Οι Αη Βασιληδες τρεχουν… για καλο σκοπο

Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, συγκεντρώνοντας ελαιόλαδο στο πλαίσιο της δράσης «Run-Santa Run»

Φέτος τα Χριστούγεννα, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού, σε συνεργασία με τη ΣΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, τον Α.Σ. ΑμεΑ ΗΡΟΔΙΚΟΣ και τα δύο μεγάλα δρομικά κινήματα της πόλης Komorun και Ορεινός Ημιμαραθώνιος Οχυρού Νυμφαίας, στο πλαίσιο της δράσης «Ο Άη Βασίλης άργησε μία μέρα» που θα λάβει χώρα 14 με 22 Ιανουαρίου του 2017,  συνδιοργανώνουν έναν αγώνα δρόμου αφιερωμένο στον εθελοντισμό.
 
Συγκεκριμένα ο «αργοπορημένος» Άη Βασίλης θα τρέξει, παρέα με όσους μικρούς και μεγάλους συμπολίτες μας δηλώσουν το «παρών»  σε έναν ξεχωριστό αγώνα δρόμου,  2 περίπου χιλιομέτρων – με σημείο εκκίνησης την Τσανάκλειο Σχολή και τερματισμό στην κεντρική πλατεία της πόλης όπου θα φωταγωγηθεί και το χριστουγεννιάτικο δέντρο-  στόχος του οποίου είναι η συγκέντρωση λαδιού για την ενίσχυση της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κομοτηνής.
 
Το όνομα αυτού «Run-Santa Run», εξού και τα σκουφάκια του Άη Βασίλη τα οποία θα δοθούν στους συμμετέχοντες κατά την εγγραφή τους.
 
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι οποίοι χθες παρέθεσαν συνέντευξη τύπου, οι αιτήσεις ξεκινούν την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου  και θα πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, στα γραφεία του Συλλόγου Ατόμων με αναπηρία «Περπατώ» ή ηλεκτρονικά στη σελίδα της δράσης, που θα τεθεί σε λειτουργία τις επόμενες ημέρες. Επίσης θα υπάρχει περίπτερο ενημέρωσης και κατάθεσης συμμετοχών την Τρίτη 6 Νοεμβρίου, και την ημέρα του αγώνα, 12-4 στην κεντρική πλατεία.
 

Νατάσα Λιβεριάδου «Η ΔΚΕΠΠΑΚ αγκαλιάζει και συμμετέχει πάντα σε αυτές τις δράσεις» 

Την χαρά της για το γεγονός ότι οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της ΔΚΕΠΠΑΚ ξεκινούν με τη δράση αυτή για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου εξέφρασε η πρόεδρος της κ. Νατάσα Λιβεριάδου, εκφράζοντας την άποψη πως είναι από τα πιο ιδιαίτερα πράγματα που έχουν γίνει στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια.
«Είναι χαρά μας γιατί αυτό το δρομικό γεγονός έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, και η ΔΚΕΠΠΑΚ αγκαλιάζει και συμμετέχει πάντα σε αυτές τις δράσεις» σημείωσε, τονίζοντας πως θα κάνουν ότι είναι δυνατόν να στηρίξουν την προσπάθεια. Η ίδια κάλεσε το σύνολο των συμπολιτών μας να συμμετάσχει στο «Run-Santa Run», που όπως τόνισε θα ομορφύνει και θα γεμίσει το ξεκίνημα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, ώστε να δώσουν και μια ανάσα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη τις ημέρες που έρχονται, εκφράζοντας την ελπίδα πως θα γίνει θεσμός. 

Αντώνης Καμπάς «Θα είμαστε εκεί να υποστηρίξουμε το δρομικό γεγονός» 

Στην αγαστή συνεργασία μεταξύ Δήμου Κομοτηνής και ΣΕΦΑΑ εδώ και πολλά χρόνια στάθηκε ο κ. Αντώνης Καμπάς, σημειώνοντας πως οι ίδιοι έχουν προσφέρει ό,τι τους έχει ζητηθεί, την οργανωτική τεχνογνωσία τους στο κομμάτι των εθελοντών και την εμπειρία τους στο Komo-run που ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένο.
 
«Θα είμαστε εκεί να υποστηρίξουμε το δρομικό γεγονός, θα συμμετάσχουμε, θα τρέξουμε όσο το δυνατόν περισσότεροι, και αυτό είναι το μήνυμά μας» σημείωσε, εκφράζοντας την πεποίθηση πως αυτό θα είναι ένα επιτυχημένο συμβάν που θα σηματοδοτήσει την επιτυχία του επόμενου, του Komo-run που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Μαΐου.
 

