Οχι στις ταμειακες απο τους ταξιτζηδες

Σβησμένες οι μηχανές για 36.000 ταξί σε όλη τη χώρα που συμμετέχουν στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση. Οι ιδιοκτήτες αντιδρούν στην τοποθέτηση ταμειακών μηχανών και ζητούν παράταση εφαρμογής του μέτρου. Η απεργία θα λήξει στις 5 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Ταξί κ. Λυμπερόπουλος συναντήθηκε με τους αρμόδιους στα υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Αν το υπουργείο Μεταφορών συνεχίσει να είναι ανυποχώρητο στις θέσεις του οι ταξιτζήδες σε όλη τη χώρα θα επανέρθουν δριμύτεροι.

Ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί για την Κομοτηνή κ. Νίκος Ρόιδος μεταφέρει στον ΠτΘ ότι η συμμετοχή είναι καθολική, αλλά εξυπηρετούνται τα έκτακτα περιστατικά. «Οι πολίτες μπορούν να τηλεφωνούν στο ράδιο ταξί κι αν είναι θέμα μεταφοράς ασθενούς ανταποκρινόμαστε».

Ο κ. Ρόιδος θίγει τη μοναδικότητα στην εφαρμογή αυτού του μέτρου στη χώρα μας: «Στην Ευρώπη δεν ισχύουν πουθενά οι ταμειακές μηχανές. Ζητούμε ένα χρόνο παράταση για να ενημερωθούν τα μέλη μας. Ο κ. Βερελής είχε πει πριν δυο χρόνια ότι θα βάλουν εκτυπωτή και τώρα το γύρισαν στην ταμειακή μηχανή. Προσωπικά έβαλα στο ταξίμετρο εκτυπωτή αλλά τώρα χρειάζεται ταμειακή».

Πεσμένες οι δουλειές

Ο κ. Ρόιδος μεταφέρει τα παράπονά τους για την πτώση της δουλειάς: «Ας πάρει τα ταξί το κράτος και ας μας βάλουν υπαλλήλους. Να σταματάμε την Παρασκευή και να πηγαίνουμε τη Δευτέρα για δουλειά. Ο κάθε ταξιτζής δουλεύει 12 και 14 ώρες για να βγάλει 10.000 δρ.».

Η Κομοτηνή μετράει 99 ταξί και η Ροδόπη συνολικά, μαζί με τα αγοραία 135. «Κανονικά πρέπει να αντιστοιχεί ένα ταξί ανά 2.000 κατοίκους αλλά η πόλη μας έχει περισσότερα. Έπρεπε να έχει 50 ταξί κι έχει 100. Οι περισσότερες άδειες είχαν δοθεί επί επταετίας. Στα 18 χρόνια που είμαι στο επάγγελμα δόθηκαν μόνο 2 άδειες».

Μαρία Αμπαζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.