«Ο Θειος Βανιας» του Αντον Τσεχωφ

Στις 29 Ιανουαρίου 2005 η πρεμιέρα του έργου του Άντον Τσέχωφ «Ο Θείος Βάνιας», από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας.

Μια παράσταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας με αξιόλογους συνεργάτες και ένα δυναμικό επιτελείο ηθοποιών!

Ένα έργο με βαθύ, γνήσιο ανθρωπισμό!

Ένα έργο που μεταδίδει αληθινή συγκίνηση!

Από ένα συγγραφέα, που ανήκει στους κορυφαίους δραματουργούς, που το έργο του επηρέασε και διαμόρφωσε την πορεία του σύγχρονου θεάτρου!

Ένα αριστούργημα της θεατρικής πράξης, ένας μεγάλος συγγραφέας.


Ο Άντον Τσέχωφ ανήκει στους κορυφαίους δραματουργούς που η γραφή του επηρέασε και διαμόρφωσε στο σύνολό της την πορεία του σύγχρονου Θεάτρου. Ένας συγγραφέας που με το έργο του σφράγισε τον αιώνα μας αλλά και το παγκόσμιο θέατρο.

Για τον «Θείο Βάνια» ένα από τα σημαντικότερα έργα του Τσέχωφ, ο Μάξιμ Γκόρκι όταν είδε τον Θείο Βάνια έγραψε στον Τσέχωφ «…τις προάλλες είδα τον Θείο Βάνια, τον είδα, κι έκλαιγα σαν γυναικούλα… γύρισα σπίτι εμβρόντητος, τσαλακωμένος από το έργο σας, σας έγραψα μια μακροσκελή επιστολή κι ύστερα την έσκισα. Δεν μπορείς να πεις καλά και ξεκάθαρα τι προκαλεί στην ψυχή σου αυτό το έργο, αλλά εγώ, βλέποντας τους ήρωές του, ένιωθα σαν να με πριονίζουν με στομωμένο πριόνι. Για μένα είναι τρομερό πράγμα ο Θείος Βάνιας σας, είναι ένα εντελώς καινούριο είδος της δραματικής τέχνης, είναι καταπληκτικός ο τρόπος που το κάνατε αυτό!»

Άντον Τσέχωφ «Ο Θείος Βάνιας»

Μετάφραση : Ερρίκος Μπελιές

Σκηνοθεσία: Νίκος Αρμάος

Σκηνικά – κοστούμια : Απόστολος Βέττας

Μουσική : Ηρακλής Πασχαλίδης

Φωτισμοί : Χρήστος Γιαλαβούζης

Παίζουν οι ηθοποιοί : Αλεξίου Νίκος, Θεοδωροπούλου Χριστίνα, Σιμοπούλου Ντόρα, Γαλανάκης Κώστας, Μπάρας Κωνσταντίνος, Ξένου Μαρίνα, Μπενάκη Μαρία, Καλπακίδης Αλέξανδρος, Κουκιάς Γιάννης

Παραστάσεις από 29 Ιανουαρίου έως 27 Φεβρουαρίου 2005, κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9.00 μ.μ. και κάθε Τετάρτη και Κυριακή στις 7 μ.μ., στο θέατρο Παλλάς.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510.220876 και 2510.220877 ή με το τηλέφωνο του θεάτρου ΠΑΛΛΑΣ 2510.834777.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.