Ο Βαγγελης Αποστολου για την «επεισοδιακη» επισκεψη του στην Κομοτηνη

«Όταν οι πολίτες βρίσκονται στο δρόμο, θα βρεθούν και κάποιοι θερμόαιμοι που θα ανεβάσουν τους τόνους»

Με δηλώσεις του στο ΑΠΕ έδωσε σήμερα τη δική του απάντηση στα όσα συνέβησαν την Τετάρτη στη Κομοτηνή με πρωταγωνιστές τους συγκεντρωθέντες αγρότες και τον ίδιο, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βαγγέλης Αποστόλου.
 
«Οι πόρτες του υπουργείου είναι πάντα ανοιχτές για τους αγρότες και από τη στιγμή που βρέθηκα στο υπουργείο έχω συναντηθεί με όλους τους φορείς τους, επίσημους και ανεπίσημους, πολλές φορές» σημείωσε ο υπουργός εξηγώντας πως «για εμάς ο διάλογος με τους αγρότες είναι μέσα στην κουλτούρα μας ώστε να μπορέσουμε να εκφράσουμε καλύτερα τα συμφέροντά τους».
 
 

«Δεν αισθάνθηκα ούτε εγκλωβισμένος, ούτε πολιορκημένος»

 
Αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν την Τετάρτη υπογράμμισε ότι «είμαι από τους πολιτικούς που έχουν «περπατήσει» σε πολλά μπλόκα και έχουν βρεθεί σε πολλά μέτωπα. Ξέρω λοιπόν καλά ότι σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν οι πολίτες βρίσκονται στο δρόμο, θα βρεθούν και κάποιοι θερμόαιμοι που θα ανεβάσουν τους τόνους, θα υπάρξουν πιθανόν και υπερβολές, όπως αυτές που σημειώθηκαν στην Κομοτηνή» προσθέτοντας ότι παρόλη την κατάσταση δεν αισθάνθηκε ούτε εγκλωβισμένος ούτε πολιορκημένος. «Παρέμεινα μέχρι αργά στο χώρο της Περιφέρειας Κομοτηνής, απηύθυνα πρόσκληση διαλόγου, και συναντήθηκα με τους κοινωνικούς φορείς και με φορείς και εκπροσώπους των αγροτών, περιμένοντας ανταπόκριση και από το πιο δυναμικό κομμάτι των κινητοποιημένων αγροτών, ανταπόκριση που δυστυχώς δεν υπήρξε» τόνισε ο ίδιος.
 

«Οι επιπτώσεις του ασφαλιστικού για τη μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών είναι επώδυνες αλλά διαχειρίσιμες»

 
Παράλληλα απαντώντας σε όσα του καταλόγιζαν οι αγρότες για την ασκούμενη πολιτική ο κ. Αποστόλου παραδέχτηκε ότι «η εφαρμογή της συμφωνίας που υπογράψαμε με τους εταίρους, συμφωνία που υπερψηφίστηκε στη Βουλή από όλο το ευρωπαϊκό πολιτικό φάσμα, έχει επιπτώσεις στον αγροτικό κόσμο, ειδικά όσον αφορά το ασφαλιστικό» αντιτείνοντας ότι «οι επιπτώσεις, ειδικά για τη μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών με τα μικρά και μεσαία εισοδήματα, δεν είναι καταστροφικές. Είναι επώδυνες αλλά διαχειρίσιμες».
 
Εξηγώντας την παραπάνω θέση ο υπουργός παρατήρησε πως «αρκεί να προχωρήσουμε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για την ανασυγκρότηση και ανάπτυξη του αγροτικού τομέα. Και εδώ είναι η μεγάλη ευθύνη όλων. Του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της κυβέρνησης, αλλά και όλου του πολιτικού κόσμου και των ίδιων των αγροτών και των φορέων τους».
 
Κλείνοντας ο κ. Αποστόλου υπογράμμισε πως «είμαι Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και η ευθύνη μου είναι όχι απλά να επιβιώσει ο αγροτικός χώρος, αλλά να «μεγαλώσουμε την πίτα», να έχουμε ανάπτυξη του κλάδου. Και έτσι να κάνουμε αμελητέες τις όποιες επιπτώσεις των μέτρων που είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε σήμερα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.