Οι ακαδημιες ποδοσφαιρου της Κομοτηνης στο πλευρο των μικρων αθλητων

Η τεχνολογία αποτελεί «συμπαίχτης» των ιθυνόντων ώστε να κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον των παιδιών

Για δεύτερη φορά μέσα στο «καταραμένο» 2020, οι μικροί αθλητές των ακαδημιών καλούνται να μείνουν σπίτι και να ψάχνουν τρόπο να «διοχετεύσουν» την αστείρευτη λόγω ηλικίας ενέργεια τους. Σε αντίθεση με ότι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, οι γονείς αναγκάζονται να βρουν τρόπους να πείσουν τα παιδιά να μην βγουν από το σπίτι ενώ στο παρελθόν τα ωθούσαν στο δρόμο του αθλητισμού.

Όπως και στο πρώτο κύμα, έτσι και τώρα οι ιθύνοντες και οι προπονητές των ακαδημιών ποδοσφαίρου της περιοχής προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον των παιδιών μέσα από διαδικτυακές «πατέντες».

Διαγωνισμός ζωγραφικής και βίντεο με ποδοσφαιρικές επιδείξεις από τον Πανθρακικό

Ξεκινώντας από τον Πανθρακικό, η ομάδα της πόλης μας διοργάνωσε αρχικά διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «το ποδόσφαιρο μέσα από τα μάτια των παιδιών» με τους μικρούς ποδοσφαιριστές να καλούνται να περιγράψουν μέσα από μία ζωγραφιά για το τι σημαίνει ποδόσφαιρο και Πανθρακικός. Όπως φάνηκε και στις αναρτήσεις στην επίσημη σελίδα των «Πρασίνων» η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και οι ζωγραφιές έδωσαν μία ευχάριστη νότα στο μαύρο φόντο του τελευταίου δίμηνου. Επιπλέον με αφορμή τις γιορτινές ημέρες που πλησιάζουν, οι «Πράσινοι» καλούν τα παιδιά των ακαδημιών τους να φορέσουν την φανέλα του Πανθρακικού, το σκουφάκι του Αη-Βασίλη και να κάνουν ποδοσφαιρικές επιδείξεις 20-30 δευτερολέπτων, το οποίο θα καταγραφεί σε βίντεο. Μάλιστα, όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση τα 3 καλύτερα βίντεο θα βραβευτούν με αναμνηστικά δώρα με την λήξη του Lockdown

Διαδικτυακές συναντήσεις από τον ΠΑΟΚ Κομοτηνής

Η Ακαδημία του ΠΑΟΚ Κομοτηνής έχει αφήσει το στίγμα της στην πόλη της Κομοτηνής μέσα από την σκληρή και μεθοδική δουλειά που πραγματοποιείται εδώ και χρόνια. Οι ιθύνοντες του συλλόγου προσπαθώντας να κρατήσουν την σχέση με τα παιδιά του συλλόγου διοργανώνουν διαδικτυακές συναντήσεις με τα παιδιά ώστε να αναλύσουν την κατάσταση την οποία βιώνουν όλοι και να τους δώσουν κάποιες κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με το πώς να περνάει η ώρα τους στην περίοδο της καραντίνας.

Καλεσμένος ο Αχιλλέας Υφαντίδης στους Θράκες Κομοτηνής

Η Ακαδημία «Θράκες» διοργάνωσαν την πρώτη διαδικτυακή ημερίδα με έναν εκλεκτό καλεσμένο ομιλητή για τα παιδιά. Συγκεκριμένα, στη νέα γενιά ποδοσφαίρου της Ροδόπης μίλησε ο Αθλητικός Ψυχολόγος της ΕΠΟ και συγγραφέας του βιβλίου «Πάσα στην Ψυχή» Αχιλλέας Υφαντίδης, ο οποίος με τον μοναδικά γλαφυρό του τρόπο ανέλυσε στα παιδιά τον σωστό τρόπο σκέψης γύρω από τον αθλητισμό.

Διαδικτυακή συζήτηση με τον Κώστα Κατσουράνη και Θανάση Γιανναράκη για την ακαδημία του Σπάρτακου

Το ότι δεν πραγματοποιούνται προπονήσεις σίγουρα είναι ένα μεγάλο εμπόδιο για όλους ωστόσο και στον «Σπάρτακο» βρήκαν λύση να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών για την μεγάλη τους αγάπη, τον αθλητισμό. Συγκεκριμένα στα παιδιά μίλησε ο Διεθνής ποδοσφαιριστής και μέλος της Εθνικής ποδοσφαίρου που κατέκτησε το Euro 2004 Κώστας Κατσουράνης και ο Κομοτηναίος ποδοσφαιριστής του Πανσερραϊκού Θανάσης Γιανναράκης.

Συνοψίζοντας, είναι σημαντικό το ότι οι ομάδες κρατάνε τα παιδιά κοντά στον αθλητισμό ωστόσο είναι άγνωστο το τι ξημερώνει και σε αυτό τον κλάδο καθώς είναι ερωτηματικό η αντίδραση των παιδιών μετά από τόσο μεγάλο διάστημα απραξίας. Ευελπιστούμε πως σύντομα θα αποτελέσει όλη αυτή η υγειονομική περιπέτεια παρελθόν και σύντομα θα επιστρέψουμε όλοι στην προ-κορωνοϊού καθημερινότητα.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.