Ο Σαραντης Πανταζης σε μια πολυ ενδιαφερουσα συνεντευξη στον «ΠτΘ»

«Tο Δημοκρίτειο είναι ο Αλέκος Καρυπίδης»

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στον «ΠτΘ» ο γενικός αρχηγός του ΑΣ Δημοκριτείου αλλά και προπονητής τεχνητής κολύμβησης στον ΝΟΑ, Σαράντης Πανταζής.
 
Συναντήσαμε τον πολυπράγμονα νεαρό φοιτητή στο Sultan Tepe, που στηρίζει σταθερά την προσπάθεια της ομάδας και μας μίλησε για την μεγάλη του αγάπη, το Δημοκρίτειο, τον Αλέκο Καρυπίδη και το τεράστιο κληροδότημα που άφησε πίσω του αλλά και την αγωνιστική κατάσταση της φοιτητικής μπασκετικής ομάδας μετά την φυγή του βασικού κορμού της ομάδας.
 
Ο Σαράντης Πανταζής αναφέρεται επίσης στη νέα πρόκληση που κλήθηκε να αναλάβει ως προπονητής τεχνητής κολύμβησης στον Ναυτικό Όμιλο Αλεξανδρούπολης και τους στόχους που έχει θέσει από το νέο αυτό πόστο.
 
Ο λόγος στον ίδιο όμως…
 
ΠτΘ:  Πόσο σημαντικός ήταν ο Αλέκος Καρυπίδης για το Δημοκριτείο και τι ρόλο έχει παίξει στη γενικότερη φιλοσοφία της ομάδας;
Σ.Π: Το Δημοκρίτειο είναι ξεκάθαρα ο Αλέκος Καρυπίδης. Σε αυτόν οφείλεται το σημερινό δημιούργημα καθώς ήταν δική του ιδέα και έμπνευση. Όταν έβλεπε τα παιδιά του μέσα στα μαθήματα να θέλουν να παίξουν μπάσκετ όμως οι ομάδες της πόλης ήταν λίγες αριθμητικά για να το υποστηρίξουν αυτό πήρε την μεγάλη απόφαση να φτιάξει μια ομάδα, η οποία θα έδινε το καταφύγιο στους φοιτητές να μπορέσουν να εξασκήσουν το άθλημα που αγαπούν είτε ως αθλητές είτε ως γυμναστές. Όπως δηλαδή μπορεί ο καθένας να υπηρετήσει καλύτερα το άθλημα της καλαθοσφαίρισης. Σίγουρα σε όλους μας έχει στοιχίσει πάρα πολύ η απώλεια του Αλέκου. Βέβαια όλοι όσοι βρισκόμαστε κάτω από την σκέπη του Δημοκριτείου με τον κ.Μαυρίδη (καθηγητής ΤΕΦΑΑ), την Δήμητρα Δόλωμα (προπονήτρια), τον Βασίλη Μπούντα (βοηθός προπονητή), τον Απόστολο Σπάση (εκπρόσωπος ομάδας και καθηγητής ΤΕΦΑΑ) αλλά και εμένα, προσπαθούμε και εμπνεόμαστε από το έργο του “Δάσκαλου” όλα αυτά τα χρόνια ώστε να μπορέσουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο πιστοί στα ιδεώδη και τις αξίες που μας κληροδότησε. Προσπαθούμε λοιπόν να προωθήσουμε το άθλημα όχι μόνο στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη αλλά και σε όλη την Ελλάδα καθώς οι φοιτητές μας τελειώνοντας από εδώ θα γυρίσουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους όπου θα έρθει η ώρα είτε να συνεχίσουν ως παίχτες είτε να αναλάβουν πόστα στα τεχνικά επιτελεία των ομάδων τους και σκοπός μας είναι να φύγουν όσο το δυνατόν καλύτερα καταρτισμένοι για να ανταποκριθούν σωστά στα καθήκοντα τους εκεί. 

«Στόχος μας είναι η δημιουργία μιας ομάδας με διάρκεια» 

