Ο Βικτωρ εφτασε και στη Ροδοπη

Προσπάθειες να μείνει ανοιχτό το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο στη Ροδόπη - Κλειστά τα σχολεία στους Δήμους Κομοτηνής, Ιάσμου και Μαρωνείας Σαπών

Επέστρεψε το χιόνι στη Ροδόπη την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, με το νέο βαρομετρικό χαμηλό, τον «Βίκτωρ» να πλήττει την περιοχή μας φέρνοντας χιονοπτώσεις και προβλήματα ξανά. Τα περισσότερα προβλήματα καταγράφονται, όπως ήταν αναμενόμενο, στον ορεινό όγκο της Ροδόπης, παρόλο που η χιονόπτωση και στα πεδινά έχει δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα.
 

Τα περισσότερα σχολεία της περιοχής δεν ολοκλήρωσαν τα μαθήματά τους, μιας και η σχολική ημέρα διακόπηκε ώστε να επιστρέψουν στα σπίτια τους πριν επιδεινωθούν τα καιρικά φαινόμενα, ενώ σύμφωνα με ανακοινώσεις των Δήμων τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στους Δήμους Ιάσμου, Μαρωνείας Σαπών και Κομοτηνής, όπου όμως θα παραμείνουν ανοιχτοί οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΑΠΗ.
Από νωρίς προσπάθειες να μείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο
 

Οι εμπλεκόμενοι φορείς βρίσκονταν σε επικοινωνία από το πρωί, για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, και όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, τα πρώτα προβλήματα εμφανίστηκαν στο ορεινό δίκτυο, όπου με τη χρήση των μηχανημάτων κατόρθωσαν να το κρατήσουν ανοιχτό, όμως τα προβλήματα επεκτάθηκαν και στα πεδινά.
 

Το μεσημέρι της Πέμπτης τα μηχανήματα κινούνταν προς Ίασμο και Ξυλαγανή, με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας και την αστυνομία να εφιστούν ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς, να μην γίνονται άσκοπες μετακινήσεις και οι ευαίσθητες ομάδες να κινούνται με προσοχή στους δρόμους.
 

Ο κ. Τσαλικίδης τόνισε πως όλοι θα πρέπει να έχουν αλυσίδες στα αυτοκίνητα, και η Αντιπεριφέρεια από την πλευρά της προσπαθεί να κρατήσει ανοιχτό το βασικό οδικό δίκτυο, μέχρι να κοπάσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα. 

Ανατροπές οχημάτων και αλυσίδες 

Βέβαια τα προβλήματα από την χιονόπτωση ήταν σημαντικά σε όλο το δίκτυο, με πολλά αυτοκίνητα που κινούνταν στους επαρχιακούς δρόμους να αντιμετωπίζουν προβλήματα, με πολλαπλές περιπτώσεις οχημάτων, τόσο στο δρόμο Κομοτηνής Ξυλάγανής όσο και στο δρόμο Κομοτηνής Σαπών, να εκτρέπονται της πορείας τους λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος.
 

Από το πρωί αλυσίδες χρειαζόταν στα οχήματα που κυκλοφορούσαν στην Επ. Ο. Νέας Σάντας – Κέχρου – Χλόης, από το 1ο χλμ., στην Επ. Ο. Οργάνης – Κύμης, από το 1ο χλμ., στην Επ. Ο. Ν. Σάντας – Δερείου, από το 1ο χλμ., στους Οικισμούς Ραγάδας, Εσοχής, Μυρτίσκης, Βυρσίνης, Πατέρμων και Καρδάμου, Οργάνη, Πάτερμα, Εσοχή, Άνω & Κάτω Κύμη, Κάρδαμος, Άνω & Κατω Καμπη, Ι Βούρλα, Κάμπος, Κερασιά, Τσούκα, Χαράδρα, Μοναστήρι, Χαμηλό. 

Προβλήματα και στην Εγνατία Οδό 

Προβλήματα όμως υπήρχαν και κατά μήκους της Εγνατίας Οδού, όπου το κομμάτι Αλεξανδρούπολης – Μέστης έκλεισε για πολλές ώρες, λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων, ξανανοίγοντας το βράδυ της Πέμπτης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.