Ο πρωθυπουργος εγκαινιαζει αυριο την 66η ΔΕΘ

Το μεγαλύτερο οικονομικό, επιχειρηματικό, πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς – η 66η ΔΕΘ – που διοργανώνει η HELEXPO από τις 8 έως τις 16 Σεπτεμβρίου, εγκαινιάζει αύριο στις 8 το βράδυ, στο Συνεδριακό Κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης”, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Η φετινή διοργάνωση έχει δύο βασικά χαρακτηριστικά.

Το ένα αφορά στην παρουσίαση των σύγχρονων υπηρεσιών που παρέχουν προς τον πολίτη δημόσιοι φορείς και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, με τη χρήση και εφαρμογή των νέων τεχνολογιών και το δεύτερο είναι η ειδική έκθεση, στο Τελλόγλειο Ιδρυμα, για το ευρώ.

Στο περίπτερο 10 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου, υπό τον γενικό τίτλο “e-EXPO: Σύγχρονες και προηγμένες υπηρεσίες για τον πολίτη” θα παρουσιαστούν φορείς των οποίων τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες σχετίζονται με εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας. Συγκεκριμένα, ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για την Europolis και την Κοινωνία της Πληροφορίας του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, καθώς επίσης και για τις υπηρεσίες που προσφέρει το Γραφείο Ποιότητας Ζωής του Πολίτη που υπάγεται στο Γραφείο του Πρωθυπουργού και το Γραφείο Εξυπηρέτησης του Πολίτη του υπουργείου Εσωτερικών – Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης. Επίσης, θα γνωρίσει τις υπηρεσίες Τηλεϊατρικής του υπουργείου Υγείας, τη Γενική Γραμματεία Συστημάτων Πληροφορικής του υπουργείου Οικονομικών, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητας του υπουργείου Ανάπτυξης, την AGROCEPT του υπουργείου Γεωργίας. Στον ίδιο χώρο, μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα παρουσιάσουν το e-Banking.

Η HELEXPO στοχεύοντας στην εξοικείωση του κοινού και των επισκεπτών με την κοινωνία της Πληροφορίας διοργανώνει κατά τη διάρκεια της 66ης ΔΕΘ το expogame, ένα σύστημα αμφίδρομης επικοινωνίας εκθέτη – επισκέπτη, που εφαρμόζει τις νέες τεχνολογίες και βοηθά τον επισκέπτη να γνωρίσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες των εκθετών και να κερδίσει δώρα που προσφέρουν οι ίδιοι.

Ενα από τα δώρα είναι και το πρώτο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 που προσφέρει το υπουργείο Πολιτισμού. Στο expogame συμμετέχουν 19 μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμοί, μεταξύ των οποίων η Εμπορική Τράπεζα, η Τράπεζα Αττικής, ο ΟΛΘ και η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.