 7 μηνών και σήμερα οφείλουμε χρέη 10 μηνών.

β. Μια εβδομάδα πριν από τη στάση εργασίας των εργαζομένων στην Α.Ε. Αστικό ΚΤΕΛ ο Δήμος Κομοτηνής κατέβαλλε ποσό 114.906,44€ στην Εταιρεία.

γ. Επίσης, μία εβδομάδα πριν καταθέσαμε γραπτή πρόταση επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης που είχε υπογράψει η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου με την Εταιρεία Αστικό ΚΤΕΛ για τη δημοτική συγκοινωνία. Αυτό έγινε διότι η παραπάνω σύμβαση είναι πολύ ακριβή, πράγμα που ομολόγησε και ο πρώην Δήμαρχος κ. Βαβατσικλής στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει ήδη δύο επίσημες συναντήσεις με το Δ.Σ. της εταιρείας Αστικό ΚΤΕΛ, για την επαναδιαπραγμάτευση της παραπάνω σύμβασης. Η δεύτερη μάλιστα έγινε την προηγούμενη Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου.

Θα υπάρξει αναλυτική και ξεκάθαρη ενημέρωση μετά το τέλος της επαναδιαπραγμάτευσης».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.