Οχι στην «αναπτυξιακη φιεστα» της Κυβερνησης

Τις δυνάμεις τους για δυναμική αντίδραση στην ομιλία του πρωθυπουργού στην Κομοτηνή μετρούν εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και αγρότες

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους και αγρότες, άντρες και γυναίκες, να αντιδράσουν στην «αναπτυξιακή φιέστα», όπως την χαρακτήρισαν, που ετοιμάζει η κυβέρνηση στην Κομοτηνή στις 13 και 14 Νοεμβρίου, έκαναν η κ. Αντωνία Κασαπαντωνίου, μέλος του ΔΣ του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής, ο κ. Γιώργος Γεωργίου, γραμματέας της Ένωσης Συνταξιούχων Ροδόπης, η κ. Γωγώ Φακιρίδου, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ροδόπης μέλος της ΟΓΕ και ο κ. Στέφανος Χρηστίδης, του αγροτικού συλλόγου Ν. Καλλίστης.
 
Κάλεσαν δε όλους τους πολίτες της Ροδόπης, στη σύσκεψη που οργανώνει το  Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής την Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου, στις 6:30μμ στην Αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής για να οργανώσουν το συλλαλητήριο. 

Στάχτη στα μάτια των εργαζομένων 

Όπως τόνισε η κ. Κασαπαντωνίου, στις 13-14 Νοέμβρη η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διοργανώνει στην Κομοτηνή το «Αναπτυξιακό Συνέδριο» της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης, με ανάλογα συνέδρια να έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα και σε άλλες Περιφέρειες της χώρας, που εντάσσονται στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη λεγόμενη «Εθνική Παραγωγική Ανασυγκρότηση».
 
Η συγκυβέρνηση, σημείωσε, κάνει το συνέδριο σε μια περίοδο που  ετοιμάζεται να φέρει νέα βάρβαρα για το λαό μέτρα με την 3η αξιολόγηση, έχοντας ως πυρήνα  νέα χτυπήματα στα εργασιακά, νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, νέα εμπόδια περιορισμού της συνδικαλιστικής δράσης-στην οργάνωση των εργατικών αγώνων, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, ιδιωτικοποιήσεις κ.α.
 
Αυτά τα ζητήματα, σημείωσε, δεν θα συζητηθούν στο συνέδριο, αντίθετα, με αυτή τη φιέστα, όπως τη χαρακτήρισε θα επιχειρήσουν να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και του λαού.
 
Οι εργαζόμενοι και στην ΑΜΘ έχουν πληρώσει πολύ ακριβά την κρίση τους, με απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων με μεταφορά τους στη γειτονική Βουλγαρία, που έχουν φέρει την περιοχή μας στην πρώτη θέση τόσο στην ανεργία όσο και στα ποσοστά μετατροπής συμβάσεων από πλήρης απασχόλησης σε ελαστικές μορφές εργασίας.
 
Η ανάδειξη της περιοχής μας από την κυβέρνηση σε κόμβο μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων, όχι μόνο δεν εξασφαλίζει πρόσβαση σε φθηνή ενέργεια και φτηνά προϊόντα, αλλά γίνεται το μήλο της έριδος και εμπλέκουν την χώρα μας ακόμα πιο βαθιά σε επικίνδυνους γεωστρατηγικούς ανταγωνισμούς.
 
«Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από αυτό το αναπτυξιακό συνέδριο-φιέστα, πρέπει να μας βρει απέναντί της και στην Κομοτηνή, με μαχητική απάντηση σε αυτή» σημείωσε. 

Στον δρόμο του αγώνα οι συνταξιούχοι 

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργίου σημείωσε πως οι συνταξιούχοι έχουν ελάχιστη πρωτοβάθμια φροντίδα στη Ροδόπη, την ώρα που στον νέο προϋπολογισμό προβλέπεται μείωση 300 εκ. ευρώ για την υγεία.
 
Όποια ανάπτυξη υπάρξει θα είναι σε βάρος των συνταξιούχων και των εργαζομένων, για αυτό και τους κάλεσε να κλείσουν τα αυτιά στις σειρήνες, αλλά να συσπειρωθούν στα σωματεία τους για να αντισταθούν στη λαίλαπα που συνεχίζει να έρχεται ενάντια στα δικαιώματά τους.
 
Άλλωστε θεωρεί πως ο αγώνας τους οδήγησε την κυβέρνηση να μιλήσει για έκτακτο επίδομα, το οποίο όμως δεν υποκαθιστά τις περικοπές, για αυτό και θεωρεί πως θα πρέπει να δείξουν ξανά τη δύναμή τους κατά το αναπτυξιακό συνέδριο. 

Εξωραϊσμός της αντιλαϊκής πολιτικής 

Η κ. Φακιρίδου από την πλευρά της κάλεσε όλες τις γυναίκες της Ροδόπης να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση, για να μην περάσει αυτή η προσπάθεια εξωραϊσμού της αντιλαϊκής πολιτικής μέσω του «αναπτυξιακού Συνεδρίου»
 
Η συζήτηση όμως επικεντρώνεται στο πως θα αναπτυχθούν τα κέρδη, και πως θα υπάρξει μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου σε κάθε τομέα της οικονομίας, που για τις γυναίκες σημαίνει παγίωση των πετσοκομμένων μισθών, που δεν καλύπτουν τις ανάγκες τους, αλλά και σμπαράλιασμα της ζωής της εργαζόμενης γυναίκας, που δουλεύει με μισθούς που δεν φτάνουν για τα στοιχειώδη, και την αγωνία να τρέξει να προλάβει με το κουπόνι στο χέρι τους δημοτικούς ή ιδιωτικούς σταθμούς, παραγνωρίζοντας ότι η προσχολική αγωγή δεν μπορεί να είναι ούτε εμπόρευμα ούτε ευκαιρία ούτε λύση ανάγκης για τους γονείς. 

Στον αγώνα και οι αγρότες 

Τέλος ο κ. Χρηστίδης χαιρέτησε αυτή την προσπάθεια, σημειώνοντας πως οι αγρότες συμπαραστέκονται γιατί έχουν πληγεί πολύ πιο μπροστά από τους υπόλοιπους εργαζόμενους και πλέον δεν έχουν πια περιθώριο επιβίωσης.
 
Έτσι θα είναι και θα παραμείνουν στον αγώνα, και θα συμμετάσχουν με όλες τις δυνάμεις που έχουν σε αυτόν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.