Ο πρωτος μινι απολογισμος του Ντινου Χαριτοπουλου

Για τους πρώτους έξι μήνες της θητείας του στην διοίκηση του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών

«Τα καλύτερα και τα σημαντικότερα έρχονται»

Έξι μήνες στην διοίκηση του Δήμου Μαρωνείας–Σαπών συμπλήρωσε ο Ντίνος Χαριτόπουλος. Έξι μήνες αυτοδιοικητικής πρακτικής και λειτουργίας, διάστημα μικρό μπροστά στην τετραετή θητεία, αλλά και ένα διάστημα μέσα στο οποίο γίνονται  τόσα πολλά σημαντικά, ενδιαφέροντα και ουσιαστικά, όπως σημείωσε ο ίδιος στο σχετικό του μήνυμα.

Ο Δήμαρχος Μαρωνείας–Σαπών έδωσε χθες στη δημοσιότητα το μήνυμά του επ’ αφορμής της συμπλήρωσης των έξι μηνών του στη διοίκηση του Δήμου δηλώνοντας υπερήφανος για την επανεκκίνηση και τη νέα αρχή του Δήμου, που όπως εξήγησε «οδηγεί σε ένα θετικό και φωτεινό μέλλον».

«Από την υποτονικότητα, την ηττοπάθεια και την παραίτηση βρέθηκε σε έξι μήνες σε μια παραγωγική, ανταγωνιστική και πρωταγωνιστική κατάσταση που μόνο ελπίδες και αισιοδοξία παράγει για το μέλλον του» σημείωσε υπογραμμίζοντας πως «το κλειδί που έβαλε  ξανά εμπρός και πάλι τη μηχανή του Δήμου είναι η  δυναμική και ζωντανή εξωστρέφεια , η τεκμηριωμένη διεκδικητικότητα, οι στοχευμένες  προτάσεις, οι πειστικές απαιτήσεις. Μόνο έτσι  σ’ εκτιμούν και σε υπολογίζουν. Μόνο έτσι δημιουργείς φιλίες αλλά και σε σέβονται και σε υπολογίζουν».

«Ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών έγινε ήδη συνομιλητής της πολιτείας, της κυβέρνησης, των υπουργείων, των οργανισμών. Ξαναμπήκε στον ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ. Έγινε διακριτός και αναγνωρίσιμος. Η περιφέρεια πλέον  συζητάει γι’ αυτόν και  όλοι τον υπολογίζουν ως μία ιδιαίτερη και αυτεξούσια συλλογική αυτοδιοικητική οντότητα» συνέχισε για να καταλήξει στην σχετική ανακοίνωση πως « ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών απέκτησε  αυτοπεποίθηση. Και όπως  φαίνεται   τα καλύτερα και τα σημαντικότερα  έρχονται».

Πλέγμα συλλογικής προσπάθειας τα έως τώρα αποτελέσματα

«Υπεύθυνοι» για όλα αυτά σύμφωνα με τον ίδιο η ομάδα που αποτελεί σήμερα τον Δήμο Μαρωνείας –  Σαπών, οι αιρετοί, οι σύμβουλοι, οι συνεργάτες του, όπως εξήγησε μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» για να τονίσει πως πρόκειται για το πλέγμα μίας συλλογικής προσπάθειας.  

«Ποτέ ένας άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει κάτι μόνος του, απλά μπορεί να τραβήξει και να κινήσει λίγα νήματα παραπάνω. Εμείς βλέπουμε αυτή την προσπάθεια σε δυο επίπεδα. Το ένα είναι το εσωτερικό, δηλαδή να κινούμε τα νήματα και να τραβάμε το κάρο δυνατά και μέσα στον δήμο, αλλά να κινούμε και τα  νήματα με συναντήσεις, με επαφές και εκτός Δήμου» εξήγησε απαριθμώντας τις συνεργασίες και τους διαλόγους που αναπτύχθηκαν από πλευράς του Δήμου τους τελευταίους μήνες με την πολιτική, θρησκευτική ηγεσία της χώρας, τον στρατό, το Δασαρχείο κ.ο.κ.

Η μεγαλύτερη αλλαγή στον Δήμο Μαρωνείας–Σαπών  έγκειται σύμφωνα με τον ίδιο στην εξωστρέφειά του. «Από την προηγούμενη θητεία μου ως δήμαρχος, από τα έδρανα της αντιπολίτευσης αλλά και τη δημοσιογραφική μου εμπειρία, γνωρίζω και έχω μάθει ότι τίποτα δεν γίνεται αν αυτό δεν διαχέεται, δεν διαμοιράζεται, δεν μεταφέρεται, δεν διεκδικείται και σε άλλα επίπεδα. Αν κάτι το κρατάμε και λέμε απλά ότι “δεν μπορεί να γίνει αυτό επειδή δεν μπορεί να γίνει”, τότε όντως δεν γίνεται ποτέ» σημείωσε επισημαίνοντας πως «εδώ πρέπει να κυνηγάμε και την  εξαίρεση, τη μοναδικότητα, την ανάγκη, πρέπει να κυνηγάμε τα πάντα. Και αυτό είναι μιας μορφής εξωστρέφεια».

«Αυτή την εξωστρέφεια νομίζω ότι πετύχαμε, υπό την έννοια ότι τα προβλήματα του δήμου Μαρωνείας-Σαπών αλλά και τα πλεονεκτήματα του, αρχίζουν να βγαίνουν προς τα έξω, τα μοιραζόμαστε, ζητούμε βοήθεια, προσπαθούμε να λύσουμε ζητήματα και να αξιοποιήσουμε καταστάσεις» ανέφερε δίνοντας μάλιστα συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως αυτό της πρόσφατης συνάντησής του με τον Θόδωρο Λιβάνη, υφυπουργό Εσωτερικών  και την ατζέντα της συζήτησή τους, που ξέφυγε των ανοιχτών για την τοπική κοινωνία ζητημάτων, της παρέμβαση του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου στην Υπουργό Πολιτισμού Λίλα Μενδώνη σε ό,τι αφορά το Αρχαίο Θέατρο της Μαρώνειας, την αντίστοιχη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ για το ίδιο θέμα κ.α.

Επόμενος στόχος η καλύτερη οργάνωση για αποτελεσματικότερες διεκδικήσεις

Ερωτηθείς για τους επόμενους στόχους του για την συνέχεια της θητείας του ο ίδιος έθεσε την καλύτερη οργάνωση του συνόλου των  υπηρεσιών του Δήμου και κατ’ επέκταση την αποτελεσματικότερη λειτουργία του, ώστε όπως εξήγησε «να επιταχύνουμε τις διαδικασίες, να είμαστε πιο παραγωγικοί και αποτελεσματικοί, τόσο την καθημερινότητα και δευτερευόντως στα έργα που μπορούν να γίνουν μέσα από προγράμματα, για να κερδίζει ο τόπος και να αναδείξουμε την περιοχή μας στον βαθμό που μπορούμε».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.