Οχι στην αναστολη της λειτουργιας του ΔΗΚΚΙ

Την αντίθεσή τους στην απόφαση του Προέδρου του ΔΗΚΚΙ να προχωρήσει στην αναστολή της λειτουργίας του κόμματος μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Μάρτη εξέφρασαν πολλά μέλη του κινήματος μεταξύ των οποίων και ο γραμματέας του Κινήματος στο Ν.Ροδόπης κ. Γιώργος Μποτρότσος. Το Σάββατο συνέρχεται στην Αθήνα η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος στην οποία μοναδικό θέμα συζήτησης θα είναι το μέλλον του Κινήματος.

Η απόφαση για αναστολή της λειτουργίας του ΔΗΚΚΙ ελήφθη από την Πολιτική Γραμματεία με πέντε ψήφους υπέρ τέσσερις κατά και μία λευκή. Κατά την άποψη του κ. Μποτρότσου η απόφαση ελήφθη εν θερμώ μετά την εκλογική αποτυχία του ΔΗΚΚΙ και για αυτό το λόγο πρέπει να επανεξετασθεί το ζήτημα. «Θα πρέπει να σεβαστούμε την άποψη του Προέδρου αλλά από εκεί και πέρα το ΔΗΚΚΙ δεν είναι μόνο ο Πρόεδρος ,αλλά είναι ένα κίνημα το οποίο έχει οργανώσεις σε κάθε νομό με πολλά στελέχη που δραστηριοποιούνται σε όλους τους ταξικούς χώρους. Καταλαβαίνω την πικρία και την αγανάκτησή του όσον αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα και έτσι δικαιολογώ την πρότασή του και την απόφασή του προς την Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο 26 Μάρτη να σταματήσει η λειτουργία του ΔΗΚΚΙ, την στιγμή που ο λαός δεν μας θέλει στο ελληνικό κοινοβούλιο και εμείς δεν διεκδικούμε καρέκλες και επιχορηγήσεις από το κράτος για να λέμε μόνο ότι τις έχουμε, αλλά ότι θέλουμε να συμβάλλουμε στην πολιτική διαμόρφωση της ελληνικής κοινωνίας».

Η τελεσίδικη απόφαση θα ληφθεί το Σάββατο από την Κεντρική Επιτροπή. Μετά από επικοινωνία που είχε ο κ. Μποτρότσος με μέλη της Κ.Ε. του ΔΗΚΚΙ δεν φαίνονται διατεθειμένοι να προχωρήσουν στην αναστολή της λειτουργίας του κόμματος αλλά έχουν την διάθεση να συνεχίσουν «τον καθαρό αγώνα που έχουμε ξεκινήσει. Από εκεί και πέρα η απόφαση είναι της Κ.Ε».

Σε περίπτωση που ο κ. Τσοβόλας επιμείνει στην απόφασή του ο κ. Μποτρότσος τονίζει ότι «το μόνο που απομένει είναι να παραιτηθεί από την προεδρεία του Κινήματος, θα ακολουθήσει έκτακτο συνέδριο του ΔΗΚΚΙ σε ένα μήνα προκειμένου να εκλέξουμε καινούργιο πρόεδρο και να συνεχίσουμε την λειτουργία μας». Όλα αυτά όμως σε περίπτωση που η πλειοψηφία δεχθεί τη συνέχιση του αγώνα. Σε αντίθετη περίπτωση κατά τον κ. Μποτρότσο «μπαίνουμε σε νέες διαδικασίες ακόμη και στη δημιουργία ενός νέου πολιτικού χώρου το οποίο μπορεί να δοθεί οποιαδήποτε ονομασία ή ακόμα και Νέο ΔΗΚΚΙ. Όλα αυτά όμως είναι υποθετικά»καταλήγει ο κ. Μποτρότσος.

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.