Ο προεδρος του Αστικου ΚΤΕΛ απαντα στον κ. Κοτσακη

Σε επικοινωνία που είχε με τον «Παρατηρητή της Θράκης» ο Πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ κ. Αβραμίδης ζήτησε να απαντήσει σε συγκεκριμένο σημείο του ρεπορτάζ της εφημερίδας που αφορούσε στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο και στη συζήτηση που έγινε για τα αστικά ΚΤΕΛ.

Συγκεκριμένα, στην τοποθέτησή του ο κ. Κοτσάκης τόνισε τα εξής: «…Δεν μπορεί όμως εμείς να δίνουμε λεφτά στο αστικό ΚΤΕΛ κι αυτό να μην τα δίνει στους εργαζόμενους και εμείς να φταίμε για αυτό. Όταν έχουμε υπαλλήλους τους πληρώνουμε. Εμείς δεν χρωστάμε σε κανέναν υπάλληλο και γι’ αυτό κάναμε και τις εκδηλώσεις μας»…

Η δήλωση του κ. Αβραμίδη έχει ως εξής:

«Εάν δεν με προκαλούσε ο δήμαρχος, δεν θα μιλούσα. Αλλά αφού ο δήμαρχος είπε αυτά που διάβασα στην εφημερίδα, θέλει να βγει και από επάνω. Αντί να βάλει, για να το πω απλά, την ουρά στα σκέλια, μιλάει. Κατ’ αρχήν διοικεί 14 μήνες το δήμο. Μέχρι σήμερα μας έδωσαν δέκα μηνιάτικα. Όταν ανέλαβαν την δημαρχεία υπήρχαν εφτά μήνες απλήρωτοι. Μέσα στο 2006 μας έδωσαν τρία μηνιάτικα, Ιούνιο, Ιούλιο και το Δεκέμβριο του 2006 και εφτά μήνες του 2007 μας πλήρωσαν τώρα που έκαναν στάση εργασίας τα παιδιά. Δηλαδή μας έδωσαν χρήματα για δέκα μήνες, ενώ αυτοί είναι στη διοίκηση δεκατέσσερις μήνες.

Το χειρότερο είναι ότι από 27 Σεπτεμβρίου του 2006 δύο αστικά του URBAN κυκλοφορούν και από εκείνη την ημέρα μέχρι σήμερα πληρώνω ασφάλεια αυτοκινήτων, τους οδηγούς και το ΙΚΑ και τα υπόλοιπα έξοδα των πέντε οδηγών και δεν μου έχουν δώσει ούτε μισή δεκάρα. Πώς πληρώνουν; Τα δύο αυτοκίνητα αυτά μέχρι τέλους της χρονιάς απαιτούν 152.000 περίπου ευρώ, εκ των οποίων δεν έχω πάρει δεκάρα. Εγώ πληρώνω εδώ και 17 μήνες τους οδηγούς και όλα σας είπα παραπάνω. Και έρχεται ο κ. Κοτσάκης να πει ότι «πληρώνει και δεν πληρώνω τους υπαλλήλους»; Είναι ντροπή. Είναι ντροπή σε ένα δήμαρχο, το λέω ευθέως, να πει τέτοια πράγματα».


Όσον αφορά στην επαναδιαπραγμάτευση της προγραμματική σύμβασης ο κ. Αβραμίδης τονίζει ότι «αυτό λένε αυτοί και μας το ζήτησαν. Η σύμβαση, όταν υπογράφηκε πριν τέσσερα χρόνια, υπογράφηκε από όλους γενικά. Όλοι το χειροκρότησαν. Τώρα πώς γίνεται αυτό και ζητάνε την επαναδιαπραγμάτευσή της; Η σύμβαση θα λήξει το 2011. Ο κ. Κοτσάκης έχει το δικαίωμα να τη σταματήσει, εφόσον όμως εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις. Αυτό το δικαίωμα το έχει και αυτός όπως και εγώ από την πλευρά μου. Το να διαπραγματευτεί τώρα τη σύμβαση είναι μεγάλο λάθος. Λέει ο κ. Κοτσάκης ότι πληρώνουν αυτοκίνητα και δεν έχουν. Και εμείς λέγαμε ότι στο τέλος αυτής της οκταετίας θα μας μείνουν τα αυτοκίνητα, έστω και στην κατάσταση που είναι και αυτό θα ήταν το κέρδος μας».

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.