«Ω ξειν αγγελειν τω Σημιτη εν οψει εκλογων…»

Με έμφαση στην κομματική του ιδιότητα παρά την υπουργική και με σαφές περιεχόμενο την επικοινωνιακή τακτική που θα πρέπει να ακολουθήσουν τα «στρατευμένα στον αγώνα», τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ ενόψει της ανοιξιάτικης εκλογικής αναμέτρησης, αφιέρωσε το διήμερο από το απόγευμα της Κυριακής μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών στην Ξάνθη , σε μια «κατατοπιστική», περισσότερο για τον ίδιο και λιγότερο για τους τοπικούς άρχοντες που συναντήθηκαν μαζί του, περιοδεία στο Νομό.

Ο κ. Γιαννίτσης, συναντήθηκε διαδοχικά, με τα στελέχη της ΝΕ ΠΑΣΟΚ το απόγευμα της Κυριακής και αφού κήρυξε την επίσημη έναρξη των Γιορτών Παλιάς Πόλης επισκέφθηκε εκτός προγράμματος, αργά το ίδιο βράδυ, τον Κένταυρο του Δήμου Μύκης για να χαιρετίσει το τοπικό φεστιβάλ ενώ τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το Δήμαρχο Μουτζαχίτ Ντουκιαντζή κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης πρωϊνής επίσκεψής του στην ορεινή περιοχή και συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη με τους φορείς της Ξάνθης στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου όπου έγινε αποδέκτης των – χρόνιων και γνωστών – προβλημάτων και αιτημάτων της περιοχής. Το απόγευμα επισκέφθηκε τους Δήμους Τοπείρου και Βιστονίδας. Χαρακτηριστική ήταν, καθ’ όλη τη διάρκεια της περιοδείας του στο Νομό, η συνοδεία του από το νέο Γενικό Γραμματέα ΑΜΘ, ο οποίος μιλώντας στον ΠτΘ, σημείωσε ότι είχε την ευκαιρία να αποκτήσει μια πρώτη εικόνα από την περιοχή και τα προβλήματά της, την οποία θα ολοκληρώσει την προσεχή Πέμπτη στην επίσημη ενημέρωσή του κατά την ορκωμοσία στο Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να αναλάβει το δυνατόν συντομότερα, έργο επί της ουσίας.

Τα αγκαθάκια…

Ζητήματα που αποτελούν εν δυνάμει «αγκάθια» στην προεκλογική πορεία του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Ξάνθης όπως και ζητήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης από την κυβέρνηση προκειμένου να καταδειχθεί η ειλικρινής πρόθεση εκ μέρους της και να εξασφαλιστεί ανανέωση της «ψήφου εμπιστοσύνης» του λαού στο ΠΑΣΟΚ, έθεσε υπόψιν του Υπουργού ο Γραμματέας και άλλα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής κατά τη σύσκεψη της Κυριακής.

Ο κ.Χουλιάρας υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξουν πειστικές απαντήσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν ή απασχολούν την περιοχή και να δοθούν ταχείες λύσεις σε ζητήματα που χρονίζουν εξαιτίας της γραφειοκρατίας. Συγκεκριμένα ζήτησε από τον κ. Γιαννίτση, ταχεία προώθηση του μεγάλου αρδευτικού, χρηματοδότηση για την υλοποίηση αναδασμών, λύση στο πρόβλημα των καπνοπαραγωγών και των βαμβακοπαραγωγών, προσοχή στους χειρισμούς για τα συνεταιριστικά εργοστάσια με αναστολή κάθε ενέργειας που προωθεί την ιδιωτικοποίηση και υιοθέτηση της πρότασης της ΠΑΣΕΓΕΣ, διευθέτηση του συνόλου των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι παλιννοστούντες μετά την κατάργηση του ΕΙΥΑΠΟΕ (καταγραφή περιουσίας Ιδρύματος, δάνεια, υποδομές οικισμών, κλπ). Ο Γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, έκανε αναφορά και στα ζητήματα της μειονότητας όπως οι εκπρόσωποί της τα θέτουν, ζητώντας την προώθηση και επίλυσή τους (βακουφικές επιτροπές, χρηματοδότηση μεταφορικών για μαθητές ιδιωτικών μειονοτικών Γυμνασίων και Λυκείων, τουρκική γλώσσα στα νηπιαγωγεία, διδασκαλία κορανίου στα δημόσια σχολεία, ανιθαγενείς).

Τέλος, ο κ. Χουλιάρας επεσήμανε προς τον κ. Γιαννίτση, ότι η πρόοδος που μπορούν να έχουν μια σειρά έργων όπως η Εγνατία Οδός στη γέφυρα του Νέστου δεδομένου ότι έχουν βρεθεί οι οικονομικοί πόροι, η χρηματοδότηση διαπλάτυνσης του Κάθετου Άξονα στο τμήμα Δημάριο – Ξάνθη και η υποστήριξη της γεωθερμικής ανάπτυξης, μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη για την αναστροφή του κλίματος ενόψει των εκλογών στην Ξάνθη.

Μαρία Β.Μπόντη

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.