«Οχι» στο νεο ασφαλιστικο απο το Δημοτικο Συμβουλιο Κομοτηνης

Διαφώνησαν στην έκδοση ψηφίσματος κατά του ασφαλιστικού οι παρατάξεις της ΠΟΛΗ-τικής Ανατροπής και του Σπάρτακου

Την απόφαση να εκδώσει ψήφισμα κατά του νέου Ασφαλιστικού, το οποίο συζητείται στην Βουλή, έλαβε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής την Μεγάλη Τετάρτη, 27 Απριλίου.
 
Κατά του ψηφίσματος, η τελική μορφή του οποίου θα διαμορφωθεί σήμερα από εκπροσώπους των παρατάξεων που το στήριξαν, ψήφισαν η παράταξη της ΠΟΛΗ-τικής Ανατροπής και του Σπάρτακου, για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία. Το ψήφισμα εισήλθε ως εκτός ημερησίας θέμα από την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, και στην αρχική του μορφή τονιζόταν ότι πρόκειται για ένα νόμο λαιμητόμο, με τον οποίο η κυβέρνηση χτυπά τις συντάξεις, εξαφανίζει τις επικουρικές, θίγει τους νέους συνταξιούχους, τσακίζει τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες, ενώ καταφέρεται εναντίον των «Λεονταρισμών» όπως τους αποκαλεί και τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης, καλώντας τους ασφαλισμένους που πλήττονται, που αποτελούν την πλειοψηφία, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. 

Ναι αλλά με αλλαγές από τον Γιώργο Πετρίδη

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πετρίδης σημείωσε πως πρόκειται για πολιτικό κείμενο που αντικατοπτρίζει απόψεις του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου στον οποίο ανήκει η παράταξη που το εισήγαγε. Παρά ταύτα, ενώ διαφωνεί με κάποια σημεία της διατύπωσης, αλλά και στο περιεχόμενο, ο κ. Πετρίδης εξέφρασε την άποψη πως και αυτό το ασφαλιστικό, όπως και τα προηγούμενα, δεν είναι ό,τι καλύτερο για τους εργαζόμενους. Για αυτό και ζήτησε να εγκριθεί ένα κείμενο το οποίο αντικατοπτρίζει ένα κοινό τόπο των παρατάξεων που θα το στηρίξουν.
 
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Φελίνα Καζάκου, η οποία τόνισε πως το ασφαλιστικό είναι θέμα που απασχολεί όλους τους πολίτες και τους εργαζόμενους, ζητώντας και αυτή με τη σειρά της, επειδή θίγονται τα συμφέροντα όλων των πολιτών, να συνταχτεί ένα καινούριο ψήφισμα που θα εκφράζει όλες τις παρατάξεις. 

Εναλλακτικές προτάσεις, όχι ψηφίσματα από την Ελένη Λαφτσή

Αντίθετη στην έκδοση ψηφίσματος ήταν η επικεφαλής της παράταξης ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή κ. Ελένη Λαφτσή, τονίζοντας πως το Ασφαλιστικό αποτελεί ένα σύνθετο πρόβλημα όμως είναι υποκριτικό να προωθείται η έκδοση ενός ψηφίσματος που θα αποδίδει το φταίξιμο στη σημερινή κυβέρνηση, όταν το πρόβλημα έχουν δημιουργήσει οι κυβερνήσεις που έχουν διοικήσει τα προηγούμενα 30 χρόνια τη χώρα.

Θεωρώντας η κ. Λαφτσή πως, αν το Δημοτικό Συμβούλιο εκδώσει ψήφισμα, κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του, εξέφρασε την άποψη πως πολλές θέσεις του ασφαλιστικού εκπροσωπούσαν τις θέσεις του κινήματος «Μένουμε Ευρώπη» του περυσινού δημοψηφίσματος. Ζήτησε δε από όσους αντιτίθενται σε αυτό, να καταθέσουν εναλλακτικές προτάσεις για αυτό και να μην μένουν στη στείρα αντίδραση.

Αντίθετος ήταν και ο Σπάρτακος, με τον επικεφαλής κ. Νεκτάριο Δαπέργολα να επισημαίνει πως δεν είναι θέμα της τρέχουσας επικαιρότητας το ασφαλιστικό, το οποίο αποτελεί μόνο ένα κομμάτι του ευρύτερου πάζλ που αφορά τη χώρα, την Ευρώπη και γενικότερα τη διεθνή κατάσταση, αντιπροτείνοντας τη σύνταξη ενός συνολικού ψηφίσματος για αυτά τα θέματα. 

Νίκος Φακιρίδης «Δεν έχουμε ανάγκη από αγωνιστικά ένσημα»

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Νίκος Φακιρίδης κατηγόρησε την παράταξη της ΠΟΛΗ-τικής ανατροπής ότι αντιτίθεται στην έκδοση του ψηφίσματος θέλοντας να υπερασπιστεί την πολιτική της κυβέρνησης, σημειώνοντας πως στο παρελθόν άλλα έλεγε για αυτά τα ζητήματα.
Υπερασπίστηκε δε και την χρονική στιγμή που κατέθεσε το ψήφισμα, τονίζοντας πως τώρα συζητείται στη Βουλή, έχει βρει την αντίθεση όλων των κοινωνικών φορέων και θα πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο να τοποθετηθεί.
 
«Εμείς δεν κολλάμε αγωνιστικά ένσημα, δεν τα έχουμε άλλωστε ανάγκη, εμείς προσπαθούμε να εκφράσουμε την αγωνία των πολιτών» σημείωσε, συμφωνώντας με την πρόταση του Δημάρχου για σύνταξη ενός ψηφίσματος από κοινού εναντίον του νόμου.
Τελικά το Συμβούλιο υπερψήφισε την έκδοση ψηφίσματος, το οποίο αναμένεται να δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.