Ο πρωτος διαλογος νικης μετα την ψηφο εμπιστοσυνης

Θριαμβευτική υποδοχή επιφύλαξαν οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας στους δύο κυριάρχους του παιχνιδιού που έκαναν την πρώτη κοινή τους εμφάνιση λίγο μετά τις 12 μμ. έχοντας γνώση και των τοπικών αποτελεσμάτων που τους έφερναν πρωτοπόρους.

Παραλήρημα χαράς από ένα κόσμο που επί χρόνια περίμενε τη δικαίωση. Συνθήματα διέκοπταν τον αισιόδοξο και ενωτικό λόγο των δύο πολιτικών, οι οποίοι ευχαριστώντας τους φίλους, ψηφοφόρους και αγωνιστές της Νέας Δημοκρατίας «που έδωσαν τις μάχες από τα μετερίζια της παράταξης», τη μειονότητα «που έδωσε ένα μεγάλο μάθημα σ΄ αυτούς που πίστευαν ότι δεν γυρίζει», τους «αδελφούς Ποντίους για την ξεκάθαρη υποστήριξη», διαβεβαίωσαν ότι στη Νέα Εποχή που ανοίγεται «η Νέα Δημοκρατία ξέρει να αξιοποιεί κάθε υγιές και δημιουργικό» και ότι «η παράταξη του Κώστα Καραμανλή, είναι η εγγυήτρια δύναμη για την πραγματική ελληνοτουρκική φιλία».

Ευριπίδης Στυλιανίδης:«Η νίκη του Κώστα Καραμανλή και της Νέας Δημοκρατίας αγκαλιάζει όλους τους πολίτες της Ροδόπης ανεξάρτητα από ιδεολογική αφετηρία, θρησκεία, γλώσσα και πολιτισμό και στέλνει ένα μήνυμα δημιουργίας.

Αντίπαλός μας την επόμενη μέρα είναι τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν το σύνολο του πληθυσμού. Στόχος μας, αναλαμβάνοντας την ευθύνη που μας αναθέσατε με την εντολή εμπιστοσύνης, να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας και να πετύχουμε επιτέλους την ισότιμη συμμετοχή της Ροδόπης στα κέντρα των αποφάσεων.

Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους τους ανώνυμους μαχητές αυτής της μεγάλης μάχης. Όλους εσάς. Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τη Νομαρχιακή μας Επιτροπή γι΄ αυτόν τον «ωραίο» αγώνα που έδωσε, τους συνδικαλιστές μας, τις γυναίκες, και τη νεολαία που στάθηκε στο πλευρό μας σ΄ αυτή τη μάχη.

Θέλω να ευχαριστήσω τη μειονότητα γι΄ αυτή την εντολή που μας ανέθεσε. Αλλά να ευχαριστήσω και τους αδελφούς μας Ποντίους για την ξεκάθαρη υποστήριξη που μας έδειξαν. Θέλω να συγχαρώ τον αγαπητό συνάδελφο Ιλχάν Αχμέτ για την επιτυχία του, γιατί εμείς οι δύο είμαστε εκπρόσωποι όλου του νομού Ροδόπης και όχι του μισού.

Από σήμερα επιβάλλουμε ένα νέο ήθος και ύφος στην πολιτική. Επιδεικνύουμε ποιότητα, επίπεδο και πολιτικό πολιτισμό. Απευθύνομαι προς όλους αυτούς που δεν μας ψήφισαν και τους λέω, εξ ονόματος της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου μας Κώστα Καραμανλή, ότι στόχος μας είναι να οικοδομήσουμε μία καινούρια Ελλάδα, στην οποία δεν χωρούν διαιρέσεις και διαχωρισμοί. Μία καινούρια Ροδόπη στην οποία η ανάπτυξη θα αφορά όλους . Μία καινούρια κοινωνία όπου η πολιτική ή η ιδεολογική αφετηρία δεν παίζει ρόλο και δεν αποτελεί αφορμή διακρίσεων. Τιμούμε και σεβόμαστε τους αγωνιστές αυτής της εικοσαετίας που έδωσαν τις μάχες από τα μετερίζια της παράταξής μας. Αυτούς τους αγωνιστές απόψε τους καλώ να αγκαλιάσουν όλους τους τίμιους Έλληνες που αγωνιούν για το μέλλον της Ροδόπης και της Θράκης και να δείξουν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι πραγματικά κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και ότι η Ροδόπη και η Θράκη στη «Νέα Εποχή» ξέρει να αξιοποιεί κάθε υγιές και δημιουργικό και ξέρει, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, να ανοίγει νέους δρόμους, με σεμνότητα, με ήθος, και κυρίως με πίστη σε όλες τις δυνάμεις του τόπου. Σας ευχαριστούμε πολύ για τον τίμιο αγώνα».

