Ο Συντονιστης της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ροδοπης για το κλεισιμο της δευτερης αξιολογησης

«Ασφαλώς η συμφωνία που επετεύχθη έχει και δύσκολα σημεία αλλά πρώτη φορά έχει και αντίμετρα»

Γραπτή δήλωση με αφορμή το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης έδωσε στη δημοσιότητα ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, κ. Σταμάτης Σακελλίων.  Στη δήλωσή του ο κ. Σακελλίων παραδέχεται πως «η συμφωνία που επετεύχθη έχει και δύσκολα σημεία» για να αντιτείνει όμως ότι «
για πρώτη φορά έχει και αντίμετρα» αλλά και «το στάδιο της απομείωσης του χρέους και την ένταξη της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση».
 
 Παράλληλα ο συντονιστής της τοπικής ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ στρέφει τα βέλη του στη στάση που κράτησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και προσωπικά στον πρόεδρο του. «Η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης μπορούν να συνεχίσουν να ζητούν εκλογές και να εκτίθενται όλο και περισσότερο. Αλλά θα καταγραφούν στην ιστορία ως οι απόντες από την προσπάθεια  και ως οι προβοκάτορες της ίδιας της χώρας» σημειώνει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο κ. Σακελλίων. 

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του συντονιστή της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης: 

«Όσοι πόνταραν στην καταστροφολογία σχετικά με την δεύτερη αξιολόγηση διαψεύστηκαν για μια ακόμη φορά. Η Ν.Δ. μένει στάσιμη ευρισκόμενη σε στρατηγικό αδιέξοδο. Αίφνης ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε τα θύματα της κρίσης και των πολιτικών του κόμματός του και ζητά να δοθεί μέρος του πλεονάσματος σε αυτά. Λησμονεί ότι ήδη δόθηκε το δώρο των Χριστουγέννων. Αυτό που αυτός αρνήθηκε να ψηφίσει. Αρνείται να ψηφίσει και τα αντίμετρα. Οποία υποκρισία. Γιατί αρνείται; Μα είναι απλό, ειρωνεύεται την διεύρυνση των δικαιούχων για τα μαθητικά γεύματα, αρνείται την μείωση των φορολογικών συντελεστών σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα. αρνείται την μείωση της συμμετοχής στην φαρμακευτική δαπάνη, την επιδότηση του ενοικίου σε 600.000 ανθρώπους, αρνείται την μείωση του ΕΝΦΙΑ, και τέλος ζητά διά της τηλεοράσεως μείωση του ΕΝΦΙΑ, αυτήν που αρνείται να ψηφίσει.
 
Οπότε γίνεται αντιληπτό σε όλους και όλες τι στ' αλήθεια σκέφτεται ο πρόεδρος της Ν.Δ. και τι μέλλον θέλει για τον λαό. Ασφαλώς η συμφωνία που επετεύχθη έχει και δύσκολα σημεία. Αλλά πρώτη φορά έχει και αντίμετρα. Η συμφωνία αυτή έχει ακόμη το στάδιο της απομείωσης του χρέους και την ένταξη της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση. Πράγματα εξαιρετικά σημαντικά για την οριστική απελευθέρωση μας από την επιτροπεία στην οποία μας έβαλαν τα χρεοκοπημένα κόμματα της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Ο λαός και μνήμη έχει και γνώση. Γνωρίζει καλά ποιοι μας έφεραν στην αθλιότητα και ποιοι προσπαθούν να μας βγάλουν. Σε κάθε περίπτωση η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης μπορούν να ζητούν την καταγγελία της κυβέρνησης και όταν το 2018 θα βγαίνουμε στις αγορές και δεν θα χρειαζόμαστε δεκανίκια. Μπορούν να συνεχίσουν να ζητούν εκλογές και να εκτίθενται όλο και περισσότερο. Αλλά θα καταγραφούν στην ιστορία ως οι απόντες από την προσπάθεια  και ως οι προβοκάτορες της ίδιας της χώρας. Αυτό διάλεξαν, “άξιοι” των επιλογών τους».  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.