«ΟΕΒΕΣ και Επιμελητηριο εκπροσωπουν τα ζητηματα των επαγγελματιων και μονο· δεν ειναι για πολιτικες σκοπιμοτητες»

Δριμύ κατηγορώ του Γιάννη Κιλτσίκη - Η πρόταση για την καταπολέμηση του παρεμπορίου και η αγανάκτηση του για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο

Ο κ. Γιάννης Κιλτσίκης στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κατάθεσε μία πρόταση για την άμεση αντιμετώπιση του φαινομένου του παραεμπορίου, το οποίο πλήττει τις επιχειρήσεις της Ροδόπης. Συγκεκριμένα πρότεινε και έγινε δεκτή τη δημιουργία  τετραψήφιου τηλεφωνικού αριθμού καταγγελιών για το παραεμπόριο.  Επιπλέον, με αφορμή την αναστάτωση που προκλήθηκε από την αποστολή μηνυμάτων από τον λογαριασμό της ΟΕΒΕΣ με κομματικό περιεχόμενο, ζήτησε την παραίτηση του προέδρου της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης κ. Ανέστη Βαφειάδη ενώ έστρεψε τα βέλη του και στο πρόσωπο του Αντώνη Γραβάνη, κατηγορώντας τον πως δεν ενδιαφέρθηκε το τελευταίο διάστημα καθόλου με το Επιμελητήριο παρά μόνο με τον προεκλογικό του αγώνα. 

«Η ΟΕΒΕΣ και το Επιμελητήριο δεν πρέπει να είναι για κομματικά παιχνίδια και να λειτουργούν ως κομματικό σκαλοπάτι» 

Ο κ. Κιλτσίκης, μιλώντας σχετικά με την πρόταση μομφής στο πρόσωπο του κ. Βαφειάδη τόνισε πως «η ΟΕΒΕΣ και το Επιμελητήριο εκπροσωπούν τα ζητήματα των επαγγελματιών και μόνο και δεν είναι για πολιτικές σκοπιμότητες». Επιπλέον, με δεδομένο πως δεν καλύφθηκε από τις απαντήσεις που έλαβε στο ερώτημα που έκανε σχετικά με τα μηνύματα που εστάλησαν ζήτησε την παραίτηση του κ. Βαφειάδη καθώς σαν πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ δεν μπορεί να επιτρέπει τέτοια κατάσταση. «Οι τραγικές δικαιολογίες που έλαβα, του στυλ πως δεν αλλάξαμε τους κωδικούς του Facebook, καθιστούν την κατάσταση ακόμα χειρότερη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαφειάδης, εξηγώντας πως ζήτησε την παραίτηση του κ. Βαφειάδη ως προέδρου, «καθώς για οποιοδήποτε λάθος σε ένα μαγαζί φταίει το αφεντικό και όχι ο υπάλληλος». Επιπλέον ο κ. Κιλτσίκης επισήμανε πως όσοι θέλουν να κάνουν κομματικά παιχνίδια ή να χρησιμοποιήσουν το επιμελητήριο ως σκαλοπάτι ας αποχωρήσουν και να ακολουθήσουν το δρόμο που θέλουν. «Η ΟΕΒΕΣ και το Επιμελητήριο υπάρχουν για να υπερασπίζονται τα δικαιώματα των επαγγελματιών» τόνισε ο κ.Κιλτσίκης υπογραμμίζοντας πως «δεν είναι κακό να θες να συμμετάσχεις και αλλού αλλά αυτό θα είναι θεμιτό μόνο αν ανταπεξέλθεις και στα δύο πόστα» κατηγορώντας τον κ. Γραβάνη για απραξία στο Επιμελητήριο όλο το προηγούμενο διάστημα, δίνοντας έμφαση αποκλειστικά στον προεκλογικό του αγώνα μαζί με κάποια μέλη του συμβουλίου που συμπεριλαμβάνονταν στο ψηφοδέλτιο της «Συγκρότησης Προοπτικής».   

