Ο Ταξιαρχος Λαζαρος Καμπουριδης ανελαβε τη διοικηση της ΧΧΙ ΤΘΤ

Η επίσημη τελετή παράδοσης παραλαβής διοικήσεως της Ταξιαρχίας πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 26 Απριλίου στο Στρατόπεδο «Εφ. Λοχαγού Κων/νου ΜΟΥΖΙΟΠΟΥΛΟΥ», η τελετή Παράδοσης – Παραλαβής Διοικήσεως της Ταξιαρχίας, από τον Ταξίαρχο Κοσμά Μόσχο στον Ταξίαρχο Λάζαρο Καμπουρίδη, παρουσία του Διοικητή της XVI Μ/Κ ΜΠ Υποστράτηγου Δημήτριου Μπονώρα, αλλά επισήμων καθώς και του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμονα.
 

 

Ταξίαρχος Κοσμάς Μόσχος «Να είστε υπερήφανοι γιατί υπηρετείτε στην αρχαιότερη ΤΘΤ, τη βαριά Ταξιαρχία της Κομοτηνής» 

Η παράδοση της διοίκησης έγινε σε κλίμα συγκίνησης από τον Ταξίαρχο Κοσμά Μόσχο, ο οποίος μετά από 13 μήνες αποχωρεί από την ηγεσία της ταξιαρχίας μετατιθέμενος στο ΓΕΕΘΑ, και στην τελευταία του ημερήσια διαταγή αναγνώρισε τη μεγάλη και σκληρή προσπάθεια που κατέβαλλαν τα στελέχη προκειμένου η Ταξιαρχία να επιτελέσει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο το δύσκολο έργο που της εμπιστεύθηκε η Πατρίδα και να αποτελεί έναν από τους ισχυρότερους πυλώνες αποτροπής όλων των πιθανών απειλών.
 
«Απειλές οι οποίες υφίστανται, ελλοχεύουν και συχνά είναι συγκαλυμμένες, με συνεχή προσπάθεια να μας εθίσουν και εξοικειώσουν με την ύπαρξή τους, ενώ ταυτόχρονα αναβαθμίζουν τόσο τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους όσο και τη συχνότητα των δράσεών τους» σημείωσε, αναφέροντας πως τα στελέχη εργάστηκαν με υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμό, με πάθος, ενθουσιασμό και επιμονή σε πλαίσιο συνεργασίας και αλληλεγγύης και κυρίως με ειλικρίνεια και πνεύμα νικητή, κατορθώνοντας ενεργώντας με ευρηματική αντίληψη να γίνουν λύτες και όχι μέρος των καθημερινών προκλήσεων της στρατιωτικής πραγματικότητας.
 
Η ικανότητα και η αποτελεσματικότητα της ΧΧΙ ΤΘΤ άλλωστε, θεωρεί πως κατεδείχθησαν με τον πιο σαφή τρόπο, από την επιτυχή εκτέλεση απαιτητικών ασκήσεων τόσο στη Ροδόπη όσο και στον Β. Έβρο, οι οποίες βασιστήκαν σε μια νέα ευέλικτη και πολυπαραγοντική σχεδίαση, εγκαταλείποντας τη λογική του στατικού αγώνα, και χωρίς να καταφεύγουν στην εύκολη λύση, να  αντιγράψουν το παρελθόν ή να επαναλάβουν τον εαυτό τους, απλά δημιούργησαν σύμφωνα με τα πρότυπα της σύγχρονης στρατιωτικής σκέψης.
 

«Η Ταξιαρχία μας δημιούργησε ένα ξεχωριστό όνομα, μία παράδοση που ξεπερνά τα όρια του Δ΄ ΣΣ, το κατέκτησε με τη δουλειά, τη συνέπεια και την πειθαρχία των τελευταίων ετών ενώ ταυτόχρονα ανέδειξε στην πράξη την αξία των άριστων ανθρώπινων σχέσεων» σημείωσε, ζητώντας από τα μέλη της να τα διατηρήσουν ως κόρη οφθαλμού με την ίδια πίστη, αγάπη και ενθουσιασμό.
 
