Οδηγιες για ασφαλεις γιορτες

Μιλώντας στην εκπομπή «Βομβιστές Δυτικών Προαστίων» του Ράδιο Παρατηρητής, ο αστυνομικός διευθυντής Ροδόπης Ιορδάνης Χριστοφορίδης συμβούλεψε τους επαγγελματίες και τα άτομα που διακινούν χρήματα τι πρέπει να προσέχουν, ειδικά μετά την πρόσφατη απόπειρα ληστείας σε εργοστάσιο της ΒΙΠΕ Κομοτηνής. Βέβαια, τις μέρες των γιορτών που είναι συνήθη τα περιστατικά μικρών ή μεγάλων ληστειών καλό είναι όλοι οι πολίτες να προσέχουν και ν’ ασφαλίζουν τα σπίτια τους, ειδικά όταν πρόκειται ν’ απουσιάσουν αρκετό χρονικό διάστημα για κάποιο ταξίδι.

«Οι επαγγελματίες, αυτοί που διακινούν χρήματα για μισθοδοσίες θα πρέπει να χρησιμοποιούν το τραπεζικό σύστημα και να μην αναλαμβάνουν να μεταφέρουν χρήματα μόνοι τους.

Επίσης, όταν έχουν να μεταφέρουν μεγάλα χρηματικά ποσά θα πρέπει να μας ειδοποιούν να συνδράμουμε. Είναι καλό, βέβαια, οι επιχειρήσεις να ξεκινήσουν να κάνουν τις πληρωμές με το σύστημα των καρτών ανάληψης χρημάτων. Δεν υπάρχει λόγος να μεταφέρονται, για παράδειγμα, 100.000 ευρώ.

Οι καταστηματάρχες δεν θα πρέπει να αφήνουν χρήματα στα μαγαζιά τους. Τις εισπράξεις της ημέρας θα πρέπει να προσπαθούν να τις πηγαίνουν σε μια τράπεζα ή σε κάποιο ασφαλές σημείο»
περιέγραψε ο αστυνομικός διευθυντής Ροδόπης.

Ο κ. Χριστοφορίδης συμβούλεψε επίσης να γίνεται εγκατάσταση συναγερμού στα καταστήματα, όπως και του κατάλληλου φωτισμού, αλλά και να υπάρχουν πόρτες ασφαλείας. «Θα πρέπει ν’ ασφαλίζουμε την πόρτα και να μην την αφήνουμε ανοιχτή το βράδυ ούτε και την ημέρα. Επίσης, στα σπίτια δεν θα πρέπει ν’ ανοίγουμε σε αγνώστους ούτε ν’ αφήνουμε κλειδιά έξω από τις πόρτες. Τις κλειδαριές ασφαλείας θα πρέπει να τις χρησιμοποιούμε κι όχι απλά να κλείνουμε την πόρτα».

Ο αστυνομικός διευθυντής εφιστά την προσοχή και σε όσους κάνουν τα ψώνια των γιορτών και φέρουν μαζί τους αρκετά χρήματα, λέγοντας ότι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί με τις τσάντες και τα πορτοφόλια τους. «Όταν παίρνουμε χρήματα από την τράπεζα θα πρέπει να προσέχουμε εάν είναι κάποιος πίσω μας και μας παρακολουθεί.

Επίσης, δε θα πρέπει ν’ αφήνουμε χαρτοφύλακες και αντικείμενα αξίας στο αυτοκίνητό μας, γιατί κάποιος μπορεί να το παραβιάσει και να προκαλέσει μεγάλη ζημιά.

Όποια ύποπτη κίνηση βλέπουμε είναι καλό να ενημερώνουμε το «100», είτε αφορά εμάς είτε κάποιον συμπολίτη μας, εξασφαλίζοντας και την ανωνυμία μας. Η Αστυνομία επιζητά τη βοήθεια των πολιτών»
μετέφερε, τονίζοντας ότι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν προχωράμε στο δρόμο, όπου γίνονται και πολλά περιστατικά με κλοπές.

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.