Ο στοχος ειναι να ανακοινωθει η εργασια των γυναικων στον κοσμο

Ο Συνεταιρισμός Γυναικών SADA, επιλέχθηκε ως μία από τις 10 πιο επιτυχημένες πρωτοβουλίες του Φόρουμ Ειρήνης του Παρισιού

Ο Συνεταιρισμός Γυναικών SADA, που ιδρύθηκε από 50 γυναίκες της Τουρκίας, Συρίας και του Αφγανιστάν ξεκίνησε τις εργασίες του στο Γκαζιαντέπ τον Μάρτιο του 2019. Ο συνεταιρισμός, ο οποίος προκρίθηκε να συμμετάσχει στο Φόρουμ Ειρήνης του Παρισιού μπαίνοντας αρχικά στις 100 κορυφαίες από τις περίπου 600 αιτήσεις, και επιλέχθηκε τελικά ως μία από τις 10 πιο επιτυχημένες πρωτοβουλίες που συμμετείχαν στο φόρουμ ως αποτέλεσμα της αξιολόγησης. Ο Συνεταιρισμός Γυναικών SADA, ο οποίος έχει λάβει υποστήριξη από την ομάδα του Φόρουμ Ειρήνης του Παρισιού για ένα χρόνο, στοχεύει να αυξάνει την έκταση της στη διεθνή αγορά και να μεταφέρει τα εργόχειρα της Γκαζιαντέπ και των μεταναστριών σε όλο τον κόσμο. Οι γυναίκες-μέλη του συνεταιρισμού που παρακολούθησαν το Φόρουμ Ειρήνης του Παρισιού δήλωσαν ότι είχαν αποκτήσει δύναμη με τον συνεταιρισμό και ότι η πρόσβασή τους σε μέσα διαβίωσης είχε γίνει ευκολότερη.

Μαζί γίναμε δυνατότεροι

Η Ντελάλ Χασέν που κατάγεται από τη Συρία δήλωσε ότι «χάρη στο φόρουμ, έχουμε δει πώς οι οργανώσεις σε διάφορα μέρη του κόσμου έχουν βρει λύσεις στην περίοδο της πανδημίας. Προσαρμόζουμε επίσης τη δική μας παραγωγή στην κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Μοιραστήκαμε τις εμπειρίες μας και μάθαμε από τις εμπειρίες των άλλων».

Ο συνεταιρισμός, ο οποίος έλαβε υποστήριξη από το φόρουμ για ένα χρόνο, ανέπτυξε την ικανότητα του στο ηλεκτρονικό εμπόριο και άρχισε να παραδίδει τα προϊόντα του στους πελάτες μέσω του ιστότοπου sadacoop.com.

Ο Συνεταιρισμός Γυναικών SADA, ο οποίος ξεκίνησε το πρώτο του έργο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, υποστήριξε τη δημόσια υγεία δημιουργώντας συνολικά 200 χιλιάδες μάσκες σε συνεργασία με το Γερμανικό Ίδρυμα Διεθνούς Συνεργασίας στο πλαίσιο του προγράμματος PEP – Οικονομικών Ευκαιριών που χρηματοδοτείται από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. Οι συγκεκριμένες μάσκες δωρήθηκαν στον Μητροπολιτικό Δήμο Γκαζιαντέπ και στην Επαρχιακή Διεύθυνση Υγείας Γκαζιαντέπ.

Χάρη στο έργο, οι γυναίκες που έλαβαν πηγή εισοδήματος κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 λένε ότι με τη συνεργασία τους, προσθέτουν δύναμη στη δύναμη τους, ώστε να μπορούν να ξεπεράσουν τις καταστάσεις κρίσης μαζί και πιο εύκολα.

Πηγή κειμένου και εικόνας: https://www.milliyet.com.tr/gundem/hedef-kadin-emegini-dunyaya-tasimak-6375978

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.