ΟΑΣ ΚΑΙ ΟΑΔΣ καταγγελουν τα μετρα του Υπουργειου Γεωργιας και τον «ανυπαρκτο» ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ροδόπης και η Ομοσπονδία Αγροτικών Δημοκρατικών Συλόγων καταγγέλουν ομόφωνα τόσο τα νέα μέτρα που έλαβε το Υπουργείο Γεωργίας όσο και το νέο όργανο ΟΠΕΚΕΠΕ, το οποίο θεωρούν και χαρακτηρίζουν «ανύπαρκτο».

Η ανακοίνωση – καταγγελία έχει ως εξής:

«Βρισκόμαστε, στην ανάγκη να καταγγείλουμε σε όλα τα μέσα ενημέρωσης τα νέα μέτρα του Υπουργείου Γεωργίας και κυρίως του νέου οργάνου, ΟΠΕΚΕΠΕ, που είναι ανύπαρκτο. Τίποτα δεν τηρήθηκε απ’ όσα συμφωνήθηκαν μεταξύ οργανώσεων και Υπουργείου. (Υγρασία κυρίως – Αλάνες).

Δηλαδή τη διυπουργική απόφαση οι εκκοκκιστές δεν την λαμβάνουν καν υπόψη και έτσι πληρώνουν οι αγρότες θέσεις και προτάσεις άλλων που είχαν κάνει σημαία την περιφερειοποίηση και την ζωνοποίηση μη γνωρίζοντας τις συνέπειες. Γιατί πληρώνουν το μάρμαρο οι σωστοί παραγωγοί που πάντα η απόδοση ανά στρέμμα ήταν πραγματική.

Δεν έχει λογική το μέτρο όταν παραγωγοί κάτω από 30 τόνους έχουν την ίδια μεταχείριση με τους μεγαλοαγρότες.

Δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε αυτά τα μέτρα που παίρνονται στο τέλος και όχι στην αρχή.

Για μας δεν υπάρχουν επιλέξιμα και μη επιλέξιμα βαμβάκια.

Οι οργανώσεις των αγροτών ΓΕΣΑΣΕ – ΣΥΔΑΣΕ έχουν προτάσεις που θα βοηθήσουν και το Υπουργείο ώστε να βγει από το αδιέξοδο που το οδήγησε αυτή η πολιτική αλλά για την επόμενη χρονιά.

Αυτό που επιβάλλεται τώρα είναι να μην ισχύσουν τα μέτρα για φέτος γιατί θα έχουμε όχι απλά διαμαρτυρίες αλλά εκρήξεις.»


google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.