Λευτέρης Ελευθερίου «Θα συμμετάσχουμε ενεργά και σαν εθελοντές και σαν δρομείς» 

Την χαρά όλων των μελών του Αθλητικού Συλλόγου Σπάρτακος Ροδόπης εξέφρασε ο κ. Λευτέρης Ελευθερίου, μιας και όπως τόνισε «η διεξαγωγή τέτοιων γεγονότων είναι απαραίτητη για την τοπική κοινωνία, μιας και στέλνει ιδιαίτερα μηνύματα αγάπης». «Εμείς σαν σύλλογος του ορεινού τρεξίματος κυρίως θα συμμετάσχουμε ενεργά σαν εθελοντές και σαν δρομείς» σημείωσε, εκφράζοντας την ελπίδα πως η κοινωνία θα αγκαλιάσει αυτό το γεγονός και θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια. 

Μιχάλης Ραγκούσης «Το Santa Run έχει δώσει τη δυνατότητα σε πολύ κόσμο να μπει και να τρέξει μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον χωρίς ανταγωνισμό» 

Η ιδέα για το «Run Santa Run» υπάρχει και εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια σε διάφορες περιοχές του κόσμου, τόνισε ο πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου «Ηρόδικος» κ. Μιχάλης Ραγκούσης, τονίζοντας πως αποτελεί μια ωραία ιδέα που έχει δώσει τη δυνατότητα σε πολύ κόσμο να μπει και να τρέξει μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον χωρίς ανταγωνισμό.
 
«Πέρυσι σκεφτήκαμε πως θέλουμε να αλλάξουμε κάπως τις δράσεις του Santa Run. Διαπιστώσαμε πως υπάρχουν δύο μεγάλα αθλητικά γεγονότα, τα οποία εξελίσσονται ανοδικά κάθε χρόνο, το Komorun και ο Ορεινός Ημιμαραθώνιος Οχυρού Νυμφαίας» για αυτό και προσπάθησαν τον συνδυασμό των δύο διοργανώσεων, σε μία ανοιχτή για όλους διοργάνωση, με στόχο αφενός να βοηθήσουν με τον τρόπο που μπορούν τους λιγότερο τυχερούς συμπολίτες μας και αφετέρου σε τέτοιες μικρές αποστάσεις να μυήσουν μικρά παιδιά στο δρομικό κίνημα, περνώντας από τα πιο ουσιαστικά σημεία της πόλης μας.
 
«Θέλουμε να βάζουμε τις βάσεις κάθε χρόνο και να αυξάνουμε τη συνεργασία μεταξύ των δύο διοργανώσεων ώστε να είναι σημεία αναφοράς για την πόλη μας, να γινόμαστε κάθε χρόνο καλύτεροι» σημείωσε ο κ. Ραγκούσης, τονίζοντας πως και το «άνοιγμα» της πόλης θα είναι ιδιαίτερο, μιας και δεν υπάρχει κάτι ανάλογο στην ΑΜΘ, με αποτέλεσμα κοινό από τις γειτονικές περιοχές να συμμετάσχει σε αυτή τη διαδικασία.
 

Άρτεμις Τσολάκη «Κίνητρο τα παιδιά να γνωρίσουν το δρομικό κίνημα και να έχουν ένα πιο υγιεινό  τρόπο ζωής» 

Τα διαδικαστικά ώστε να εγγραφούν αυτοί που θέλουν στη δράση παρέθεσε η κ. Άρτεμις Τσολάκη, εκ μέρους της δράσης «Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα», που θα είναι ο αποδέκτης του λαδιού που θα συγκεντρωθεί κατά τη διάρκεια του αγώνα.
 
Κάθε συμμετέχοντας, ή ομάδα συμμετεχόντων αντί συμμετοχής θα καλείται να καταβάλει ένα μπουκάλι λάδι ενώ για τα παιδιά, μέχρι και 3η Λυκείου, η συμμετοχή θα είναι δωρεάν, «ώστε να δοθεί μεγαλύτερο κίνητρο στις οικογένειες και τα παιδιά να γνωρίσουν το δρομικό κίνημα και να έχουν ένα πιο υγιεινό  τρόπο ζωής».
 
Οι αιτήσεις συμμετοχής, ξεκινούν την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα, αρχής γενομένης από την Παρασκευή, θα μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος, να δηλώνει τη συμμετοχή του καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, στα γραφεία του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία «Περπατώ», είτε ηλεκτρονικά στην σελίδα της δράσης, που μέσα στις επόμενες ημέρες θα τεθεί σε λειτουργία.
 
Επίσης θα υπάρχει περίπτερο ενημέρωσης και κατάθεσης συμμετοχών, την Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 11 το πρωί με 3 το μεσημέρι και αντίστοιχα την ημέρα του αγώνα 12 με 4, στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, στο οποίο βρίσκονται οι εθελοντές, τα «ξωτικά» του Άη Βασίλη.
 
«Ευχόμαστε όλοι οι αθλητικοί σύλλογοι, αλλά και πολίτες και παιδιά να στηρίξουν αυτή τη δράση η οποία θα ολοκληρωθεί με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, και θα σημάνει την έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων της ΔΚΕΠΠΑΚ», υπογράμμισε κλείνοντας η κ. Τσολάκη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.