Οδηγωντας με ασφαλεια στις διακοπες (+video)

Οδηγίες προς τους ταξιδιώτες των διακοπών από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση ΑΜΘ

Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας στις φετινές διακοπές έδωσε εκ μέρους της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης ΑΜΘ ο Αναστάσιος Τσιπλάκης, Αστυνόμος Β΄ Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, με αφορμή την αυξημένη κίνηση των εκδρομέων που παρατηρείται κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

Όπως σημείωσε ο κ. Τσιπλάκης, τα τροχαία ατυχήματα είναι μια πληγή για την κοινωνία μας για αυτό και οι υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης λαμβάνουν αυξημένα μέτρα τροχαίας κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, με μοναδικό στόχο την πρόληψη και την αποτροπή των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων.

Θα πρέπει όμως, σημείωσε ο κ. Τσιπλάκης, και οι χρήστες των οδών, οδηγοί και πεζοί, να συμβάλλουν από τη δική τους πλευρά ώστε να έχουν λιγότερα τροχαία ατυχήματα και αν είναι εφικτό να μην υπάρχουν τροχαία ατυχήματα.

«Η περίοδος των διακοπών είναι μια ευκαιρία να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας και να χαρούμε στιγμές με τους ανθρώπους που αγαπάμε, για αυτό το λόγο θα ήθελα να υπενθυμίσω στους φίλους οδηγούς πριν ξεκινήσουμε το ταξίδι μας όσο αφορά την καλή του λειτουργία» σημείωσε ο Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης, ζητώντας από τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να εφαρμόζουν τον ΚΟΚ, να φορούν πάντα ζώνη ασφαλείας στο αυτοκίνητο και κράνος στη μηχανή, είτε είναι οδηγοί είτε συνεπιβάτες.

Ζήτησε επιπλέον να μην παραβιάζουν τους σηματοδότες, να τηρούν τα όρια ταχύτητας, να μην οδηγούν αν έχουν καταναλώσει αλκοόλ, να μην χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές οι οποίες αποσπούν την προσοχή, να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες του οχήματος, να φροντίζουν τα παιδιά να κάθονται στα κατάλληλα για την ηλικία τους παιδικά καθισματάκια και αν φορούν πάντα ζώνες ασφαλείας, και τέλος να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες, αλλά και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη.

«Οδηγούμε με υπευθυνότητα, απολαμβάνουμε τις όμορφες στιγμές και επιστρέφουμε με ασφάλεια»
 
Στη γενικότερη προσπάθεια της πολιτείας για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, η Αστυνομική Διεύθυνση έδωσε στη δημοσιότητα spot που αφορούν την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

1. H ζώνη μας δένει με τη ζωή
 
2.  ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΠΡΟΣΟΧΗΣ
 
3.  Επιθετική Οδήγηση – Γονεϊκά Πρότυπα
 
4. ΚΑΜΠΑΝΙΑ Λ.Ε.Α. (Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης)
 
5. Enjoy visiting Greece. Stay Safe on the road!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.