«Ο Βασιλης Δημακης πρεπει να ζησει και να σπουδασει»

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν στην Ξάνθη συλλογικότητες

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν την Τετάρτη 27 Μαΐου συλλογικότητες στην Ξάνθη, δηλώνοντας τη στήριξή τους στον αγώνα που δίνει για ζωή και μόρφωση ο Βασίλης Δημάκης. Συγκεκριμένα στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι Πρωτοβουλία για τον Β.Δημάκη, Support Art Workers Ξάνθης, Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης, Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητών Ξάνθης. Σε κοινή τους ανακοίνωση οι συλλογικότητες επισημαίνουν, μεταξύ άλλων πως:

«Το κράτος εκδικείται τον Δημάκη, θέλει να δείξει στους υπόλοιπους κρατούμενους και στην κοινωνία ότι «όποιο κεφάλι σηκώνεται, θα κόβεται». Το «αδίκημα» του Δημάκη για τον οποίο τον εκδικείται το κράτος είναι ότι άλλαξε ζωή. Ότι αποφάσισε να βοηθήσει τους συγκρατούμενους του, να παλέψει μαζί τους για τα αυτονόητα. Να μορφωθεί.

Ήδη βιώνουμε μια νέα φάση επίθεσης στα εργασιακά μας δικαιώματα, στην εκπαίδευση, στις δημοκρατικές μας ελευθερίες. Το κράτος θέλει να μας αποδείξει πως δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για όλα αυτά, πως δεν έχει νόημα να αντισταθούμε, πως όλα είναι μάταια και τίποτα δεν αλλάζει. Ο πιθανός θάνατος του Δημάκη θα μας διδάξει να ζούμε με σκυφτό κεφάλι. Θα είναι η πρώτη περίπτωση κρατούμενου που πεθαίνει από απεργία πείνας στις ελληνικές φυλακές μετά την χούντα. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.

Πρέπει όλοι μας να σταθούμε στο πλευρό του. Να ικανοποιηθούν τα αρχικά του αιτήματα είναι ίσως ο μόνος τρόπος να σωθεί. Η υγεία του είναι εξαιρετικά επιβαρυμένη και τα όρια στενεύουν. Ο Βασίλης πρέπει να νικήσει γιατί μαζί του θα νικήσουμε κι η κοινωνία. Δεν πρέπει να συνηθίσουμε στην απάθεια, πρέπει να βγούμε μπροστά να διεκδικήσουμε. Για την δημοκρατία, για τα δικαιώματα μας, για να σταματήσουν να υπάρχουν πολίτες «Β κατηγορίας», για το κοινωνικό συμφέρον.
-Ο Βασίλης Δημάκης ανήκει στην σχολή με τους συμφοιτητές του.

  • Να σταματήσει τώρα η εκδικητική αντιμετώπιση από το κράτος.
  • Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του Δημάκη.
  • Κάτω τα χέρια από τα  δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού.
  • Η ζωή και η αξιοπρέπεια θα νικήσουν.».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.