Οχι που θα σταματουσαν οι κακες συνηθειες…

Είχαμε καιρό να αποθανατίσουμε με τον φακό του «ΠτΘ» εικόνες με προκλητικά παρκαρίσματα από το κέντρο της Κομοτηνής. Μάλλον γιατί δεν έτυχε τελευταία να γίνουμε μάρτυρες τέτοιων καταστάσεων κι όχι βέβαια γιατί οι οδηγοί συνετίστηκαν και σταμάτησαν τις κακές αυτές συνήθειες.
 
Όμως τρεις απανωτές τέτοιες περιπτώσεις, μια από το απόγευμα της Δευτέρας κι δύο από τις πρωινές ώρες της Τρίτης, έρχονται να μας επιβεβαιώσουν ότι η ασυνείδητη οδηγική συμπεριφορά δυστυχώς ζει και βασιλεύει στην Κομοτηνή. 
 
Στην πρώτη περίπτωση, όπου το θράσος του οδηγού κυριολεκτικά «βγάζει μάτι», το αυτοκίνητο δεν περιορίστηκε στην κατάληψη ενός τμήματος του πεζοδρομίου, που αποτελεί τη συχνότερη αντίστοιχη πρακτική, κατά την αγωνιώδη αναζήτηση μιας γωνιάς προσφερόμενης για παρκάρισμα στους πολυσύχναστους κεντρικούς δρόμους.  Αντίθετα, πέρασε και τη λωρίδα του ποδηλατόδρομου, μην τυχόν εμποδίσει τη διέλευση των ποδηλατών, και ακινητοποιήθηκε φαρδιά-πλατιά μπροστά από την βιτρίνα του «Seven», επί της οδού Δημοκρίτου.

Το  πρωί της Τρίτης ένας δεύτερος οδηγός, επίσης απρόθυμος να κρατήσει τα προσχήματα, εγκατέλειψε το αυτοκίνητό του στη διασταύρωση των οδών Ορφέως και Γ. Νικολάου. Η μοναδική μάλλον έγνοια του οδηγούν ήταν να μη «βρει» το αυτοκίνητο στα προστατευτικά κολωνάκια, που έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά του πεζοδρομίου για την αποτροπή παρόμοιων συμπεριφορών. Κατά τα άλλα, τις πιθανές συνέπειες για τη διέλευση των διερχόμενων πεζών, ποδηλατών, γονέων με καρότσια ή ατόμων με αναπηρία, μάλλον δεν προλάβαινε να τις σκεφτεί…

Λίγες ώρες αργότερα, στην οδό Νικολάου Ζωίδη, στο ύψος της διασταύρωσης με την Αγίου Γεωργίου, η διαδρομή του ποδηλατόδρομου κοβόταν στα δύο. Γι’ αυτό  φρόντισαν οι οδηγοί του βαν και του επιβατηγού αυτοκινήτου, που ωσάν συνεννοημένοι «σφράγισαν» τις δύο εισόδους-εξόδους του ποδηλατόδρομου. Με το σκεπτικό ίσως «η μισή ντροπή δική μου, η μισή ντροπή δική σου», αλλά για τους διερχόμενους ποδηλάτες ούτε σκέψη… Θ.Σ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.