Ο ρολος της μητερας στη ζωη ολων μας αναλυθηκε σε εκδηλωση των Lions Κομοτηνης «Ορφεας»

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας

Μία ξεχωριστή εκδήλωση ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας της μητέρας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 12 Μαΐου με τίτλο «Μάμα Μία» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα Ελευθέρια Θράκης 2019.
 
Με πρωτοβουλία της Λέσχης Lions Ορφέας Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε μία ξεχωριστή εκδήλωση αφιερωμένη στις μητέρες της περιοχής. Σε αυτήν μίλησε η κ. Μάγδα Κατσικίδου αναλύοντας τον πολυεπίπεδο ρόλο και την προσφορά της μητέρας στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του καθενός και σε ξεχωριστά σημεία στην σχέση μητέρα και παιδιού. 

Μάγδα Κατσικίδου «Η μητέρα είναι περισσότερα από μία λέξη στη ζωή όλων» 

Για «την τέχνη του να είσαι σύγχρονη μαμά» μίλησε η ψυχίατρος-ψυχοθεραπεύτρια κ. Μαγδαληνή Κατσικίδου αναφερόμενη στον ρόλο της μητέρας στη ζωή των ανθρώπων. «Η ημέρα της μητέρας είναι σημαντική καθώς η μητέρα είναι περισσότερο από μία λέξη και προσδιορίζει την ταυτότητα ενός ανθρώπου αλλά επηρεάζει και τη ζωή του» ανέφερε αρχικά η κ. Κατσικίδου, τονίζοντας πως επιβάλλεται να κατανοηθεί από τον καθένα ξεχωριστά ο ρόλος της μητέρας στη ζωή. «Οφείλουμε όλοι να εκπαιδευτούμε καλύτερα, ώστε να είναι πιο αποτελεσματικός ο ρόλος της μητέρας στη σχέση με το παιδί» ανέφερε η κ. Κατσικίδου, επισημαίνοντας πως πάντα χρειάζονται ειδικές πρακτικές για να κατανοηθεί ο χώρος της ψυχολογίας και να αναπτυχθεί η συναισθηματική πορεία με τον άνθρωπο.
 
Στο ερώτημα αν συνδυάζεται καριέρα και ο ρόλος της μητέρας, η κ. Κατσικίδου τόνισε πως πρόκειται για σύγχρονους προβληματισμούς που βάζουν στη μητέρα δύσκολα διλήμματα αλλά πολλές φορές η επιλογή της εργασίας της μητέρας μπορεί να  παράλληλα πρότυπο για τα παιδιά. 

Ζωή Κοσμίδου «Η μάνα είναι ο φάρος για τη ζωή μας» 

Η Πρόεδρος της επιτροπής γυναικών Lions Βορείου Ελλάδος και Κύπρου  κ. Ζωή Κοσμίδου αποκάλυψε πως από καιρό είχε στο νου της τη δημιουργία μίας  εκδήλωσης για τη γυναίκα και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα μητέρας πραγματοποίησαν εκδήλωση με σχετικό περιεχόμενο. «Μέσα από την ομιλία της κ. Κατσικίδου θα απαντηθούν όλα τα ερωτήματα που τίθενται για τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών ώστε να δοθούν οι απαντήσεις» ανέφερε η κ. Κοσμίδου τονίζοντας πως η μάνα είναι ο φάρος για τη ζωή μας και οφείλει να είναι φωτεινός και στραμμένος εκεί που θα οδηγήσει τη ζωή όλων σε ήπια νερά και όμορφα ταξίδια. Η κ. Κοσμίδου ευχαρίστησε για τη στήριξη το Θρακικό Ωδείο και για τη  συμπόρευση της την κ. Άντζελα Δράκου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.