Πτθ: Φέτος υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση στο ρόστερ συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Πιστεύεις ότι θα επηρεαστεί η ομοιογένεια που είχε η ομάδα τις προηγούμενες σεζόν;
Σ.Π:
Είναι αλήθεια ότι τα περισσότερα από τα «παιδιά» μας πήραν πτυχίο και έφυγαν από την Κομοτηνή. Η αλλαγή φέτος σίγουρα είναι μεγάλη. Κατά τα 4/5 το ρόστερ είναι διαφοροποιημένο. Αυτό, όπως είναι λογικό, θα δημιουργήσει προβλήματα στην ομοιογένεια, όμως είναι κάτι που είναι στο χέρι των παιχτών και του τεχνικού επιτελείου να το ξεπεράσει. Έχουμε δει τεράστια βήματα ανόδου από την αρχή της προετοιμασίας μέχρι σήμερα και η ομάδα δείχνει ότι βαδίζει σε πολύ καλό δρόμο. Όπως πολλές ομάδες του τοπικού έτσι κι εμείς αντιμετωπίζουμε φέτος πρόβλημα στη θέση «5» (ψηλοί), όμως αυτό πιστεύουμε πως θα λυθεί το επόμενο διάστημα. Επειδή οι παίχτες της ομάδας είναι μικροί ηλικιακά, στόχος μας είναι η επένδυση για το μέλλον, στο “χτίσιμο” δηλαδή μιας ομάδας με διάρκεια. Δεν ξέρω πόσο γρήγορα θα φτάσει η ομάδα στο επίπεδο της περσινής και της προπέρσινης χρονιάς αλλά όταν θα φτάσει στο επίπεδο που θέλουμε, θα «τρομάζει» τις αντίπαλες ομάδες όπως τις «τρόμαζε» και η περσινή. 

«Στην αρχή πολλοί μας είδαν ανταγωνιστικά» 

ΠτΘ: Σε όλη αυτήν την προσπάθεια πώς ανταποκρίνεται ο κόσμος και γενικότερα η τοπική κοινωνία;
Σ.Π.: Η ανταπόκριση είναι κλιμακούμενη. Στην αρχή πολλοί μας είδαν ανταγωνιστικά, μόλις όμως κατάλαβαν τον σκοπό της ομάδας, άλλαξαν άποψη. Οι φοιτητές μας στηρίζουν με την παρουσία τους στο γήπεδο ενώ επιχειρήσεις όπως το Sultan Tepe και το ΛΟΥ.ΚΙ. μας βοηθούν στο οικονομικό κομμάτι.
 
Σίγουρα περιμένουμε και άλλο κόσμο στην κερκίδα, όμως αυτό το κερδίζεις με την συνέπεια και την εικόνα σου. Στόχος μας είναι να παίζουμε θελκτικό μπάσκετ, να κάνουμε τους μπασκετόφιλους μα και όλους τους φίλους του αθλητισμού να σημειώνουν στα ημερολόγιά τους πότε παίζει το Δημοκρίτειο, και να έρχονται να μας βλέπουν.
 
ΠτΘ: Πέρα από την ενασχόληση σου με το Δημοκρίτειο, φέτος έχεις αναλάβει και ρόλο προπονητή στον ναυτικό όμιλος της Αλεξανδρούπολης. Πώς αισθάνεσαι για το νέο αυτό ρόλο και ποιοί είναι οι στόχοι που έχεις θέσει;
Σ.Π: Φέτος για εμένα η χρονιά είναι αναμφισβήτητα πιο απαιτητική από τις προηγούμενες γιατί έχω μία θέση ευθύνης πλέον στον Ναυτικό Όμιλο της Αλεξανδρούπολης ως προπονητής τεχνικής κολύμβησης. Είναι μια καινούργια προσπάθεια που κάνει ο Ναυτικός όμιλος εκεί, στην οποία κλήθηκα κι εγώ να βοηθήσω προσφέροντας τεχνογνωσία και εξειδικευμένες γνώσεις πάνω στο άθλημα. Επειδή είναι ακόμη αρχή δεν μπορούμε να μιλήσουμε για τους στόχους που έχουμε από άποψη βαθμολογίας, κατάταξης ή μεταλλίων. Σίγουρα πρωταρχικός στόχος είναι η καθιέρωση της ομάδας αλλά και του αθλήματος στην Αλεξανδρούπολη. Επίσης πολύ βασικό για εμένα είναι όλα τα παιδιά που έρχονται στην ομάδα του ΝΟΑ να ευχαριστιούνται αυτό που κάνουν, να μαθαίνουν να κολυμπούν σωστά και να αγαπήσουν την τεχνική κολύμβηση ή αλλιώς την Formula 1 του νερού. Πρόκειται για ένα αρκετά απαιτητικό σπορ, το οποίο απαιτεί εξειδικευμένη γνώση και αρκετή προπόνηση αλλά ταυτόχρονα  προσφέρει μεγάλη χαρά στον κόσμο και στους ίδιους τους αθλητές καθώς μιλάμε για πολύ μεγάλες ταχύτητες και χρήση εξοπλισμών όπως αναπνευστήρα, μονοπεδίλου, διπλών πτερυγίων. Είναι κάτι πολύ όμορφο για τα μικρά παιδιά που είμαι σίγουρος πως θα το βρουν πολύ διασκεδαστικό. Θα είναι μεγάλη επιτυχία αν καταφέρουμε να δημιουργήσουμε μια βάση που θα μπορέσει στο μέλλον να πρωταγωνιστήσει, όπως πρωταγωνιστεί η χώρα μας και φέρνει εδώ και κάποια χρόνια πολλές επιτυχίες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.