Ο Βασιλης Στοακης, team manager της μπασκετικης ΑΕ Κομοτηνης ανοιγει τα «χαρτια» του στον «ΠτΘ»

«Το σλόγκαν των φετινών εισιτηρίων διαρκείας “Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε” αντιπροσωπεύει ξεκάθαρα τις φιλοδοξίες μας για την ομάδα»

Ο Βασίλης Στοάκης αδιαμφισβήτητα είναι ο άνθρωπος που έχει αφήσει τη σφραγίδα του στο μπασκετικό τμήμα της ΑΕ Κομοτηνής, παρά το νεαρό της ηλικίας του. Ξεκίνησε από τα «βαθιά», αναλαμβάνοντας πρώτος προπονητής της ομάδας και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην άνοδό της στη Γ’ εθνική κατηγορία. Την επόμενη χρονιά, λόγω της στρατιωτικής του θητείας εκτελούσε χρέη βοηθού προπονητή ενώ η σεζόν που αναμένεται να ξεκινήσει θα τον βρει και πάλι στην ΑΕ Κομοτηνής, αυτή τη φορά όμως σε νέο πόστο, αυτό του team manager.
 
Με δεδομένη την αγάπη λοιπόν για την ομάδα και το άθλημα και έχοντας συμβάλει τα μέγιστα στην «αναγέννησή» της ΑΕ Κομοτηνής τα τελευταία χρόνια ο Βασίλης Στοάκης είναι ο πλέον κατάλληλος να μας μιλήσει για τα πλάνα της ομάδας, την προετοιμασίας της, τον νέο του ρόλο αλλά και τους στόχους της ομάδας για τη νέα σεζόν.
 
Ο λόγος στον ίδιο όμως σε μια εφ’ όλης της ύλης συνομιλία… 

«Η πρόταση ανάληψης του πόστου του Team Manager ήταν απόδοση ύψιστης τιμής και απόδειξη εμπιστοσύνης» 

ΠτΘ: Αρχικά, πώς προέκυψε το πόστο του Team Manager από την στιγμή που τα τελευταία 3 χρόνια είχατε προπονητικό πόστο στην ομάδα;
Β.Σ:
Όταν τελείωσε η σεζόν, ο Σωφρόνης Παπουής ζήτησε να βρεθούμε για να μιλήσουμε για την ερχόμενη σεζόν και μου πρότεινε αυτό το πόστο, προκειμένου να αποτελώ συνδετικό κρίκο ανάμεσα σε παίχτες, προπονητή και διοίκηση. Εγώ επειδή έχω μάθει να τοποθετώ το κοινό καλό πάνω από τις προσωπικές μου φιλοδοξίες και δεδομένου πως αυτή η πρόταση ήταν απόδοση ύψιστης τιμής και απόδειξη εμπιστοσύνης, δέχθηκα αμέσως, αφού πήρα την έγκριση της οικογένειας μου, και αμέσως πιάσαμε δουλειά! Εμένα μου αρέσει αυτό το πόστο και μάλιστα γύρω στα μέσα Μαρτίου είχα παρακολουθήσει ένα συνέδριο αθλητικού Management στη Θεσσαλονίκη, στο Διεθνές Πανεπιστήμιο , όπου είχαν μιλήσει αξιόλογα πρόσωπα του χώρου του μπάσκετ, καθώς μου αρέσει να βελτιώνω τις γνώσεις μου και να αποκτώ πιο σφαιρική άποψη επί των θεμάτων του αθλητισμού. 

