Οι ανθρωποι πισω απο τους «μαγικους» χαρακτηρες του Μαγεμενου Παρκου

Άννα Μαχαιροπούλου: «Προσπαθούμε να διαμορφώσουμε έναν κόσμο μαγικό για τα παιδιά»

Αγγέλικα Δρίτσα: «Τα παιδιά έχουν έναν μαγικό τρόπο να μεταδίδουν τη θετικότητα και την αισιοδοξία τους και εσύ με τη σειρά σου, τους μεταδίδεις το πνεύμα των Χριστουγέννων»

 
Την ευκαιρία να συναντήσουμε και να γνωρίσουμε τους χαρακτήρες του μαγεμένου πάρκου, είχαμε την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου. Οι πέντε αυτοί ήρωες που πρωταγωνιστούν στην ιστορία που εκτυλίσσεται στον περιβάλλοντα χώρο του πάρκου, μίλησαν στον «ΠτΘ» για την ιστορία που κρύβεται πίσω από τους χαρακτήρες τους αλλά και για τις εμπειρίες που αποκομίζουν καθημερινά, με την επαφή τους τόσο με τους μικρούς πρωταγωνιστές όσο και με τους επισκέπτες του πάρκου.

 

Ο μύθος που περιστρέφεται γύρω από το μαγεμένο πάρκο

 
Αρχής γενομένης της ιστορίας, που αποτελεί αποκύημα της φαντασίας της κ. Άννας Μαχαιροπούλου, οι μικροί που θα βρεθούν στο πάρκο θα έρθουν αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές μυστήριο. Ο ταχυδρόμος του Άγιου Βασίλη, τον οποίο και αντικρίζουν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, μόλις έχει χάσει την τσάντα του, που περιείχε ζαχαρωτά και τα περίφημα χριστουγεννιάτικα γράμματα που όφειλε να παραδώσει στον Άγιο Βασίλη.
Η νεράιδα οδηγεί τα παιδιά στο σπίτι των ξωτικών, έτσι ώστε να εξιχνιάσουν το περίεργο αυτό μυστήριο, με το ξωτικό να τα ενημερώνει πως πίσω από όλα αυτά κρύβεται η κακή βασίλισσα του χιονιού.
 
Αποφασισμένοι να δώσουν ένα τέλος στη ζοφερή αυτή κατάσταση, οι μαθητές θα πρέπει να ζωγραφίσουν ένα στολίδι έτσι ώστε να καλοπιάσουν τη βασίλισσα του χιονιού και να αποκτήσουν πρόσβαση στο σπίτι της.
 
Εκείνη στην αρχή δεν είναι τόσο δεκτική, εκφράζοντας τους το παράπονο που αφορά στο ότι σε όλα τα παραμύθια παρουσιάζεται ως κακός χαρακτήρας, γεγονός που αποτέλεσε και τον λόγο που την ώθησε στην κλοπή της τσάντας.
 
Από την πλευρά τους τα παιδιά, της δίνουν δωράκια για να την παρηγορήσουν και εκείνη  με τη σειρά της του αποκαλύπτει που βρίσκεται κρυμμένη η τσάντα.
 
Η περιήγηση φτάνει στο τέλος της, με τους μικρούς ήρωες να λύνουν το μυστήριο, παραδίδοντας παράλληλα τα γράμματα στον Άγιο Βασίλη έτσι ώστε κι εκείνος με τη σειρά του να επιτελέσει το δύσκολο έργο του.
 
Κάθε ιστορία ωστόσο, έχει και τους δικούς της χαρακτήρες που κι αυτοί με τη σειρά τους έχουν να πουν τη δική τους ιστορία τόσο εντός όσο και εκτός του ρόλου τους.
 

