Ο Simon Lewis του πρακτορειου “Travel Concept Solution” και η Βιλλυ Μανωλια του “Content Traveller”, ειδικοι του τουριστικου μαρκετινγκ, επισκεφτηκαν την Ανατολικη Μακεδονια-Θρακη

Η αξιοποίηση των τουριστικών δυνατοτήτων του συνόλου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αλλά και η ανάδειξή της σε παγκόσμιο τουριστικό προορισμό βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γιώργου Παυλίδη αλλά και των στενών συνεργατών του από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του.
 
Κατά το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες δράσεις προβολής των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Περιφέρειάς μας στην αγορά των Βαλκανίων και ειδικά χωρών όπως η Ρουμανία, η Τουρκία και η Βουλγαρία, λόγω και του στρατηγικού πλεονεκτήματος που προσφέρει ο Κάθετος Άξονας Κομοτηνής – Μακάζα, με εξαιρετικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα, ενώ επόμενος στόχος της διοίκησης της Περιφέρειας πέραν της σταθεροποίησης και της περαιτέρω αύξησης των επισκεπτών από τις προαναφερθείσες χώρες, είναι η προσέλκυση τουριστών και από τις ευρωπαϊκές αγορές.
 
Για την επίτευξη του στόχου αυτού η Περιφέρεια προχωρά σε μία σειρά στοχευμένων επαφών, δράσεων και παρουσιάσεων της Περιφέρειάς μας, ως τουριστικό προορισμό αριστείας, εκμεταλλευόμενοι την δυναμική των νέων τεχνολογιών και κυρίως την ευκολία στην διάχυση των πληροφοριών που προσφέρουν τα social media.
 
Στο πλαίσιο αυτό κατά την διάρκεια του προηγούμενου σαββατοκύριακου ξεναγήθηκαν στην περιοχή μας δύο δημοσιογράφοι που ειδικεύονται στο τουριστικό μάρκετινγκ ο Simon Lewis ιδρυτής του πρακτορείου “Travel Concept Solution” με εξειδίκευση στις ηλεκτρονικές τουριστικές καμπάνιες ενημέρωσης και η κ. Βίλλυ Μανωλιά διευθύντρια του “Content Traveller”, αποτέλεσμα συνέργειας ειδικών στο τουριστικό μάρκετινγκ, εξειδικευμένων στη δημιουργία στοχευμένων ηλεκτρονικών και μη projects για την προβολή τουριστικών προορισμών.
Με την βοήθεια του αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης κ.Μιχάλη Αμοιρίδη και εκπροσώπους των κατά τόπους φορέων οι δύο δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν σε όλο το μήκος και πλάτος της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, ξεκινώντας από την Καβάλα, όπου επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων το αρχαίο θέατρο των Φιλίππων, την Σταυρούπολη, την Ξάνθη όπου απαθανάτισαν τις ομορφιές της παλιάς πόλης, τον ναό του Αγίου Νικολάου στο Πόρτο Λάγος, το Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ενώ επισκέφθηκαν και την πρωτεύουσα του νομού Ροδόπης, την Κομοτηνή, όπου και τους απαθανάτισε ο φακός του «ΠτΘ».
 
Συνοδευόμενοι από τον κ. Παναγιώτη Καλτσίδη της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ροδόπης, τον κ. Μιχάλη Αμοιρίδη αλλά και την πρόεδρο της επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Κομοτηνής κ. Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, ξεναγήθηκαν στα χαρακτηριστικότερα σημεία της πόλης, ξεκινώντας από το Βυζαντινό τείχος, την παλιά πόλη, το Εκκλησιαστικό Μουσείο του Ιμαρέτ και το Γενί Τζαμί, επισκέφθηκαν την Τσανάκλειο αλλά και άλλα αρχοντικά της πόλης μας, δοκίμασαν τις τοπικές γεύσεις, ενώ πριν αναχωρήσουν ξεναγήθηκαν και στο Λαογραφικό Μουσείο της Κομοτηνής από τον πρόεδρο του Μορφωτικού Ομίλου κ. Στέφανο Κούκλαρη.
 
Κατά τη διάρκεια της περιήγησής τους ανήρτησαν πλούσιο φωτογραφικό υλικό στα social media ενώ τα όσα συγκέντρωσαν κατά τη διάρκεια αυτής αναμένεται να φιλοξενηθούν και σε σχετικό αφιέρωμα στην ελληνική έκδοση της Huffington Post. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.