Ο Σπυρος Νταντανιδης και ο κινηματογραφος

Πολλά και καλά μας προσπορίζει τελικά ο ραδιοφωνικός χρόνος, αφού αρκετές φορές μας δίνει τη δυνατότητα να κουβεντιάσουμε με τους φίλους μας, και να μάθουμε για τα νέα βήματά τους. Ειδικά τους φίλους, που δεν είναι πλέον καθημερινά κοντά μας και τους στερούμαστε. Όπως ο αγαπημένος Σπύρος Νταντανίδης, που κάθε κουβέντα μαζί του είναι απόλαυση.
 
Ο Σπύρος είναι γνωστό ότι το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 ξεκίνησε τις σπουδές του στον κινηματογράφο σε Πανεπιστήμιο της Μεγάλης Βρετανίας με έδρα το Λονδίνο. Οι σπουδές του εκεί ήταν και το θέμα στο οποίο εστιάσαμε εν πρώτοις τη συζήτησή μας, και ο Σπύρος μας εξήγησε ότι πρώτο κριτήριο για την επιλογή του Πανεπιστημίου των σπουδών του ήταν η  προσβασιμότητα, γεγονός που διευκρίνισε από το προηγούμενο καλοκαίρι, όταν και απέστειλε τις σχετικές αιτήσεις για ενημέρωση και μετά για εγγραφή.
 
Τι σημαίνει τώρα προσβασιμότητα ενός Πανεπιστημίου σε σχέση με τα άτομα-φοιτητές με κινητικά προβλήματα; Κοινωνικοί λειτουργοί-συνοδοί καθόλη την διάρκεια του ακαδημαϊκού προγράμματος, πραγματικότητα που μπορεί να υλοποιηθεί και στα ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα, όπως ανέφερε ο Σπύρος, με τη χρησιμοποίηση εθελοντών, που πρώτα εκπαιδεύονται, αλλά στη Μ. Βρετανία, και αμείβονται.
 
Όσον αφορά στον κινηματογράφο, αφού και γι’ αυτό συζητήσαμε, ο Σπύρος μας ανέφερε ότι τα δύο πρώτα εξάμηνα ήταν αφιερωμένα στην ιστορία του αμερικανικού και του Ευρωπαϊκού κινηματογράφου, καθώς και στο γύρισμα δύο τρίλεπτων ταινιών, διαδικασία που ο ίδιος προσωπικά θεωρεί ως την πλέον ευεπίφορη.
 
Συγχρόνως, ο Σπύρος είναι φοιτητής -έχει πετύχει και έχει γραφεί- στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου, την οποία μετά το πέρας των πρώτων εξαμήνων στην αλλοδαπή και επισκέφθηκε, με στόχο να παρακολουθήσει κάποια μαθήματα και ν’ αποκτήσει ιδία άποψη, προς έκπληξή του όμως το πρόγραμμα δεν τηρήθηκε και χωρίς άλλη ανακοίνωση, ο καθηγητής δεν προσήλθε στο αμφιθέατρο.
 
Εμπειρία τελικά η οποία στερέωσε εντός του την απόφασή του να συνεχίσει τις σπουδές του στο Λονδίνο, μια πόλη που περιέγραψε ως γκρι, εξηγώντας μας πόσο πολύ αυτή η ατμόσφαιρα επηρεάζει συνολικά τους Λονδρέζους και ότι η λιακάδα εκεί εκλαμβάνεται ως αφορμή καλής διάθεσης, ένα είδος μικρής ευτυχίας…
 
Πολύς όμως και καλός Σπύρος που ακολουθεί…Ν.Β.,Τ.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.