Ο Προεδρος της Δημοκρατιας και η Υπουργος Πολιτισμου στο αρχαιο θεατρο της Μαρωνειας (+Video)

Τι δήλωσε κατά την υπογραφή του κειμένου για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου

Τη σπουδαιότητα του αρχαίου θεάτρου της Μαρώνειας είχε την ευκαιρία να γνωρίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, μετά τη δοξολογία που τελέστηκε στον Ναό του Αγίου Χαραλάμπους. Ο ΠτΔ συνοδεία της υπουργού Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη ξεναγήθηκε στο αρχαίο θέατρο από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης κ. Χρύσα Καραδήμα. Η κ. Καραδήμα έκανε μια αναδρομή στην αρχαία πόλη της Μαρώνειας αλλά και στο ιστορικό της ανασκαφής του αρχαίου θεάτρου και την περιγραφή του.

Ακολούθως παρακολούθησε την ομιλία της Αντιπρυτάνεως του ΔΠΘ κ. Ζωής Γαβριηλίδου με θέμα: «Το αρχαίο θέατρο Μαρώνειας ως σύγχρονο κέντρο πολιτισμού».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έγινε στη συνέχεια το πρώτο πρόσωπο που υπέγραψε το κείμενο υποστήριξης του Κύκλου Προσωπικοτήτων για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Μαρώνειας. «Χαίρομαι γιατί τελειώνει η θητεία μου έναν τρόπο που πραγματικά αρμόζει στον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας και στη λειτουργία του. Δηλαδή έστω και τυπικά, με μια υπογραφή στην ανάδειξη ενός αρχαιολογικού χώρου κόσμημα για την πολιτιστική μας κληρονομιά που αξίζει τον κόπο να ενταχθεί για πολλούς και διάφορους λόγους στην παγκόσμια πολιτισμική κληρονομιά» είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την υπογραφή του κειμένου.

Παρακολουθήστε εδώ τις δηλώσεις του, καθώς και την προσφώνηση του Δημάρχου Μαρωνείας Σαπών κ. Ντίνου Χαριτόπουλου:

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.