«Ενδιαφέρομαι για το καλό της ομάδας και όπου τοποθετούμαι προσπαθώ να είμαι αποτελεσματικός» 

ΠτΘ: Εσείς προτιμάτε πόστο σε προπονητικό επιτελείο ή πόστο διοικητικής φύσεως;
Β.Σ:
Καταρχάς, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι στον σύλλογο εκτιμάται απόλυτα η συνεισφορά μου! Όπως προείπα, ενδιαφέρομαι για το καλό της ομάδας και όπου τοποθετούμαι προσπαθώ να είμαι αποτελεσματικός! Από την στιγμή που μου προτάθηκε αυτό το πόστο, το δέχθηκα και, επιπλέον, είμαι αισιόδοξος, πως δίπλα στον coach Κοκκινόπουλο θα βελτιώσω πολλά πράγματα στο κομμάτι των γνώσεων μου σχετικά με το μπάσκετ και φυσικά ευελπιστώ να τον βοηθήσω όσο μπορώ στην προσαρμογή του στην ομάδα με την παρουσία μου καθημερινά στις προπονήσεις! Άλλωστε είναι πολύ τιμητικό για μένα ότι ο ίδιος ο coach δείχνει έμπρακτα την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο μου. 

«Ασχολούμαι με το να αφουγκράζομαι τις απαιτήσεις των αθλητών, να λύνω τα προβλήματα που δημιουργούνται και να αποτελώ συνδετικό κρίκο στις σχέσεις αθλητών, προπονητή και διοίκησης» 

ΠτΘ: Ποιές είναι οι αρμοδιότητες στο νέο σας, πλέον, πόστο;
Β.Σ:
Στην ουσία, εγώ, ανέλαβα δράση μετά το “ναυάγιο” της ενδεχόμενης συνεργασίας των δύο ομάδων και, εκτός από την απειρία μου σε αυτό το πόστο, είχα και ως αντίπαλο τον χρόνο που πίεζε! Ευτυχώς, οι αθλητές της ομάδας μας εκτιμούν την προσπάθεια που γίνεται και η πλειονότητα ανανέωσε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, καθώς και εμείς σαν ομάδα είμαστε συνεπείς σε ό,τι έχουμε δεσμευτεί εδώ και χρόνια. Εγώ, γενικότερα ασχολούμαι με το να αφουγκράζομαι τις απαιτήσεις των αθλητών, να λύνω τα προβλήματα που δημιουργούνται και να αποτελώ συνδετικό κρίκο στις σχέσεις αθλητών, προπονητή και διοίκησης. Αυτό φυσικά απαιτεί ειλικρίνεια και αλληλοσεβασμό. 

«Θεωρώ πως αν η ομάδα δέσει, τότε θα έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα, χωρίς όμως να μπορώ να προσδιορίσω τους στόχους» 

ΠτΘ: Η ομάδα σχεδόν κάθε μέρα είχε και μία ανανέωση, απέκτησε 3 αθλητές, ενώ στελέχωσε το τεχνικό τμήμα με έναν ικανότατο προπονητή και εργατικό τεχνικό επιτελείο. Ποιοί είναι οι στόχοι για τη νέα σεζόν;
Β.Σ:
Η ομάδα κάνει ό,τι μπορεί για να φανεί ανταγωνιστική! Θεωρώ πως κινούμαστε σε σωστά βήματα, με γνώμονα την ανιδιοτελή μας αγάπη για το μπάσκετ. Η ομάδα προσέλαβε έναν προπονητή με πλούσιο βιογραφικό, που έχει δουλέψει με πολλά νέα παιδιά στο παρελθόν και αυτό μας δίνει την ελπίδα ότι θα αξιοποιηθεί και η νέα γενιά αθλητών. Ο κ. Κοκκινόπουλος ήρθε στην Κομοτηνή με αφορμή το μεταπτυχιακό που έχει να ολοκληρώσει και θα κάνουμε το παν για να του παρέχουμε το υπόβαθρο, έτσι ώστε να ασχολείται αποκλειστικά με το κομμάτι του μπάσκετ. Μετά από εκεί το 80% του περσινού ρόστερ ανανέωσε, ενώ έγιναν 3 πολύ προσεχτικές προσθήκες, αξιόλογων αθλητών και χαρακτήρων. Θεωρώ πως αν η ομάδα δέσει, τότε θα έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα, χωρίς όμως να μπορώ να προσδιορίσω τους στόχους. 

