ΟΧΙ στο νομοσχεδιο εναντιον των διαδηλωσεων απο την ΑΔΕΔΥ Ροδοπης

Διήμερο κινητοποιήσεων την Τετάρτη 8 και την Πέμπτη 9 Ιουλίου

Την αντίθεσή της δηλώνει η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ροδόπης, όπως και σύσσωμος ο δημοσιοϋπαλληλικός κόσμος, στο νέο «απαράδεκτο», όπως το χαρακτηρίζει, νομοσχέδιο που φέρνει η Κυβέρνηση και «επιβάλλει την ουσιαστική απαγόρευση των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων με τρόπο που θυμίζει απολυταρχικά καθεστώτα, στοχοποιώντας και συκοφαντώντας τους εργαζόμενους και καταστρατηγώντας τα δημοκρατικά δικαιώματα».
 
Προκειμένου μάλιστα να εκφράσει την αντίθεσή της στο προωθούμενο νομοσχέδιο καλεί όλους τους δημόσιους υπαλλήλους του νομού σε κινητοποίηση την Τετάρτη 8 Ιουλίου στις 12:00 στην Κεντρική Πλατεία της Κομοτηνής, όπως και την Πέμπτη 9 Ιουλίου στις 19:00 «ώστε να αποτρέψουμε το αντιδημοκρατικό και αντεργατικό νομοσχέδιο» όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.
 
Άλλωστε γι’ αυτόν τον σκοπό η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει Πανελλαδική Στάση Εργασίας την Τετάρτη από τις 11:00 και μέχρι τη λήξη του ωραρίου, καταγράφοντας αναλυτικά σε απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της τα σημεία αντίθεσης στο νομοσχέδιο. Η εν λόγω απόφαση αναφέρει μεταξύ άλλων πως «η κυβέρνηση της ΝΔ δυναμώνει την καταστολή φέρνοντας νομοσχέδιο για την ουσιαστική απαγόρευση των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων. Κλιμακώνει την επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα και τις ελευθερίες. Όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις με τα 3 μνημόνια έστρωσαν το δρόμο για μια τέτοια αρνητική εξέλιξη.
 
Αυτό που δεν πέτυχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας, ώστε να κλείσει το στόμα όλων των εργαζόμενων, επιδιώκουν να το κάνουν με έναν χουντικής έμπνευσης νόμο που προωθεί νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης ενός βασικού δημοκρατικού δικαιώματος, το οποίο ο λαός μας κατέκτησε με αιματηρούς αγώνες.
 
Το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις-λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής. Έχει στόχο να χειραγωγήσει το μυαλό, εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει “εγκληματικό” και “επικίνδυνο”».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.