«Το Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο βρίσκεται σε τελματώδη κατάσταση» 

Ο κ. Κιλτσίκης επέρριψε τις ευθύνες στον πρόεδρο του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου κ. Γραβάνη για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Επιμελητήριο, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «μετά από 1,5 χρόνο βρίσκεται σε τελματώδη κατάσταση». Επιπλέον επισήμανε πως όλες οι προτάσεις που αφορούν τον στρατηγικό σχεδιασμό και άλλα θέματα γίνονται κατά 90% από τον δικό του συνδυασμό ενώ ανέφερε πως η ανυπαρξία της διοίκησης Γραβάνη φαίνεται από το γεγονός πως σαν επιμελητήριο δεν κατάφερε να πραγματοποιηθεί ετήσια κοπή Βασιλόπιτας. «Δεν καταφέραμε φέτος να κόψουμε ούτε μία βασιλόπιτα, να κάνουμε έναν σύντομο απολογισμό και να καλέσουμε  τους αρμόδιους φορείς, να τους παραθέσουμε τα προβλήματα και τις ανησυχίες μας για να δώσουμε λύσεις σε αυτά» επισήμανε ο κ. Κιλτσίκης, κατηγορώντας ευθέως τον κ. Γραβάνη για την διοίκηση που ασκεί. 

«Το Επιμελητήριο εκπροσωπεί 5.000 Επιχειρηματίες και πρέπει να βρίσκει λύσεις για το παραεμπόριο» 

Ο κ. Κιλτσίκης μίλησε για το πώς προήλθε η ιδέα για τη δημιουργία ενός τετραψήφιου αριθμού, στον οποίο θα καταφεύγουν πολίτες και επιχειρηματίες για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου. «Στο Διοικητικό συμβούλιο στο Επιμελητήριο κατέθεσα συγκεκριμένη πρόταση του συνδυασμού μας για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου, η οποία πέρασε ομόφωνα και έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός τετραψήφιου αριθμού ώστε οι πολίτες και οι επιχειρηματίες της Ροδόπης να απευθύνονται σε αυτό και να κάνουν τις καταγγελίες τους  για το παραεμπόριο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κιλτσίκης και εξήγησε πως το  Επιμελητήριο ως θεσμός εκπροσωπεί 5.000 επιχειρηματίες και θα μπορεί να απευθύνεται στις ελεγκτικές αρχές , βγάζοντας από τη δύσκολη θέση τους επιχειρηματίες και τους πολίτες που δεν θέλουν μεμονωμένα να κάνουν μία καταγγελία. 

«Πριν γίνει η διάνοιξη του κάθετου άξονα έπρεπε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές και να προφυλαχθούν τα τοπικά προϊόντα» 

Σχετικά με το φαινόμενο του παραεμπορίου και τις διαστάσεις που έχει πάρει, ο κ. Κιλτσίκης ρίχνει τις ευθύνες στην Πολιτεία και τα μέτρα τα οποία δεν φρόντισε να πάρει στο παρελθόν. «Υπάρχει γενική στασιμότητα γιατί τα ΚΕΛΑΥΕ, που είναι ο ελεγκτικός μηχανισμός της Περιφέρειας έχουν πολλά χρόνια να στελεχωθούν» επισήμανε ο κ. Κιλτσίκης κάνοντας ειδική αναφορά στον κάθετο άξονα με την Βουλγαρία και τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει. «Πριν γίνει η διάνοιξη με την γειτονική χώρα έπρεπε να προβλεφθούν κάποια πράγματα, όπως η διαφύλαξη των δικών μας προϊόντων ώστε να μην υπάρχει ζημία και φυσικά να υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές για τον κόσμο που διασχίζει τον κάθετο άξονα» τόνισε ο κ. Κιλτσίκης κατηγορώντας τους αρμόδιους Φορείς πως έγινε η διάνοιξη χωρίς την παραμικρή ετοιμασία.  «Το παραεμπόριο αποτελεί ένα τεράστιο πλήγμα για όλες τις επιχειρήσεις της Κομοτηνής, καθώς πολλά προϊόντα έρχονται από την Βουλγαρία, δημιουργώντας μεγάλο πλήγμα για την τοπική αγορά».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.