«Η σχέση μου με την διοίκηση, τον προπονητή και τους αθλητές είναι εξαιρετική» 

ΠτΘ: Ποια είναι η σχέση σας με τη διοίκηση, τον προπονητή και τους αθλητές;
Β.Σ:
Σαφέστατα εξαιρετική! Με τον Σωφρόνη Παπουή η σχέση μας είναι πλέον αδερφική, γιατί είναι το πιο κοντινό μου πρόσωπο εδώ στην πόλη και, γενικότερα, όλη η οικογένεια του είναι σαν οικογένεια μου εδώ! Έχουμε αρμονική συνεργασία και είμαι τυχερός που είναι στο πλευρό το δικό μου και της ομάδας! Με τον κ. Κοκκινόπουλο η συνεργασία μας μέχρι στιγμής είναι ενθαρρυντική, γιατί έχουμε καθημερινή επικοινωνία και φαίνεται ότι υπολογίζει την άποψη μου και με εμπιστεύεται, κάτι που για εμένα είναι το πιο σημαντικό από όλα! Τέλος, με τους αθλητές η σχέση είναι κάτι περισσότερο από καλή, άλλωστε με τους περισσότερους έχουμε και σχέσεις εκτός γηπέδου! 

«Η ομάδα κατάφερε να ξαναφέρει την χαμένη αίγλη του μπάσκετ στο κοινό της Κομοτηνής, με πολλές παράλληλες δραστηριότητες» 

ΠτΘ: Η ομάδα τα τελευταία 3 χρόνια κινείται σε σωστά πλαίσια, τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά. Φέτος τι ετοιμάζει το τμήμα μπάσκετ της Αθλητικής Ένωσης Κομοτηνής;
Β.Σ:
Η ομάδα κατάφερε να ξαναφέρει την χαμένη αίγλη του μπάσκετ στο κοινό της Κομοτηνής, με πολλές παράλληλες δραστηριότητες! Αρχικά, τα παιχνίδια μεταξύ των ακαδημιών στα ημίχρονα των αναμετρήσεων και η καθιέρωση της μαθητικής κερκίδας, έχουν σαν στόχο να γεμίσουν το κλειστό μας από παιδιά των ακαδημιών! Επιπλέον, στοχεύουμε σε δράσεις που θα αναδεικνύουν το κοινωνικό προφίλ του τμήματος, όπως η πρόσκληση φιλανθρωπικών συλλόγων της περιοχής στις αναμετρήσεις μας ή επίσκεψη μας στον χώρο τους και η συμμετοχή σε φιλανθρωπικές δράσεις, όπως για παράδειγμα στο: “Ο Αη-Βασίλης άργησε μία μέρα”. Το σλόγκαν των φετινών εισιτηρίων διαρκείας “Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε” αντιπροσωπεύει ξεκάθαρα τις φιλοδοξίες μας για την ομάδα! 

«Το επίπεδο είναι αρκετά πεσμένο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο θεωρώ ότι η τελική βαθμολογία αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα της κατηγορίας» 

ΠτΘ: Την προήγουμενη σεζόν, η ομάδα εξασφάλισε άνετα την παραμονή στην κατηγορία, ίσως και πιο γρήγορα από ό,τι θα περιμένατε. Πώς είδατε το επίπεδο της κατηγορίας;
Β.Σ:
Πέρυσι όντως καταφέραμε και σωθήκαμε άνετα, ωστόσο εγώ προσωπικά δεν ευχαριστήθηκα την σεζόν. Μπορεί η ομάδα να πέτυχε τον στόχο της, ωστόσο εγώ δεν μπόρεσα να βοηθήσω όσο ήθελα λόγω της στρατιωτικής θητείας και αυτό με στενοχωρούσε αλλά και με πείσμωσε ενόψει την νέας σεζόν! Πάντως το επίπεδο των ομάδων της κατηγορίας ήταν αρκετά πεσμένο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο θεωρώ ότι η τελική βαθμολογία αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα της κατηγορίας. Ανέβηκαν οι καλύτεροι και υποβιβάστηκαν οι πιο αδύναμες ομάδες. 

