Οχι στην καταργηση του επιδοματος επικινδυνης και ανθυγιεινης εργασιας απο τους δημοτικους υπαλληλους

Κινητοποίηση στο Δημαρχείο Κομοτηνής κατά της σχεδιαζόμενης περικοπής της από το Υπουργείο

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας κατά της σχεδιαζόμενης περικοπής του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, διεκδικώντας ταυτόχρονα την ένταξη νέων κατηγοριών εργαζομένων που αδίκως έχουν εξαιρεθεί πραγματοποίησαν την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου εργαζόμενοι στους Δήμους της Ροδόπης, στο πλαίσιο της πανελλήνιας απεργίας που προκήρυξε η ΠΟΕ ΟΤΑ.
 
Να υπενθυμίσουμε πως με αιτιολογία την εναρμόνιση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα, η κυβέρνηση φέρεται, σύμφωνα με τους Δημοτικούς Υπαλλήλους, να έχει δεσμευτεί στους δανειστές για την περικοπή του επιδόματος.
 
Για το σκοπό αυτό η κυβέρνησης συγκρότησε Επιτροπή επανεξέτασης των δικαιούχων, αλλά και του τρόπου καταβολής του Επιδόματος, η οποία κατέληξε σε πόρισμα που παρά το αίτημα που διατυπώθηκε στην ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, δεν γνωστοποιείται στους εκπροσώπους των εργαζομένων.
 
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Κομοτηνής, με την πρόεδρο του Ενιαίου Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ροδόπης κ. Φωτεινή Αντωνιάδου να σημειώνει ότι η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να «εναρμονίσει» το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, όπου δεν υπάρχουν επιδόματα, αλλά υπάρχουν, όπως τόνισε, μεγαλύτεροι μισθοί.
 
Στην Επιτροπή, σημείωσε, δεν συμμετείχαν εκπρόσωποι των ΟΤΑ ή της ΑΔΕΔΥ, και αυτό τους ανησυχεί, για αυτό και πραγματοποίησαν την απεργία αυτή για να είναι έτοιμοι και να δηλώσουν ότι δεν θα δεχθούν οποιαδήποτε περικοπή στα βαρέα και τα ανθυγιεινά.
 
Άλλωστε το επίδομα ξεκινά από 35 έως 150 ευρώ, τα οποία είναι λιγότερα, αν υπολογιστούν οι κρατήσεις και οι εισφορές.
 
Στο Δήμο Κομοτηνής το επίδομα παίρνουν περίπου 100 υπάλληλοι, στην καθαριότητα τις τεχνικές υπηρεσίες κτλ. ενώ στους άλλους Δήμους της Ροδόπης όλοι οι υπάλληλοι καθαριότητας παίρνουν το επίδομα.
 
Από την πλευρά του ο κ. Κώστας Κουρμπαλίδης, οδηγός στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου, σημείωσε πως κάθε μέρα είναι μέσα στα μικρόβια και τις αρρώστιες, και δεν θα πρέπει κανείς να ακουμπήσει τα βαρέα και τα ανθυγιεινά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.