Οι 6 «μνηστηρες» για τις θεσεις διευθυντων εκπαιδευσης στη Ροδοπη

Στις 8 Ιανουαρίου στήνονται οι κάλπες και ακολουθεί η βάσανος των συνεντεύξεων

Με την υποβολή των αιτήσεων υποψηφιότητας άνοιξε η διαδικασία επιλογής νέων διευθυντών στις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλων των νομών της χώρας. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, που έχει ορίσει το Υπουργείο Παιδείας, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την 1η Φεβρουαρίου του 2016, οπότε οι επιλεγέντες διευθυντές θα αναλάβουν καθήκοντα στις οικείες διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Τα 3 στάδια της επιλογής νέων διευθυντών εκπαίδευσης

Σημειώνεται πως εκτός από τη μοριοδότηση των υποψηφίων με βάση τα τυπικά τους προσόντα, η διαδικασία θα περιλαμβάνει τη διεξαγωγή μυστικής ψηφοφορίας, με εκλέκτορες τους διευθυντές και τους υποδιευθυντές των οικείων σχολικών μονάδων, καθώς επίσης προφορικές συνεντεύξεις ενώπιον του οικείου συμβουλίου επιλογής. Η αξιολόγηση των τυπικών προσόντων αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα της προσεχούς εβδομάδας, η προσφυγή στις κάλπες έχει προγραμματιστεί για τις 8 Ιανουαρίου του 2016, ενώ η διαδικασία των συνεντεύξεων των υποψηφίων θα λάβει χώρα το διάστημα από τις 12 έως τις 19 Ιανουαρίου.

Η σύνθεση των συμβουλίων επιλογής διευθυντών ανά βαθμίδα

Για τη διεκπεραίωση του παραπάνω έργου στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη έχουν συγκροτηθεί δύο περιφερειακά συμβούλια επιλογής διευθυντών, ένα για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση κι ένα για τη δευτεροβάθμια. Στις συνθέσεις αμφότερων των συμβουλίων επιλογής θα μετέχουν: α) ως πρόεδρος ο κ. Παναγιώτης Κεραμάρης, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ, με αναπληρωτή του κ. Γεώργιο Τζάστα, Προϊστάμενο του Τμήματος Επιστημονικής – Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, και β) ως μέλος ο κ. Χαράλαμπος Σακονίδης, μέλος ΔΕΠ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με αναπληρωτή του τον κ. Γεώργιο Μαυρομμάτη, επίσης μέλος ΔΕΠ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
 
Στη σύνθεση του συμβουλίου, που θα εξετάζει θέματα επιλογής των διευθυντών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θα μετέχουν επιπλέον τα εξής πρόσωπα: α) η κ. Γεωργία Χαμζαδάκη, σχολική σύμβουλος της 3ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Ροδόπης, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ70,  με αναπληρώτριά της την κ. Νικολέτα Μουσιάδου, σχολική σύμβουλο της 40ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής, εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ60, β) ο κ. Κυριάκος Πατένταλης, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ70, αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με αναπληρωτή του τον κ. Παναγιώτη Τσίρτση, εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ70, αιρετό εκπρόσωπο των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, και γ) ο κ. Δημήτριος Καρβούνης, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ70, αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με αναπληρώτριά του την κ. Μαριάνθη Κεσόγλου, εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ60, αιρετή εκπρόσωπο των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
 
Όταν το συμβούλιο εξετάζει θέματα επιλογής των διευθυντών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε αυτό θα μετέχουν τα παρακάτω πρόσωπα: α) η κ. Θεοδώρα Ναλμπάντη, σχολική σύμβουλος κλάδου ΠΕ19 με έδρα την Αλεξανδρούπολη, με αναπληρώτριά της την κ. Άννα Αγγελοπούλου, σχολική σύμβουλο κλάδου ΠΕ02 με έδρα την Ξάνθη β) ο κ. Χαρίλαος Κουσινίδης, αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με αναπληρώτριά του την κ. Σοφία Φιλιππίδου, αιρετή εκπρόσωπο των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, και γ) ο κ. Αθανάσιος Κώστας, αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με αναπληρωτή του τον κ. Ιωάννη Αθανασιάδη, αιρετό εκπρόσωπο των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

«Κούρσα» για δύο η επιλογή νέου διευθυντή στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης

Στις διευθύνσεις εκπαίδευσης του νομού Ροδόπης οι υποψήφιοι νέοι διευθυντές-εκτός απροόπτου- θα είναι συνολικά 6. Μέχρι την Τρίτη, που εξέπνευσε η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων, για τη διεύθυνση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ενδιαφέρον, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν εκδηλώσει μόλις 2 υποψήφιοι: ο απερχόμενος διευθυντής, κ. Ηλίας Χαντζής, και ο διευθυντής του 6ου δημοτικού σχολείου Κομοτηνής, κ. Μαρίνος Κωνσταντινίδης.

Οι 4 που θα διεκδικήσουν τη θέση του διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης

Πιο αμφίρροπη αναμένεται η «κούρσα» για την επιλογή νέου διευθυντή στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υποψηφιότητες που προέκυψαν μέχρι την περασμένη Τρίτη, ήταν συνολικά 4. Εκτός από τον απερχόμενο διευθυντή, κ. Θεόδωρο Μούχτση, τη θέση πρόκειται να διεκδικήσουν επίσης η κ. Βάγια Σερέτη, διευθύντρια του Λυκείου Ιάσμου, η κ. Μαίρη Κοσμίδου, διευθύντρια του 3ου Λυκείου Κομοτηνής, και ο κ. Σταμάτης Σακελλίων, εκπαιδευτικός και απερχόμενος συντονιστής της γραμματείας Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ.

Δυνητική αύξηση των ονομάτων στις λίστες με τους υποψηφίους

Αξίζει, τέλος, να διευκρινιστεί ότι στη λίστα με τους 6 υποψηφίους για τις δύο διευθύνσεις εκπαίδευσης του νομού Ροδόπης δεν αποκλείεται να προστεθούν και άλλα ονόματα υποψηφίων. Και τούτο, διότι ενδέχεται να έχουν κατατεθεί υποψηφιότητες για τις οικείες διευθύνσεις εκπαίδευσης από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε γειτονικούς νομούς. Βέβαια, το ενδεχόμενο αυτό συγκεντρώνει πολύ μικρές πιθανότητες, αφού και μόνο η πρόβλεψη για τη διενέργεια μυστικής ψηφοφορίας ενόψει επιλογής διευθυντών αξιολογείται ως σοβαρός αποτρεπτικός παράγοντας για όσους θα έτρεφαν τέτοιες φιλοδοξίες. Σήμερα, πάντως, αναμένεται να φτάσει στα χέρια του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης, κ. Κεραμάρη, το σύνολο των αιτήσεων υποψηφιότητας, που έχουν υποβληθεί στις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.