Οι χαρακτήρες του πάρκου και η οπτική τους εκτός ρόλου

 
Η εμπνευστής του μύθου, κ. Άννα Μαχαιροπούλου, παρουσίασε τους χαρακτήρες του πάρκου,  μίλησε για τον ρόλο που υποδύεται ως χιονάνθρωπος αλλά και για όσα αποκομίζει από τη συναναστροφή της με τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες του πάρκου.
 
Αρχικά, σημείωσε πως ο χιονάνθρωπος αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στη βασίλισσα του χιονιού και τα ξωτικά με τα οποία και κάνει παρέα, βοηθώντας τα να φέρουν εις πέρας τις εργασίες τους στο πάρκο. Τα ξωτικά, έχουν το δικό τους σπίτι, εντός του οποίου καλούν τους μικρούς επισκέπτες να ζωγραφίσουν, ενώ παράλληλα τους διηγούνται   παραμύθια. Αναφορικά με τη βασίλισσα του χιονιού, υπάρχει μια παρεξήγηση καθώς όλοι τη θεωρούν «παγερή», τη στιγμή που δεν είναι και τόσο. Από τη ιστορία δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει και ο μέγας χαρακτήρας των Χριστουγέννων, ο Άγιος Βασίλης, ο οποίος αναμένει στωικά στο σπίτι του την άφιξη μικρών και μεγάλων. Τέλος, την παράσταση κλέβουν τόσο οι νεράιδες,  η Μελένια, η Ζαχαρένια, η Σοκολατένια αλλά και ο ταχυδρόμος.
 
Όσον αφορά τα εκτός χαρακτήρα, η κ. Μαχαιροπούλου ανέφερε πως το πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο μέρη τα οποία διαφέρουν. Το πρώτο αφορά στην άφιξη των σχολείων, ενώ το δεύτερο σε αυτή των υπόλοιπων επισκεπτών. «Η εμπειρία με τα σχολεία είναι πάρα πολύ ωραία. Προσπαθούμε να διαμορφώσουμε έναν κόσμο μαγικό για τα παιδιά, κάτι το οποίο καταφέρνουμε» είπε χαρακτηριστικά η κ. Μαχαιροπούλου.

 

Την καλοσύνη και τη συμπόνια τους εκφράζουν οι μικροί επισκέπτες

 
Ακολούθως, αναφέρθηκε στην ενσυναίσθηση που διέκρινε παρατηρώντας τα παιδιά. «Βλέπω πάρα πολλές φορές τα παιδιά να συμπάσχουν με τον ταχυδρόμο που έχει στενοχωρηθεί γιατί δεν βρίσκει την τσάντα του. Ευθύς προθυμοποιούνται να βοηθήσουν,  γεγονός  που καταδεικνύει την καλοσύνη που θέλουμε να υπάρχει στο ανθρώπινο είδος» τόνισε η δημιουργός της ιστορίας.
 
Αναφορικά με το πρόγραμμα του κοινού, επεσήμανε πως «είναι πιο ελεύθερο και απρόσωπο», καθώς όπως προσέθεσε «δεν υπάρχει τόσο έντονα η ροή της ιστορίας ώστε να τη βιώνουν και οι χαρακτήρες  με τον κατάλληλο τρόπο».
 
Με τη σειρά της η κ. Αγγέλικα Δρίτσα, το ξωτικό του πάρκου, μίλησε για μια πολύ ευχάριστη εμπειρία που προέκυψε από την επαφή της με το θεατρικό εργαστήρι και αποδείχθηκε επωφελής σε πολλαπλά επίπεδα. «Στην αρχή το είδα ως εργασία αλλά αποδείχθηκε ως μια εξαιρετική εμπειρία, καθώς η συναναστροφή με μικρά παιδιά χαρίζει αν μη τι άλλο ενέργεια. Έχουν έναν μαγικό τρόπο να μεταδίδουν τη θετικότητα και την αισιοδοξία τους και εσύ με τη σειρά σου, τους μεταδίδεις το πνεύμα των Χριστουγέννων» τόνισε η κ. Δρίτσα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.