Οχι στις απολυσεις 12 γεωπονων του ΕΛΓΑ λεει το Παραρτημα Θρακης του ΓΕΩΤΕΕ

Χρειάζεται επιπλέον προσωπικό, όχι μείωση του υπάρχοντος, τονίζει το Τμήμα με ανακοίνωσή του

Την αντίθεσή του στην επαπειλούμενη απόλυση δώδεκα γεωπόνων από τον ΕΛΓΑ εκφράζει με ανακοίνωσή του το Παράρτημα Θράκης του ΓΕΩΤΕΕ.

Οι γεωπόνοι είχαν προσληφθεί, μετά από εργασία ετών ως συμβασιούχοι, ως υπάλληλοι αορίστου χρόνου στον ΕΛΓΑ με το «διάταγμα Παυλόπουλου», όμως η τότε διοίκηση είχε προσφύγει δικαστικά για την ακύρωση των αποφάσεων του ΑΣΕΠ για τους συγκεκριμένους γεωπόνους.

Το θέμα από τότε κινείται στις δικαστικές αίθουσες, όμως πρόσφατη απόφαση φαίνεται να οδηγεί στην απώλεια της εργασίας τους, για αυτό το ΓΕΩΤΕΕ ζητά να υπάρχει η νομοθετική μέριμνα ώστε να μην συμβεί αυτό.

Αντίθετα, σημειώνουν, ο ΕΛΓΑ χρειάζεται επιπλέον προσωπικό, ώστε να διασφαλίζεται η καταγραφή ζημιών και η καταβολή αποζημιώσεων το συντομότερο δυνατόν.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το Παράρτημα Θράκης του ΓΕΩΤΕΕ εκφράζει την αντίθεσή του στις απολύσεις δώδεκα συναδέλφων γεωπόνων εργαζομένων του ΕΛΓΑ. Οι εν λόγω συνάδελφοι εργάστηκαν επί σειρά ετών στον ΕΛ.Γ.Α. με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και στη συνέχεια, μετά από σχετικές αποφάσεις του Α.Σ.Ε.Π. και στα πλαίσια εφαρμογής των διατάξεων του Π.Δ. 164/2004, προσλήφθηκαν ως υπάλληλοι αορίστου χρόνου.

Δυστυχώς, η τότε Διοίκηση του ΕΛ.Γ.Α., παρά την έντονη αντίδραση του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., κατέθεσε στα διοικητικά δικαστήρια αιτήσεις ακύρωσης των προαναφερόμενων αποφάσεων του Α.Σ.Ε.Π.. Έκτοτε, οι εν λόγω Γεωπόνοι είναι θύματα μιας πολύχρονης δικαστικής διαμάχης και πλέον, μετά από πρόσφατη σχετική δικαστική απόφαση, κινδυνεύουν να χάσουν την εργασία τους, μολονότι αποτελούν εξειδικευμένο προσωπικό με πολυετή εμπειρία στην εκτίμηση ζημιών και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες ενός αντικειμενικά υποστελεχωμένου Οργανισμού με συνεχώς αυξανόμενο όγκο εργασιών. Υπενθυμίζουμε επιπλέον ότι, προκειμένου να δοθεί οριστικό τέλος στην άδικη αντιμετώπιση και τη δικαστική ομηρία που υφίστανται οι ως άνω γεωτεχνικοί, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας έχει ζητήσει επανειλημμένα την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης με την οποία θα διασφαλίζεται η παραμονή τους, ως μονίμων εργαζομένων, στον ΕΛ.Γ.Α.. Εξ όσων γνωρίζουμε, η εν λόγω πρόταση τυγχάνει θετικής αντιμετώπισης από το ΥΠ.Α.Α.Τ., χωρίς ωστόσο, μέχρι σήμερα, να έχει εκδοθεί η σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Παρακαλούμε να προβείτε άμεσα σε όλες τις αναγκαίες, για την έκδοση της απαιτούμενης νομοθετικής ρύθμισης, ενέργειες, προκειμένου να λήξει επιτέλους, με αίσιο και δίκαιο τρόπο, η πολυετής δικαστική δοκιμασία των ως άνω Γεωπόνων – μελών του Επιμελητηρίου μας. Επιπλέον, επαναλαμβάνοντας τα σημαντικά προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει ο ΕΛ.Γ.Α., ζητούμε την άμεση ενίσχυσή του με μόνιμο γεωτεχνικό – εκτιμητικό (ΠΕ Γεωπόνων, ΠΕ Κτηνιάτρων) και λοιπό επιστημονικό προσωπικό (π.χ. ΠΕ Οικονομικού, ΠΕ Πληροφορικής), έτσι ώστε να διασφαλίζεται η άμεση καταγραφή ζημιών και καταβολή αποζημιώσεων, αλλά και η ενίσχυση του ρόλου που διαδραματίζει ο Οργανισμός ως βασικός πυλώνας στήριξης των Ελλήνων αγροτών και της πρωτογενούς παραγωγής».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.