Οι 13 παιδικες χαρες του Δημου Κομοτηνης που θα ανακατασκευαστουν

Με το έργο προϋπολογισμού 1 εκ ευρώ που προκήρυξε ο Δήμος Κομοτηνής - Επιπλέον εργασίες θα γίνουν και στις 9 παιδικές χαρές που θα ανακατασκευαστούν μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ

Έργα σε 22 υφιστάμενες παιδικές χαρές του Δήμου Κομοτηνής θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Κομοτηνής, μέσω έργου που προκήρυξε προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ. Σκοπός είναι η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση τους προκειμένου να πιστοποιηθούν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. 

Επιπρόσθετα, σε κάθε παιδική χαρά, ο σχεδιασμός της έχει σκοπό, να δημιουργήσει ασφαλείς χώρους αναψυχής και συνάντησης παιδιών με νέα παιχνίδια, οργάνωση περιοχών παιχνιδιού με διαφορετικά χρώματα στα δάπεδα ασφαλείας, ζώνες πράσινου κλπ ώστε να γίνουν οιπαιδικές χαρές πιο ενδιαφέρουσες και να δημιουργήσουν το κατάλληλο περιβάλλον, για τηνσωματική και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών και των νηπίων.
 
Σε 13 παιδικές χαρές, από τις οποίες 7 βρίσκονται στην πόλη της Κομοτηνής και 6 σε οικισμούς του Δήμου, θα γίνει πλήρης ανακατασκευή μέσω του έργου.
 
Στην πόλη της Κομοτηνής θα ανακατασκευαστούν οι παιδικές χαρές σε: πάρκο Αγ. Παρασκευής, Πλ Ειρήνης, Μ. Αλεξάνδρου & Ολύμπου, Πηνειού, Αγ. Στυλιανού εργατικά, Μπελογιάννη, Πλατεία Νίκης.
 
Επίσης εργασίες θα πραγματοποιηθούν στους οικισμούς: Κάλχας, Πάνδροσος, Ν. Σιδηροχώρι, Πόρπη (Κεντρική Πλατεία), Γρατινή, Μικρό Κρανοβούνι.
 
Στις υπόλοιπες 9 παιδικές χαρές, θα γίνουν εργασίες επισκευής και συμπλήρωσης περίφραξης και πορτών που δεν προβλέπονται στην προμήθεια του προγράμματος Φιλόδημος II, με το οποίο αυτές θα ανακατασκευαστούν, ενώ αποτελούν σημαντική προϋπόθεση για την ολοκλήρωση του έργου με σκοπό την πιστοποίηση των παιδικών χαρών.
 
Αυτές είναι στην πόλη της Κομοτηνής οι παιδικές χαρές στην Ιασωνίδη, στον ΟΣΕ και στη Λαμπουσιάδη, ενώ στους οικισμούς παρεμβάσεις θα γίνουν στις παιδικές χαρές στην Καρυδιά, το Κόσμιο, στην πλατεία και την κοινότητα στους Αγίους Θεόδωρους, στην Παραδημή και στην τριγωνική νησίδα στα Παγούρια. 

Τι εργασίες θα γίνουν 

Στις 13 παιδικές χαρές οι εργασίες περιλαμβάνουν την καθαίρεση τυχόν παιχνιδιών που κρίνονται ακατάλληλα ή έχουν υψηλό κόστος συντήρησης σε σχέση με την αντικατάστασης τους, τη συντήρηση στα υφιστάμενα παιχνίδια με σκοπό την ασφαλή τους χρήση και τηνπιστοποίηση τους, την τοποθέτησή νέων παιχνιδιών δραστηριοτήτων με τα απαραίτητα πιστοποιητικά που συνδυάζονται ως προς την οργάνωση του χώρου με τα υφιστάμενα (αποστάσεις ασφαλείας, ηλικιακές ομάδες κλπ).
 
Επίσης τοποθετούνται νέα δάπεδα ασφαλείας ή αντικαθιστούνται τα υπάρχοντα όπου παρουσιάζουν φθορές και αποκολλήσεις. Χρησιμοποιούνται επιπλέον νέα χρώματαώστε να δημιουργηθούν πιο ενδιαφέροντες χώροι παιχνιδιού. Τα νέα δάπεδα διαφέρουνσε πάχος τέτοιο ώστε να πληρούν τις συνθήκες ασφαλείας σύμφωνα με το ΚρίσιμοΎψος Πτώσης κάθε παιχνιδιού.
 
Παράλληλα συμπληρώνεται η περιμετρική περίφραξη και τοποθετούνται πόρτες εισόδου, εμπλουτίζεται ο αστικός εξοπλισμός (παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων) όπου δεν είναι επαρκής, τοποθετούνται βρύσες για πόσιμο νερό όπου δεν καλύπτεται αυτή η απαίτηση με τις απαραίτητες εκσκαφές, τοποθέτηση σωληνώσεων, φρεάτια κλπ, δημιουργούνται καθιστικές ζώνες για τους γονείς σε υπάρχουσες ή νέες θέσεις με νέα και υπάρχοντα παγκάκια ενώ θα δοθούν λύσεις για δυνατότητα ασφαλούς πρόσβασης και διέλευσης ΑΜΕΑ καθώς και για μπάρες αποτροπής τυχαίας εξόδου όπου κρίνεται απαραίτητο από την υπηρεσία. 

