Οδικη συνδεση Ιασμου-Πολυαρνου θα προτεινει ο Η. Μπουκας στη Διακομματικη για την Θρακη

«Η περιοχή του Πολυάρνου μπορεί να γίνει πόλος έλξης για πολλούς» εκτιμά ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου

«Ζεστά» φαίνεται πως έχουν πάρει την υπόθεση της Διακομματικής για τη Θράκη, διάφοροι πολίτες και θεσμικοί, επεξεργαζόμενοι προτάσεις και θέσεις. Ένας από αυτούς και ο κ. Ηλίας Μπούκας, η αγάπη του οποίου για την ευρύτερη περιοχή του Ιάσμου είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη, με τη διαρκή δραστηριοποίησή του επί πολλά έτη στο κοινωνικό γίγνεσθαι του τόπου. Ορμώμενος λοιπόν από αυτή του αγάπη και υπό την ιδιότητα του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου, ο κ. Μπούκας ξεκίνησε σειρά επαφών με αυτοδιοικητικούς της περιοχής, προωθώντας την ανάγκη για αποκατάσταση και βελτίωση της οδικής σύνδεσης του Ιάσμου με τον οικισμό Πολυάρνου.

Πρόκειται για ένα έργο, όπως εξηγεί ο ίδιος σε γραπτή του δήλωση που αναμένεται να δώσει στον Ίασμο μία νέα «πνοή», συνδέοντάς τον με μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Πιο αναλυτικά, εξηγώντας το σκεπτικό και τις προθέσεις του ο κ. Μπούκας σημειώνει αρχικά πως «επ’ αφορμή της σύστασης Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, έχω ζητήσει συναντήσεις με φορείς της Ροδόπης, τόσο από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, όσο και με τους δύο βουλευτές του νομού μας που είναι μέλη αυτής. Επιθυμώ να ενημερωθώ για τις απόψεις τους, καθώς και για τον τρόπο που έχουν επιλέξει να κινηθούν στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής, που θα πραγματοποιηθεί εδώ, στη Θράκη, στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Πρόθεσή μου είναι το να εκφράσω την ανάγκη προώθησης συγκροτημένων αναπτυξιακών προτάσεων που θα διέπονται από ρεαλισμό, ώστε κάθε ιδιαίτερος τόπος της Θράκης ν’ αξιοποιήσει τις δυνατότητές του και να λάβει εκείνο που του αναλογεί. Πιστεύω πως οι κατά τόπους ενεργοί φορείς υπό την αιγίδα των Δημάρχων, θα πρέπει να διαβουλευθούν, ώστε οι απόψεις των πολιτών ν’ ακουστούν μέσω αυτών στο επόμενο επίπεδο διαχείρισης των ζητημάτων τους».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μπούκας θεωρεί πως είναι αναγκαίο ο Ίασμος να συμπεριληφθεί στα σχέδια ανάπτυξης, «αφού έχει τεράστιες δυνατότητες» όπως εξηγεί. «Έχοντας τη διπλή  ιδιότητα τόσο ως Προέδρου του Συμβουλίου της Κοινότητας, όσο και του Προέδρου του Πολιτιστικού συλλόγου, προτίθεμαι η πρότασή μου προς την Επιτροπή -μέσω και των φορέων για τον Ίασμο- να είναι η επισκευή/αποκατάσταση του δρόμου που οδηγεί από τον Ίασμο στο Πολύαρνο» αποκαλύπτει ο ίδιος για να διευκρινίσει πως «το σκεπτικό μου βασίζεται στην ανάπτυξη μέσω της επισκεψιμότητας, αφού η περιοχή του Πολυάρνου μπορεί να γίνει πόλος έλξης για πολλούς χάρη στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά φυσικού κάλλους (Θρακικά Μετέωρα, κοιλάδα Κομψάτου, σπάνια πουλιά και άγρια άλογα, ορεινό καταφύγιο πλήρως εξοπλισμένο κα) που διαθέτει. Το έργο μπορεί να δώσει πνοή στην περιοχή, αφού θα καταστήσει τον Ίασμο ως τόπο προορισμού».

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των επαφών για την προώθηση της πρότασής του ο κ. Μπούκας έχει ήδη συναντηθεί με τους Δημάρχους Κομοτηνής και Σαπών, κ.κ. Γκαράνη και Χαριτόπουλο, καθώς και με τον κ. Κατσιμίγα που ηγείται παράταξης της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

«Στο πλαίσιο αυτών των επαφών είχα τη χαρά ν’ ανταλλάξω απόψεις μαζί τους σχετικά με την αλληλεπίδραση της πολιτικής και αυτοδιοίκησης, αλλά και για τη σχέση Δημάρχων και Προέδρων των τοπικών Κοινοτήτων. Οι επαφές μου μαζί τους ήταν χρήσιμες, ενδιαφέρουσες και ευχάριστες» αποτίμησε ο κ. Μπούκας κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.