Οι “Adrenaline junkies” …συστηνονται

Χρήστος Ψαράς, Ιορδάνης Μαυρίδης, Παύλος Ζακώνης, Δημήτρης Βουτσάς, Τάσος Κρυστάλλης και Σοφία Γεωργουλιού - Τα μέλη της νεοσύστατης μπάντας που έκανε την πρώτη εμφάνιση στη φετινή Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής

Η φετινή Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στην Κομοτηνή, αποτέλεσε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για το μουσικό δυναμικό της πόλης, και της περιοχής γενικότερα, να δείξει το ταλέντο του. Ανάμεσα στα τοπικά συγκροτήματα που συνέθεσαν τη φετινή γιορτή και οι «Adrenaline Junkies». Μία άκρως νεανική μπάντα, αποτελούμενη από μαθητές του λυκείου, η οποία μετρά μόλις λίγους μήνες ζωής αλλά έχει καταφέρει ήδη να ξεχωρίσει καθώς μουσικά κινούνται ανάμεσα σε rock και hard rock ακούσματα.
 
Πέντε άντρες και μία γυναίκα, οι κ.κ. Χρήστος Ψαράς, Ιορδάνης Μαυρίδης, Παύλος Ζακώνης, Δημήτρης Βουτσάς, Τάσος Κρυστάλλης και η Σοφία Γεωργουλιού, δηλώνουν «εθισμένοι» στην αδρεναλίνη, όπως μαρτυρά και το όνομα της μπάντας τους, στην αδρεναλίνη όμως εκείνη που τους προσφέρει η παρουσία τους επί σκηνής.
 
Η εμφάνισή τους στη μουσική σκηνή που είχε στηθεί στο Πάρκο της Αγίας Παρασκευής στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής αποτέλεσε την πρώτη επίσημη εμφάνισή τους, ωστόσο ήδη πριν από λίγες ημέρες έδωσαν την δεύτερη συναυλία τους στη Μολυβωτή για να ακολουθήσει στις 20 Αυγούστου η συναυλία που θα δώσουν στην κεντρική πλατεία της Μαρώνειας στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μαρωνείας – Σαπών.
 
Οι “Adrenaline Junkies” μετρούν μόλις 8 μήνες ζωής, καθώς δημιουργήθηκαν τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους κατόπιν πρωτοβουλίας του ντράμερ Τάσου Κρυστάλλη. Η πρώτη επαφή έγινε με τον Παύλο Ζακώνη, για να ακολουθήσει η επιλογή των επόμενων μελών του γκρουπ, αλλά και η επιλογή του ονόματος, η οποία σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» τα μέλη του γκρουπ δεν ήταν καθόλου εύκολη.
 
Τα προσωπικά ακούσματα καθενός, τα οποία και δεν ταυτίζονται, οδήγησαν αμέσως στο να επιλεγεί το μουσικό είδος το οποίο το γκρουπ θα υπηρετεί, που δεν είναι άλλο από το rock, το hard rock και την metal, που στα πρώτα αυτά μουσικά τους βήματα έχει να τους προσφέρει και χιλιάδες «κλασικά» τραγούδια τα οποία διασκευάζουν. Ωστόσο όπως εκμυστηρεύτηκαν στη δισκογραφική δουλειά που αναμένεται να κυκλοφορήσουν στο μέλλον θα εμπεριέχονται και δικές τους συνθέσεις οι οποίες θα είναι επηρεασμένες από την old school hard rock σκηνή. 

«Η Κομοτηνή πρόσφορο έδαφος για τη δημιουργία και την εξέλιξη μια μπάντας» 

Ερωτηθείς σχετικά με τους λόγους της δημιουργίας του γκρουπ, με μία φωνή απαντούν πως ήταν μία λογική συνέπεια της κοινής τους αγάπης για τη μουσική. Μία αγάπη ωστόσο η οποία θεωρούν πως βρίσκει πρόσφορο έδαφος να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί στην Κομοτηνή, η οποία όπως επισημαίνουν «έχει πολλά πράγματα να προσφέρει σε μία νέα μπάντα, τόσο σε επίπεδο εκδηλώσεων και διοργανώσεων, όσο και σε ό,τι αφορά την ανταπόκριση του κόσμου».
 

Μάλιστα οι ίδιοι δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από την υποστήριξη που έχουν λάβει έως τώρα από τον κόσμο, στις live εμφανίσεις τους υπογραμμίζοντας πως «η αγάπη του κόσμου και η ζεστασιά που λαμβάνεις όσο προχωράς και εξελίσσεσαι είναι όλο και πιο εθιστική. Γι’ αυτό και όσο προχωράς και το ζητάς, τόσο περισσότερο προσπαθείς ώστε να ανοίξεις τα φτερά σου. Και εμείς ήμασταν τυχεροί από την αρχή καθώς βρέθηκαν δίπλα μας άνθρωποι χωρίς τους οποίους δεν θα μπορούσαμε καν να ξεκινήσουμε. Χαρακτηριστική είναι η βοήθεια που μας έδωσε η Σύγχρονη Μουσική Σχολή Θράκες, η οποία μας έχει “νταντέψει” ως γκρουπ, προσφέροντάς μας, την ώρα που ψάχναμε, και χώρο για τις πρόβες μας αλλά και εξοπλισμό. Γι’ αυτό και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε πολύ». 

«Οι πρόβες, ώρα χαλάρωσης στην καθημερινότητά μας» 

«Οι πρόβες μας αποτελούν το καλύτερο κομμάτι της ημέρας μας και αποτελεί για εμάς ώρα χαλάρωσης» θα μας πουν ερωτηθέντες σχετικά με το πώς συνδυάζουν την καθημερινότητά τους ως έφηβοι και μάλιστα μαθητές Λυκείου, όπου οι απαιτήσεις σε επίπεδο μαθημάτων αλλά και εξωσχολικών υποχρεώσεων είναι πολλές. Ωστόσο οι αποφάσεις λαμβάνονται πάντα πλειοψηφικά, καθότι πρωτίστως, όπως τονίζουν, είναι φίλοι και μετά γκρουπ.
 
Πρώτος και μεγαλύτερο στόχος τους άλλωστε όπως τονίζουν είναι «να παραμείνουμε ενωμένοι και μέσα από την προσπάθεια να καταφέρουμε να εξελιχθούμε τόσο συλλογικά ως μπάντα αλλά και ο καθένας προσωπικά σε αυτό που αυτή τη στιγμή υπηρετεί». 

«Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε πίσω στον κόσμο την αγάπη και την στήριξη που μας έχει απλόχερα προσφέρει» 

Ο προσεχής χειμώνας θα τους βρει καλώς εχόντων των πραγμάτων σε μουσικές εκδηλώσεις της πόλης αλλά και σε μουσικές σκηνές μαγαζιών όπως επισημαίνουν, αξιοποιώντας την όποια ευκαιρία τους δοθεί. «Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να μιλάμε, ωστόσο εμείς θα το παλέψουμε, θα κυκλοφορήσουμε και τα δικά μας κομμάτια, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε όσα περισσότερα live μπορούμε και να δώσουμε πίσω στον βαθμό που μπορούμε την στήριξη και την αγάπη που μας έχει προσφέρει ο κόσμος μέχρι τώρα» θα μας πουν για να ανανεώσουν το ραντεβού τους μαζί μας για τον χειμώνα.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.