Ο Συλλογος Καππαδοκων βραβευσε τους διακριθεντες νεους του

Σε κλίμα αισιοδοξίας έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτά τους την Κυριακή το πρωί τα μέλη του Συλλόγου Καππαδοκών και Μικρασιατών νομού Ροδόπης «Ο Μέγας Βασίλειος». Παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες, που έχουν διαμορφωθεί ευρύτερα στην κοινωνία, ο Σύλλογος καταφέρνει να στέκεται όρθιος, υλοποιώντας με συνέπεια τις καθιερωμένες εκδηλώσεις του, ενώ το κλίμα ευφορίας και αισιοδοξίας ενισχύεται από την φερέλπιδα νέα γενιά των μελών του, η οποία διαπρέπει και κάνει υπερήφανους τους μεγαλύτερους. Σε αυτήν ακριβώς τη νέα γενιά ήταν αφιερωμένη η προχθεσινή λιτή, αλλά ζεστή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Chris&Eve». Κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης ήταν η βράβευση των παιδιών, που διακρίθηκαν κατά την προηγούμενη χρονιά στις σχολικές τους υποχρεώσεις ή στον αθλητισμό. Συνολικά βραβεύτηκαν 15 μαθητές, που καταχειροκροτήθηκαν από τους παριστάμενους, αφού αποτελούν και το μέλλον του Συλλόγου, ενώ ενθαρρύνθηκαν από τη διοίκηση να λαμβάνουν ενεργά μέρος στις δράσεις και τις εκδηλώσεις τους.

 

Οι μαθητές και οι αθλητές που βραβεύτηκαν για τις διακρίσεις τους

 

Συγκεκριμένα, για την επιτυχία τους στις πανελλαδικές εξετάσεις, μέσω των οποίων εξασφάλισαν το «εισιτήριο» για την εισαγωγή τους σε σχολές ΑΕΙ ή ΤΕΙ, βραβεύτηκαν οι:

 

• Ιορδάνης-Μαρίνος Μαυρίδης του Κυριάκου, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης- τμήμα Οικονομικών Επιστημών

• Πετρίνα Μαυρίδου του Χαράλαμπου, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης-τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

• Ιωάννης Μπίσας του Γεωργίου, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης- τμήμα Νομικής

• Δημήτριος Σκοπιανός του Αλεξάνδρου, Πανεπιστήμιο Αιγαίου-τμήμα Περιβάλλοντος

 

Για την αριστεία τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση βραβεύτηκαν οι μαθητές:

 

• Αθανάσιος Αλμανίδης του Βασιλείου, Β’ Λυκείου με βαθμό 18 και 7/13

• Μαρίνα Γεωργιάδου του Κωνσταντίνου, Α’ Γυμνασίου με βαθμό 18 και 8/13

• Σοφία Κριτζίκη του Φωτίου, Β’ Γυμνασίου με βαθμό 19 και 6/13

• Σταυρούλα-Αικατερίνη Λουκά του Θρασύβουλου, Α’ Γυμνασίου με βαθμό 18 8/13

• Κυριακή-Στυλιανή Μαρινίδου του Θεοδώρου, Β’ Λυκείου με βαθμό 18 7/13

• Ιορδάνης Μαυρίδης του Γεωργίου, Α’ Γυμνασίου με βαθμό 18 8/13

• Παύλος Μιχαηλίδης του Γεωργίου, Β’ Γυμνασίου με βαθμό 19 7/13

• Σοφία Ουρεϊλίδου του Συμεών, Α’ Γυμνασίου με βαθμό 18 13/15

• Βασιλειος Πετρίδης του Αναστασίου, Α’ Γυμνασίου με βαθμό 19 5/13

• Ελένη Χατζηνέστωρος του Αποστόλου, Β’ Λυκείου με βαθμό 19 2/13

 

Για τις επιτυχίες τους στον αθλητισμό βραβεύτηκαν οι:

 

• Ευσταθία Ζεϊμπεκίδου του Κυριάκου, 1η και 3η θέση στο 10ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα καράτε

• Σοφία Ουρεϊλίδου του Συμεών, 2η θέση στα 50 μ & 3η θέση στα 100 μ ύπτιο σε τοπικούς αγώνες

 

Χαράλαμπος Φαρασόπουλος «Το 2014 για εμάς σαν Σύλλογο ήταν μια από τις καλές χρονιές»

 

«Το 2014, αν εξαιρέσουμε τις πολιτικές εξελίξεις, οι οποίες αφορούν όλον τον κόσμο και τη χώρα», σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Καππαδοκών, κ. Χαράλαμπος Φαρασόπουλος, «για εμάς σαν Σύλλογος ήταν μια από τις καλές χρονιές». «Έγιναν όλες οι εκδηλώσεις μας, που είχαν προγραμματιστεί», εξήγησε, «με αποκορύφωμα την εκδήλωση που κάναμε στα τέλη Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, στον δήμο Συκεών-Νεαπόλεως, όπου παρουσιάσαμε τον δίσκο με τα τραγούδια της Καππαδοκίας. Ήταν κάτι το ανεπανάληπτο, κάτι το οποίο δεν περιμέναμε. Υπήρχε πολύ μεγάλη συμμετοχή και μεγάλος ενθουσιασμός. Και για αυτόν τον λόγο, αφού έληξε η χρονιά με τόσο μεγάλη επιτυχία, νομίζω ότι ήταν μια από τις επιτυχημένες χρονιές». Επί τη ευκαιρία ο κ. Φαρασόπουλος ευχαρίστησε τις επιχειρήσεις της περιοχής μας, που είχαν πολύτιμη συμβολή στη διοργάνωση της παραπάνω εκδήλωσης. Αυτές ήταν η Ποτοποιία-Οινοποιία Θράκης, το ξενοδοχείο Ανατόλια και η μπύρα «Βεργίνα». Επόμενος στόχος του Συλλόγου είναι η απρόσκοπτη συνέχιση της καταγραφής των παραδοσιακών καππαδοκικών τραγουδιών και η δημιουργία ενός δεύτερου CD. «Υπάρχει ένα υλικό, το οποίο είναι αρκετά μεγάλο και μας δίνει το δικαίωμα να ελπίζουμε για ένα ακόμα CD», σημείωσε. «Το οποίο όμως για να γίνει πρέπει να υπάρχουν έσοδα», διευκρίνισε, «και αυτό είναι ένα πρόβλημα πλέον για τους συλλόγους, γιατί δε χρηματοδοτούνται από πουθενά». Ο Σύλλογος στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις, όπως υπογράμμισε κλείνοντας ο κ. Φαρασόπουλος, και ένας τρόπος να ενισχύει τα οικονομικά του είναι η διοργάνωση εκδηλώσεων, αντίστοιχων με αυτήν την κοπής της βασιλόπιτας, αλλά και του ετήσιου χορού, που έχει προγραμματιστεί για τις 14 Φεβρουαρίου.

 

Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση των Καππαδοκών παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης, κ.κ. Παντελεήμων, που ευλόγησε τη βασιλόπιτα, ενώ το «παρών» έδωσαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Κομοτηνής και Σαπών, κ.κ. Γιώργος Ζηλούδης και Γιώργος Αντωνιάδης, και οι υποψήφιοι βουλευτές Ροδόπης, κ.κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, Βούλα Ελευθεριάδου και Σταμάτης Κουρούδης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.