Ο Ροδιτης εχει ταλεντο στη ζωγραφικη

Με 105 έργα από 40 παιδιά πραγματοποιήθηκε η έκθεση ζωγραφικής του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδίτη

Απονομή  επαίνων σε όλα τα παιδιά των τμημάτων του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδίτη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 9 Ιουνίου στο Ροδίτη.
 
Συνολικά 40 παιδιά εξέθεσαν 105 έργα στην 2η παιδική έκθεση ζωγραφικής του συλλόγου που πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή, όπου παιδιά και γονείς είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τη δημιουργικότητα και την ικανότητα των παιδιών. 

Λήξη μιας δραστήριας χρονιάς 

Η τριήμερη έκθεση ζωγραφικής, σηματοδοτεί και τη λήξη μιας πολύ δημιουργικής χρονιάς για όλα τα τμήματα του Συλλόγου, ανέφερε ο πρόεδρος του κ. Γιώργος Κεπελής.
 
Φέτος δραστηριοποιήθηκαν 7 τμήματα, το τμήμα Καράτε, το τμήμα Ταε Κβον Ντο, το τμήμα Ζούμπα, το τμήμα Παραδοσιακών Χορών και τρία παιδικά τμήματα ζωγραφικής.
 

Στο τέλος της έκθεσης μάλιστα όπως εξήγησε ο κ. Κεπελής πραγματοποίησαν και μία μικρή γιορτή αισθανόμενοι δέος και υποχρέωση απέναντι στα παιδιά αυτά, γιατί είναι πολύ δημιουργικά και παρουσίασαν πολύ ωραία έργα. Γι’ αυτό και τους έδωσε συγχαρητήρια, ευχαριστώντας τους δασκάλους τους, που πέρα από το αντικείμενο, δίδασκαν και ήθος στα παιδιά. «Αυτό είναι και το χρέος μας, να απασχολούμε ένα παιδάκι δημιουργικά και να έχουμε και το ανάλογο ήθος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος εξηγώντας πως όλα αυτά γίνονται, στο πλαίσιο της προσπάθειας να κρατήσουν δυναμικό τον οικισμό και να απασχολούν δημιουργικά τα 100 περίπου παιδιά που είναι εγγεγραμμένα στο σύλλογο.
 
Μάλιστα αυτό τους δίνει επιπλέον και δύναμη να συνεχίζουν την προσπάθειά τους την επόμενη χρονιά με περισσότερη έμφαση. 

Τα παιδιά μαθαίνουν την τέχνη και τη συμμετοχή 

Η έκθεση ξεκίνησε δειλά πέρυσι και φέτος έχει μεγαλύτερη συμμετοχή τόσο σε παιδιά, όσο και σε πίνακες, σημείωσε η υπεύθυνη των τμημάτων ζωγραφικής κ. Έλενα Γαρέφη. Το σύνολο των παιδιών που συμμετέχουν στα τμήματα είναι 45 παιδιά, από τα οποία εξέθεσαν τις δημιουργίες τους τα 40, με περίπου 105 πίνακες στην έκθεση.
 
«Ήταν ένα πείραμα που ξεκινήσαμε, θέλαμε να βγάλουμε τα παιδιά εκτός Internet, να τους μάθουμε ότι υπάρχουν και άλλες χαρές, και τους δώσαμε την ιδέα ότι στον ελεύθερο χρόνο μας ζωγραφίζουμε, και κάνουμε παρέα με άλλα παιδιά» σημείωσε, ενώ μέσα στο τμήμα μιλάνε επίσης για το bullying, τη συντροφικότητα και πώς να φέρονται στους συνανθρώπους τους.
 
Όσο για την πηγή έμπνευσης των μικρών καλλιτεχνών η κ. Γαρέφη εξήγησε πως για να δημιουργήσουν τους πίνακες πήραν κάποια έτοιμα θέματα, τα οποία έδειξε στα παιδιά η ίδια, τα οποία στη συνέχεια δημιούργησαν με το δικό τους τρόπο, κυρίως με ακρυλικά σε καμβά, παρόλο που υπήρχαν και έργα με κάρβουνο, μελάνι, ελεύθερο σχέδιο κτλ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.