Ιλχάν Αχμέτ: «Απόψε η μειονότητα και η πλειονότητα έδωσαν ένα μεγάλο μάθημα σε όλους αυτούς που πίστευαν ότι η μειονότητα δεν γυρίζει.

Πρέπει να ξέρετε ότι αυτή η μεγάλη παράταξη, η παράταξη του Κώστα Καραμανλή, είναι η εγγυήτρια δύναμη για την πραγματική ελληνοτουρκική φιλία. Η πραγματική ελληνοτουρκική φιλία θα υλοποιηθεί, να είστε σίγουροι, από το νομό Ροδόπης.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες μου, από τη μειονότητα και την πλειονότητα, οι οποίοι ήταν μαζί μου και μου συμπαραστάθηκαν από την πρώτη ημέρα και έδωσαν την ισχυρή αυτή μάχη. Θέλω να ευχαριστήσω τον φίλο μου τον Ευριπίδη Στυλιανίδη γιατί ήταν κοντά μου από την πρώτη μέρα.

Αγαπητοί μου φίλοι, να είστε σίγουροι, ότι από τώρα και στο εξής ο αγώνας θα δίνεται στη Βουλή μόνο για τη Θράκη».

Ο Κυριάκος Μπαμπασίδης βρέθηκε πολύ νωρίς στο Εκλογικό Κέντρο της Νέας Δημοκρατίας για να συνομιλήσει με τον κόσμο. Στις πρώτες δηλώσεις που έκανε για το ραδιόφωνο του ΠτΘ μίλησε για την εμπιστοσύνη του λαού στη Νέα Δημοκρατία, πολιτικό μήνυμα της εκλογικής διαδικασίας της 7ης Μαρτίου: «Η νέα διακυβέρνηση περνά στα χέρια της Νέας Δημοκρατίας, οι ευθύνες μεταβιβάζονται. Η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη, ο Κώστας Καραμανλής είναι έτοιμος και ώριμος να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα. Ο ελληνικός λαός εμπιστεύθηκε τις προτάσεις και τα πρόσωπα της Νέας Δημοκρατίας κι αυτό είναι το πολιτικό μήνυμα.

Υπάρχει ενθουσιασμός! Είναι δικαιολογημένος διότι αυτός ο κόσμος περίμενε χρόνια να γιορτάσει, περίμενε χρόνια να δικαιωθεί πολιτικά. Η πολιτική δικαίωση νομίζω θα έρθει και στο νομό Ροδόπης. Ξεκινάμε μια νέα, διαφορετική εποχή. Αλλάζει η εικόνα και στην Ελλάδα και στο νομό Ροδόπης.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους εμπιστεύθηκαν τη Νέα Δημοκρατία, όλους όσους βοήθησαν και στήριξαν την υποψηφιότητά μου και την προσπάθεια που κάναμε σ΄ όλο αυτό το διάστημα».

Ο Δημήτρης Κοτσάκης πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης έκλεισε τη βραδιά θριάμβου απευθύνοντας αγωνιστικό κάλεσμα «Φίλες και φίλοι το κόμμα είναι εδώ, σας το είπα μέρες πριν. Το κόμμα θα είναι εδώ και μετά τις εκλογές. Αυτό που θέλω από σας είναι βοήθεια για να συνεχίσουμε με την ίδια αγωνιστικότητα, γιατί ο δρόμος που έχουμε να διανύσουμε είναι δύσκολος. Ευτυχώς έχουμε καλούς εκπροσώπους που θα μας στηρίξουν σ΄ αυτό τον αγώνα. Σ΄ αυτόν τον αγώνα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, εσείς κι εμείς ενωμένοι».

Ε.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.