Οι εργασίες στις παιδικές χαρές της Κομοτηνής 

Οι εργασίες που θα γίνουν σε κάθε παιδική χαρά έχουν ως εξής:
 
Στο πάρκο Αγ. Παρασκευής θα γίνει καθαίρεση υφιστάμενων παιχνιδιών, τοποθέτηση νέων παιχνιδιών, τοποθέτηση νέου δαπέδου ασφαλείας και τοποθέτηση περίφραξης και πορτών
 
Στην Πλ. Ειρήνης θα γίνει καθαίρεση των υφιστάμενων παιχνιδιών, καθαίρεση υφιστάμενων δαπέδων ασφαλείας, τοποθέτηση νέων παιχνιδιών, τοποθέτηση νέου δαπέδου ασφαλείας και τοποθέτηση πορτών
 
Στην Μ. Αλεξάνδρου & Ολύμπου θα γίνει καθαίρεση υπαρχόντων δαπέδων ασφαλείας, τοποθέτηση νέου δαπέδου ασφαλείας, συντήρηση υπαρχόντων παιχνιδιών, συμπλήρωση με περίφραξη και τοποθέτηση πορτών και συμπλήρωση με αστικό εξοπλισμό.
 
Στην Πηνειού θα γίνει καθαίρεση υφιστάμενων παιχνιδιών, τοποθέτηση νέων παιχνιδιών, τοποθέτηση νέου δαπέδου ασφαλείας, συμπλήρωση με περίφραξη και τοποθέτηση πορτών και συμπλήρωση με αστικό εξοπλισμό.
 
Στα Εργατικά του Αγ. Στυλιανού θα γίνει καθαίρεση υφιστάμενων παιχνιδιών, καθαίρεση υπαρχόντων δαπέδων ασφαλείας, καθαίρεση πλακοστρώσεων και άοπλου σκυροδέματος και δημιουργίαδιευρυμένου χώρου παιχνιδιού, τοποθέτηση νέων παιχνιδιών, τοποθέτηση νέου δαπέδου ασφαλείας, τοποθέτηση περίφραξης και πορτών και συμπλήρωση με αστικό εξοπλισμό.
 
Στην Μπελογιάννη θα γίνει συντήρηση υπαρχόντων παιχνιδιών, καθαίρεση πλακοστρώσεων και άοπλου σκυροδέματος και δημιουργίαδιευρυμένου χώρου παιχνιδιού, τοποθέτηση νέου δαπέδου ασφαλείας, τοποθέτηση νέων παιχνιδιών, συμπλήρωση με περίφραξη και τοποθέτηση πορτών και συμπλήρωση με αστικό εξοπλισμό.
 
Στην Πλατεία Νίκης θα γίνει συντήρηση υπαρχόντων παιχνιδιών και τοποθέτηση περίφραξης και πορτών 

Οι εργασίες στις παιδικές χαρές των οικισμών 

Οι εργασίες που θα γίνουν στις παιδικές χαρές των οικισμών έχουν ως εξής:
 
Στον Κάλχα, θα γίνει καθαίρεση υπαρχόντων δαπέδων ασφαλείας, τοποθέτηση νέου δαπέδου ασφαλείας, τοποθέτηση νέων παιχνιδιών, συμπλήρωση με περίφραξη και τοποθέτηση πορτών και συμπλήρωση με αστικό εξοπλισμό.
 
Στην Πάνδροσο θα γίνει τοποθέτηση νέου δαπέδου ασφαλείας, τοποθέτηση νέων παιχνιδιών, συμπλήρωση με περίφραξη και τοποθέτηση πορτών και συμπλήρωση με αστικό εξοπλισμό
 
Στο Ν. Σιδηροχώρι θα γίνει καθαίρεση επιλεγμένων υφιστάμενων παιχνιδιών, συντήρηση επιλεγμένων υφιστάμενων παιχνιδιών, τοποθέτηση νέου δαπέδου ασφαλείας, τοποθέτηση νέων παιχνιδιών, συμπλήρωση με περίφραξη και τοποθέτηση πορτών και συμπλήρωση με αστικό εξοπλισμό.
 
Στην Κεντρική Πλατεία της Πόρπης θα γίνει καθαίρεση υφιστάμενων παιχνιδιών, καθαίρεση πλακοστρώσεων και άοπλου σκυροδέματος και δημιουργίαδιευρυμένου χώρου παιχνιδιού, τοποθέτηση νέου δαπέδου ασφαλείας, τοποθέτηση νέων παιχνιδιών, συμπλήρωση με περίφραξη και τοποθέτηση πορτών.
 
Στην Γρατινή θα γίνει καθαίρεση υφιστάμενων παιχνιδιών, καθαίρεση υπαρχόντων δαπέδων ασφαλείας, τοποθέτηση νέου δαπέδου ασφαλείας σε τμήμα της παιδικής χαράς, τοποθέτηση νέων παιχνιδιών, επισκευή περίφραξης και συμπλήρωση με αστικό εξοπλισμό.
 
Τέλος στο Μικρό Κρανοβούνι θα γίνει τοποθέτηση περίφραξης και πόρτας και μετακίνηση υφιστάμενων παιχνιδιών σε κατάλληλες θέσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.