Ο Σοφολογιοτατος Μουφτης κ. Μετσο Τζεμαλη για τα γεγονοτα στο Αφγανισταν

Με γραπτή δήλωσή του στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της περιοχής ο Σοφολογιότατος Μουφτής Κομοτηνής κ. Μέτσο Τζεμαλή διευκρινίζει τα όσα εισπράττουμε τελευταία για το Ισλάμ και της σχέσεώς του με το «τζιχάντ», ως κατωτέρω:

«Θεωρούμε λίαν επιεικώς ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ το κάλεσμα του Μπίν Λάντεν σε «Τζιχάντ», διότι αυτό είναι ξεκάθαρα ενάντια στις επιταγές του Ιερού μας Κορανίου και της θρησκείας μας του Ισλάμ.

Ο Λάντεν δεν κάνει «Τζιχάντ» αλλά «κιτάλ». Τζιχάντ είναι ο ιερός αγώνας που στοχεύει στην καλυτέρευση της κοινωνίας, στην εξάλειψη της αδικίας και της εκμετάλλευσης του ανθρώπου από άνθρωπο. Κιτάλ είναι ο πόλεμος για τη καταστροφή.

Στην σούρα Μαϊδέ, εδάφιο 32 του Ιερού μας Κορανίου αναφέρεται το εξής: «… αν κανείς σκοτώσει κάποιον – εκτός βέβαια αν πρόκειται για δολοφόνο ή κακοποιό – θα είναι, σαν να σκοτώνει όλο τον κόσμο. Αν όμως κανείς, σώσει κάποιον, θα είναι σαν να σώζει όλον τον κόσμο».

Πώς είναι δυνατόν, όταν έχουμε τόσο ξεκάθαρη θέση του Κορανίου, να κηρύττουμε Ιερό Πόλεμο;

Η Μουσουλμανική Μειονότητα της Θράκης παρακολουθεί με περίσκεψη και λύπη τα διαδραματιζόμενα στο πολύπαθο Αφγανιστάν και εύχεται αυτό το κακό να τελειώσει μια ώρα νωρίτερα.

Κομοτηνή 8-10-2001

Ο Προς Ύψιστον Ευχέτης

Μουφτής Κομοτηνής

Μέτσο Τζεμαλή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.