«O Υπουργος Παιδειας απαξιωνει το ΔΠΘ και περιφρονει τις κοινοβουλευτικες διαδικασιες»

Αναπάντητες από το καλοκαίρι παραμένουν οι ερωτήσεις των βουλευτών ΝΔ ΑΜΘ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, την οποία συνυπέγραψαν οι Βουλευτές Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Δράμας, Δημήτρης Κυριαζίδης, για το γεγονός ότι δεν έχουν απαντηθεί Ερωτήσεις που αφορούν το ΔΠΘ κι έχουν υποβληθεί από το καλοκαίρι.
 
Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση ο Υπουργός αποδεικνύει με τη στάση του ότι δεν σέβεται τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και επιδεικνύει μια ακατανόητη εμμονή στο Ίδρυμα που αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης και προόδου σε μια ευαίσθητη περιοχή, όπως είναι η Θράκη.
 
Το καλοκαίρι οι τρεις Βουλευτές είχαν καταθέσει δύο Ερωτήσεις. Στην πρώτη τους Ερώτηση, στις 7 Ιουνίου, είχαν αναφερθεί στο γεγονός ότι ο Υπουργός είχε αποδεχτεί άκριτα το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τον Πρύτανη κ. Αθανάσιο Καραμπίνη, χωρίς να λάβει υπόψη του τις σχετικές απαλλακτικές δικαστικές αποφάσεις που αφορούσε την ανάθεση υπηρεσιών σίτισης για τους φοιτητές του Ιδρύματος.
 
Στη δεύτερη Ερώτησή τους είχαν υπογραμμίσει το γεγονός ότι ο Υπουργός είχε θέσει σε καθεστώς αποχής τον Πρύτανη του ΔΠΘ, παρά την αντίθετη άποψη της Συγκλήτου.
 
Οι Βουλευτές ρωτάνε τον Υπουργό για ποιο λόγο δεν έχει απαντήσει στις δύο αυτές Ερωτήσεις μέχρι τώρα, δείχνοντας χαρακτηριστική αδιαφορία για θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του ΔΠΘ.
 
Επίσης, για ποιο λόγο συνεχίζει να προκαλεί καταστάσεις ανωμαλίας στο ΔΠΘ και επιδιώκει την υποβάθμισή του με κάθε τρόπο, όπως με τη φημολογούμενη κατάργηση των Τμημάτων Δασολογίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ορεστιάδας.
 
Παράλληλα, ζητούν να μάθουν ποιο ήταν το περιεχόμενο της συζήτησής του με τον Αντιπρόεδρο της Τουρκικής Κυβέρνησης, Χακάν Τσαβούσογλου, καθώς οι Θρακιώτες ευλόγως ανησυχούν, βλέποντας να ανοίγουν μια σειρά από θέματα που επηρεάζουν την ευαίσθητη αυτή περιοχή. 

Αναλυτικά η Ερώτηση 

«Αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε σε θέματα που αφορούν το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, μετά την προκλητική αδιαφορία που έχετε επιδείξει για να απαντήσετε στα σχετικά ερωτήματα που σας έχουμε θέσει από το περασμένο καλοκαίρι.
 
Δυστυχώς, αποδεικνύετε ότι δεν σέβεστε τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και επιδεικνύετε, ταυτόχρονα, μια ακατανόητη εμμονή στο να δημιουργείτε συνεχώς προβλήματα σε ένα Ίδρυμα που αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης και προόδου σε μια ευαίσθητη περιοχή, όπως είναι η Θράκη.
 
Το καλοκαίρι είχαμε καταθέσει δύο ερωτήσεις. Μια στις 7 Ιουνίου με αριθμό Πρωτοκόλλου 6162 και μια στις 20 Ιουλίου με αριθμό πρωτοκόλλου 7473. Μέχρι σήμερα δεν καταδεχτήκατε να απαντήσετε σε καμία από τις παραπάνω Ερωτήσεις, αν και οφείλατε να το κάνετε, βάσει των κανονισμών, εντός 25 ημερών από την κατάθεση της Ερώτησης.
 
Με αυτόν τον τρόπο περιφρονείτε όχι μόνο τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, αλλά και τους κατοίκους της Θράκης, που είναι υπερήφανοι για το υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο του ΔΠΘ.
 
Στην πρώτη μας Ερώτηση, στις 7 Ιουνίου, είχαμε αναφερθεί στο γεγονός ότι είχατε αποδεχτεί άκριτα το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τον Πρύτανη κ. Αθανάσιο Καραμπίνη, χωρίς να λάβετε υπόψη σας τις σχετικές απαλλακτικές δικαστικές αποφάσεις που αφορούσε την ανάθεση υπηρεσιών σίτισης για τους φοιτητές του Ιδρύματος.
 
Στη δεύτερη Ερώτησή μας αναφερθήκαμε στο γεγονός ότι αποφασίσατε να θέσετε σε καθεστώς αποχής τον Πρύτανη του ΔΠΘ, παρά την αντίθετη άποψη της Συγκλήτου. 
 
Βάσει των παραπάνω ερωτάσθε:
 
1. Για ποιο λόγο δεν έχετε απαντήσει στις δύο Ερωτήσεις μας μετά από τόσους μήνες, δείχνοντας χαρακτηριστική αδιαφορία για θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του ΔΠΘ;
2. Για ποιο λόγο συνεχώς προκαλείτε καταστάσεις ανωμαλίας στο συγκεκριμένο Ίδρυμα; Έχετε σκοπό να πάρετε κάποια απόφαση που θα κινείται σε θετική κατεύθυνση για το ΔΠΘ κι όχι να επιδιώκετε την υποβάθμισή του με κάθε τρόπο, όπως με την κατάργηση των Τμημάτων Δασολογίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ορεστιάδας;
3. Θα μας πείτε επιτέλους ποιο ήταν το περιεχόμενο της συζήτησής σας με τον Αντιπρόεδρο της Τουρκικής Κυβέρνησης, Χακάν Τσαβούσογλου, γιατί οι Θρακιώτες ευλόγως ανησυχούν, βλέποντας να ανοίγουν μια σειρά από θέματα που επηρεάζουν την ευαίσθητη αυτή περιοχή».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.