«Τα όνειρα μας για την ομάδα δεν σταματάνε ποτέ…» 

ΠτΘ: Ποια είναι τα όνειρα σας για την Αθλητική Ένωση Κομοτηνής;
Β.Σ:
Από την στιγμή που ανέλαβα πόστο σε προπονητικό επιτελείο, σαφέστατα και έγινα πιο ρεαλιστής από ό,τι ήμουν στο παρελθόν. Δεν μου αρέσουν τα μεγαλεπήβολα σχέδια και τα μεγάλα λόγια. Εμείς σαν ΑΕ Κομοτηνής δουλεύουμε με στόχο να φέρουμε πολλές επιτυχίες στην κοινότητα μπάσκετ της Κομοτηνής και να γεμίσουμε το κλειστό της Κομοτηνής από οικογένειες, με απώτερο στόχο να κάνουμε τις Κυριακές μπασκετική υπόθεση. Τα όνειρα μας για την ομάδα δεν σταματάνε ποτέ… 

«Η πιο έντονη συναισθηματικά στιγμή ήταν μετά το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό, όταν και νικήσαμε και ανεβήκαμε κατηγορία» 

ΠτΘ: Προσωπικά τώρα, ποιά ήταν η πιο ευχάριστη στιγμή στην ομάδα της ΑΕ Κομοτηνής όλα αυτά τα χρόνια και ποια η πιο δύσκολη;
Β.Σ:
Σαφέστατα η πιο έντονη συναισθηματικά στιγμή ήταν μετά το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό, όταν και νικήσαμε και ανεβήκαμε κατηγορία. Αυτά που έζησα εκείνη την στιγμή δεν περιγράφονται και δεν ανταλλάσσονται με τίποτα. Παρόλα αυτά, η πιο δύσκολη στιγμή για μένα στην ομάδα ήταν η ήττα εκείνη την σεζόν από τις Φέρες, στην πρεμιέρα, και γενικότερα όλο εκείνο το βράδυ, γιατί σκεφτόμουν πως ίσως να μην είχα τη δυνατότητα να συνεχίσω ό,τι «έχτιζα» για πολλούς μήνες. Τελικά, συνέχισα κανονικά, όλα τα παιδιά πείσμωσαν και με δικαίωσαν! 

«Το μπάσκετ για μένα είναι μία τρομερή διέξοδος από την καθημερινότητα και μία αστείρευτη πηγή συναναστροφής με ανθρώπους» 

ΠτΘ: Τέλος, τι σημαίνει για εσάς το μπάσκετ;
Β.Σ:
Το μπάσκετ, για μένα, είναι μία τρομερή διέξοδος από την καθημερινότητα και μία αστείρευτη πηγή συναναστροφής με ανθρώπους. Όλα αυτά τα χρόνια, μέσα από το μπάσκετ και γενικότερα τον αθλητισμό έκανα γνωριμίες και φιλίες και αυτό στην ουσία είναι που μένει αναλλοίωτο στον χρόνο! Επιπλέον, το μπάσκετ είναι στιγμές, που δεν περιγράφονται με λέξεις παρά μόνο με συναισθήματα.

«Θεωρώ πως τελικά δεν ήταν έτοιμη να πραγματοποιηθεί μία τέτοια κίνηση» 

ΠτΘ: Φέτος, η Ένωση του ΓΑΣ και της μπασκετικής ΑΕΚ ήταν προ των πυλών; Τί ήταν αυτό που την χάλασε;
Β.Σ:
Νομίζω πως δεν θα πρέπει να αναλωθούμε σε κάτι που τελικά δεν έγινε! Θεωρώ ότι δεν ήταν έτοιμη να πραγματοποιηθεί μία τέτοια κίνηση. Δεν θα μπω σε διαδικασία αντιπαράθεσης, γιατί δεν μου αρέσει να στέκομαι σε κάτι που τελικώς δεν επετεύχθη. Εμείς θωρακίζουμε την ομάδα μας και είμαστε αισιόδοξοι πως το κοινό της Κομοτηνής θα απολαύσει καλό μπάσκετ και όμορφη ατμόσφαιρα και την ερχόμενη σεζόν.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.