«Να είστε υπερήφανοι γιατί υπηρετείτε στην αρχαιότερη ΤΘΤ, τη βαριά Ταξιαρχία της Κομοτηνής, την αιχμή του δόρατος του Β. Έβρου, την Ταξιαρχία που μετράει στο ενεργητικό της πέντε μετασταθμεύσεις, σε καταστάσεις Έντασης και Κρίσης» τόνισε, ευχόμενος σε όλους ατομική και οικογενειακή υγεία, ευτυχία, πρόοδο και κάθε επιτυχία. Ενώ στο νέο Διοικητή ευχήθηκε ολόψυχα υγεία, δύναμη και κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο του, αφήνοντας ως παρακαταθήκη το εξαιρετικό έμψυχο υλικό, τον ισχυρότερο πολλαπλασιαστή ισχύος.
 

 

Ταξίαρχος Λάζαρος Καμπουρίδης «Το ανθρώπινο δυναμικό ήταν, είναι και συνεχίζει να παραμένει ο σημαντικότερος πολλαπλασιαστής ισχύος» 

«Νιώθω ιδιαίτερα υπερήφανος για τη μεγάλη τιμή που μου έγινε, κατανοώ πλήρως την βαριά ευθύνη του καθήκοντος που μου ανατέθηκε και έχω πλήρη επίγνωση των ευθυνών και των υποχρεώσεων που αναλαμβάνω» σημείωσε στην ημερήσια διαταγή του ο νέος διοικητής Ταξίαρχος Λάζαρος Καμπουρίδης, υποκλινόμενος με σεβασμό και ευλάβεια μπροστά στις ένδοξες σημαίες και στην μνήμη των αθάνατων νεκρών που με τη θυσία τους πότισαν το δέντρο της Ελευθερίας και της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας.
 
«Σεβόμενος και τιμώντας το σπουδαίο έργο τον προκατόχων μου», δήλωσε πως θα τηρήσει με ευλάβεια του στρατιωτικούς κανονισμούς και τους νόμους και θα απαιτήσω το ίδιο από όλους, υποσχόμενος ότι θα διοικήσει με βασικούς γνώμονες, το παράδειγμα, την ανθρωπιά, την αξιοκρατία, την δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη και την μεγαλοψυχία.
 

«Θα επικεντρωθώ στον παράγοντα Άνθρωπο, καθώς έχει καταστεί κατανοητό ότι, το ανθρώπινο δυναμικό ήταν, είναι και συνεχίζει να παραμένει ο σημαντικότερος πολλαπλασιαστής ισχύος» ανέφερε, ζητώντας από όλους τους Διοικητές να επενδύσουν στον ανθρώπινο παράγοντα και να δημιουργήσουμε στρατιωτικά τμήματα και σύνολα ο καθένας στο επίπεδό του, όπου τα μέλη αυτών θα διακατέχονται από ηθικό, χαμόγελο, συναδελφικότητα, όρεξη για εργασία, αγάπη και προσήλωση στην αποστολή.
 
«Ιδιαίτερα θα τονίσω τον παράγοντα των σχέσεων με τον συνάδελφο έχοντας ως παράδειγμα τους αρχαίους Σπαρτιάτες, η ασπίδα των οποίων στις μάχες κάλυπτε και το μισό σώμα του συμπολεμιστή, ενεργώντας όχι ως άτομα αλλά ως ένα ενιαίο και αποτελεσματικό σύνολο» ανέφερε, διαβεβαιώνοντας πως σε μία περίοδο ιδιαίτερης ρευστότητας στο ευρύτερο και εγγύτερο προς την πατρίδα μας περιβάλλον και σε μία περίοδο όπου οφείλουμε να είμαστε περισσότερο ευαίσθητοι και έτοιμοι έναντι κάθε πιθανής απειλής, η ΧΧΙ ΤΘ Ταξιαρχία, θα τηρεί συνεχή ετοιμότητα και επαγρύπνηση για την εκπλήρωση της αποστολής της, με την συμπαράσταση των προϊσταμένων, με υψηλό πνεύμα συνεργασίας με τις τοπικές Αρχές και την τοπική κοινωνία της ιστορικής αυτής περιοχής, της ακριτικής Θράκης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.