Ωφελημενες και οι γυρω περιοχες απο τις καρναβαλικες εκδηλωσεις της Ξανθης

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα καρναβαλικών εκδηλώσεων στη γειτονική πόλη με πληθώρα συναυλιών και δραστηριοτήτων

Το καρναβάλι της Ξάνθης 2019, που  έχει εξελιχθεί σε θεσμό και πόλο έλξης σε πανελλαδικό και βαλκανικό επίπεδο πλησιάζει και για τον λόγο αυτό ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.
 
Η έναρξη του θα γίνει στις 20 Φεβρουαρίου και η μεγάλη παρέλαση στις 10 Μαρτίου, όταν πέσει και η αυλαία των εκδηλώσεων. Στην εναρκτήρια εκδήλωση στην κεντρική σκηνή θα πραγματοποιηθεί ένα υπερθέαμα από ήχους, χορό και εντυπωσιακούς φωτισμούς ενώ θα ακολουθήσει μεγάλη ανοιχτή συναυλία του Βασίλη Καρρά.
 
Συγκεκριμένα στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης θα τραγουδήσουν οι:

1. Βασίλης Καρράς : 20/2/2019 (18:30)
2. Τόνις Σφήνος : 2/3/2019 (19:00)
3. Μύρωνας Στρατής – Ελισάβετ Σπανού: 3/3/2019 (13:00)
4. ONIRAMA : 7/3/2019 (19:30)
5. Δημήτρης Σταρόβας και οι 15 50 – 8/3/2019 (19:30)
6. Αμαρυλλίς : 9/3/2019  (17:00)
 
Ο θεσμός με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής είναι αυτός του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού – Θρακικών Λαογραφικών Εορτών που ξεκίνησε το 1966. Έχει καταφέρει να διαγράψει μια πορεία σαράντα και πλέον ετών, που πέρασε ποικίλες φάσεις εξέλιξης και μετάλλαξης φθάνοντας έως τις μέρες μας.
 
Το Ξανθιώτικο Καρναβάλι έχει να επιδείξει μια σειρά εκδηλώσεων γύρω από τη μουσική, το χορό και το θέατρο, εκθέσεις με εικαστικό ή άλλο περιεχόμενο, διαλέξεις, παρουσιάσεις βιβλίων και προβολές ταινιών. Στη διάρκεια των δύο αυτών εβδομάδων εκδηλώσεων στην πόλη της Ξάνθης πολύ σημαντική θέση κατέχει και μια άλλη μορφή κοινωνικής επιτέλεσης, η σύσφιξη σχέσεων των λαών καθώς έντονο στοιχείο είναι η παρουσία κατοίκων γειτονικών χωρών στην περιοχή τις ημέρες του καρναβαλιού.
 
Το πλήρες πρόγραμμα έχει ανακοινωθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του καρναβαλιού της Ξάνθης εδώ

Πασχάλης Λύρατζης «Όφελος από τις εκδηλώσεις δεν έχει μόνο η Ξάνθη αλλά και οι γύρω περιοχές»

Στον «ΠτΘ» μίλησε ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης κ. Πασχάλης Λύρατζης, ο οποίος αφού παρουσίασε περιληπτικά το πρόγραμμα, επισήμανε πως και οι γειτονικές πόλεις επωφελούνται από τις εκδηλώσεις καθώς παρατηρείται έντονη επισκεψιμότητα εκείνο το διάστημα διαχρονικά.
 
Αναλύοντας το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ο κ. Λύρατζης τόνισε πως πρόκειται για ένα πλούσιο πρόγραμμα που καλύπτει τις απαιτήσεις του κοινού. «Ξεκινάμε στις 20 του Φεβρουαρίου την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων με ένα show με τύμπανα και κρουστά και αμέσως θα  ακολουθήσει η συναυλία του Βασίλη Καρρά.

Τις επόμενες ημέρες έχουμε μία σειρά συναυλιών, εκδηλώσεων ενώ θα υποδεχθούμε λαογραφικούς συλλόγους σε μουσικοχορευτικές παραστάσεις, χορευτικά συγκροτήματα από Σερβία, Ρουμανία, Βουλγαρία αλλά και από διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπως η Χίος και η Θεσσαλονίκη. Επιπλέον θα πραγματοποιηθεί φεστιβάλ χορωδιών που συμμετέχουν από όλη την Ελλάδα μέχρι τον Πύργο Ηλείας». Σχετικά με τις συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στην Ξάνθη θα έρθουν καταξιωμένα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής με τον κ. Λύρατζη να δηλώνει ικανοποιημένος από την κατάρτιση του προγράμματος καθώς «πρόκειται για ένα πλούσιο πρόγραμμα που θα προσεγγίσει κόσμο από όλη την Ελλάδα και τις γύρω περιοχές των Βαλκανίων».

«Πληρότητα στα ξενοδοχεία των περιοχών γύρω από την Ξάνθη κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων»

Η Ξάνθη άλλωστε έχει συνδεθεί με το καρναβάλι όμως «το όφελος δεν είναι μόνο στην Ξάνθη αλλά και τις γύρω περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» διευκρίνισε ο κ. Λύρατζης, για να εξηγήσει πως σύμφωνα με τα στοιχεία «το τελευταία 4ημερο έχουμε 100% πληρότητα σε όλα τα ξενοδοχεία της Ξάνθης, της Καβάλας και της Κομοτηνής, καθώς πλήθος κόσμου έρχεται για να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις. Στις άλλες εβδομάδες έχει αρκετό κόσμο από τις γύρω περιοχές ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις όπως και στην Κομοτηνή, οπότε μπορεί κάποιος να επισκεφτεί και τις γύρω πόλεις». Κλείνοντας την συζήτηση ο κ. Λύρατζης κάλεσε όλους τους κατοίκους της Θράκης στις εκδηλώσεις με την πεποίθηση πως θα αποτελέσει πόλο έλξης για πολλούς τουρίστες, όχι μόνο στην Ξάνθη αλλά και τις γειτονικές περιοχές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.