Ο Συμβουλευτικος Σταθμος Νεων διοργανωνει ημεριδα με θεμα «Φτωχεια και αποστερηση στην Ελλαδα: Οι κοινωνικες επιπτωσεις της κρισης»

Ημερίδα με τίτλο «Φτώχεια και αποστέρηση στην Ελλάδα: Οι κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης» διοργανώνουν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, δια του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων και το Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του Δ.Π.Θ. την Τρίτη 28 Απριλίου στην αίθουσα του Πολυλειτουργικού Κέντρου Κομοτηνής.

 

Η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων του Συμβουλευτικού σταθμού νέων που αφορούν στην άσκηση προληπτικής παρέμβασης για τη στήριξη της οικογένειας και την κινητοποίηση των λοιπών κοινωνικών φορέων μέσω του σχολείου, αλλά και την ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινότητας με τη διοργάνωση και συντονισμό ομιλιών, συζητήσεων.

 

Ομιλητές της εκδήλωσης που πραγματοποιείτε με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, θα είναι ο κ. Χρίστος Παπαθεοδώρου, Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του ΔΠΘ και Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης, ο οποίος θα αναλύσει το ζήτημα «Φτώχεια και κοινωνική προστασία στην Ελλάδα της κρίσης: Οι καταστροφικές επιπτώσεις των πολιτικών λιτότητας», η κ. Θεανώ Καλλινικάκη, καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης, η οποία θα μιλήσει για το «Σχολείο και κοινότητα: σημεία-παράγοντες προστασίας μαθητών/μαθητριών από τις επιπτώσεις της κρίσης» και τέλος ο κ. Χαράλαμπος Πουλόπουλος, Αν. Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης με θέμα «Καταμετρώντας απώλειες στην κρίση».

 

Info:

• Τρίτη 28 Απριλίου

• Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής (Πολυλειτουργικό Κέντρο)

• Χορηγός Επικοινωνίας: Ράδιο Παρατηρητής

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.