Ο πολιτης στον αγωνα του μεροκαματου και οι ηγετες του γευματος

Δύο κείμενα από την τουρκόφωνη εφημερίδα «Μπουλντέν» φιλοξενεί σήμερα η σελίδα σε μετάφραση Σιμπέλ Χατζή Αλή. Το πρώτο αναφέρεται στο αν έγινε ή όχι η συνάντηση του βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ με τους μουφτήδες, γεγονός κατά τον αρθογράφο ελάσσονος σημασίας, γιατί αυτή τη στιγμή αυτό που απασχολεί είναι η οικονομική κατάσταση των μελών της μειονότητας και το δεύτερο στη συμμετοχή του Συλλόγου Μειονότητας Δυτικής Θράκης με το μουσικοχορευτικό του συγκρότημα σε βιβλιοπαρουσίαση στην Αλεξανδρούπολη όπου συμμετείχε και ποντιακός σύλλογος.

Ο πολίτης στον αγώνα του μεροκάματου και οι ηγέτες του γεύματος

Συνεχίζονται ακόμα οι συζητήσεις για την πρόσφατη συνάντηση του βουλευτή Ροδόπης της Ν.Δ. κ. Ιλχάν Αχμέτ με τους δυο μουφτήδες στην Αθήνα. Όλοι αναρωτιούνται αν πραγματικά ο κ Ιλχάν Αχμέτ κάθισε στο ίδιο τραπέζι με το διορισμένο μουφτή Κομοτηνής κ. Μέτσο Τζεμαλή. Ο βουλευτής Ροδόπης σε σχετική του δήλωσε διέψευσε τις φήμες, τονίζοντας ότι αυτά που γράφει ο δημοσιογράφος κ. Ιλχάν Ταχσίν δεν αντανακλούν την αλήθεια και ότι είναι αδύνατον ο κ. Μέτσο Τζεμαλή να προέβη σε μια τέτοια δήλωση.

Από την άλλη ο κ. Μέτσο Τζεμαλή μετέφερε ότι συνάντησε τον κ. Ιλχάν Αχμέτ σε δείπνο στην Αθήνα όπου μίλησε μαζί του για κάποια προβλήματα που απασχολούν τη μειονότητα επιβεβαιώνοντας έτσι τις φήμες.

Και ενώ στην πλευρά των ηγετών μας συμβαίνουν αυτά ο απλός πολίτης κάτω από δύσκολες συνθήκες συνεχίζει τον αγώνα για να βγάζει το ψωμί του. Επανειλημμένως απευθύνεται στην τράπεζα για να πάρει την επιδότηση για τον καπνό του και επί μέρες υπολογίζει τι πήρε και τι δεν πήρε. Γιατί είναι αλήθεια ότι υπάρχει ανισότητα και στο θέμα των επιδοτήσεων μεταξύ των αγροτών. Ας αφήσουν λοιπόν οι ηγέτες μας στην άκρη τη διαμάχη περί γευμάτων και ας ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα του πολίτη.

Μπουλτέν

16/12/2005

Ποιο το σωστό και ποιο το λάθος;

Ο Σύλλογος Επιστημόνων της Μειονότητας

της Δυτικής Θράκης και η ποντιακή γενοκτονία

Εκδήλωση – βιβλιοπαρουσίαση διοργάνωσε ο δήμος Αλεξανδρούπολης για το βιβλίο του Πασχάλη Λαμπαρδή με τίτλο «Οι Φύλακες της Ανατολίας» στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης στις 4 Δεκεμβρίου. Ο Σύλλογος Επιστημόνων της Μειονότητας της Δυτικής Θράκης συμμετείχε στην εκδήλωση με το χορευτικό του συγκρότημα. Αλλά στη συγκεκριμένη εκδήλωση έλαβε μέρος επίσης και ένας ποντιακός σύλλογος.

Άραγε ποια θα είναι η στάση των δήθεν εθνικιστών, οι οποίοι είχαν ξεσηκώσει τον κόσμο όταν ο δήμος Κομοτηνής και η ΔΕΠΑΚ στα πλαίσια των Ελευθέριων διοργάνωσαν εκδήλωση για την ποντιακή γενοκτονία; Μάλιστα οι ίδιοι κύκλοι εμπόδισαν τη συμμετοχή των δημάρχων από την Τουρκία, όπως επίσης και χορευτικών συγκροτημάτων που είχαν προσκληθεί στις εκδηλώσεις. Σαν να μην φτάνουν όλα αυτά χωρίς δισταγμό απείλησαν εκείνους που κόπιασαν εδώ και χρόνια χωρίς κανένα προσωπικό όφελος για την ελληνοτουρκική φιλία.

Πιστεύουμε ότι αυτοί οι κύριοι έχοντας πέσει σε απογοήτευση θα επιτεθούν δεξιά και αριστερά, όπως συνέβη εξάλλου κατά το παρελθόν. Για αυτό το λόγο καλούμε άμεσα σε παραίτηση το Δ.Σ. του Συλλόγου Επιστημόνων της Μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Δεν μπορούν να είναι περισσότεροι εθνικιστές και δημοκράτες εκείνα τα άτομα τα οποία δεν δίνουν αγώνα επιβίωσης μέσα σε αυτήν την κοινωνία.

Απίστευτο και όμως αληθινό, ο Σύλλογος Επιστημόνων της Μειονότητας συμμετείχε με το χορευτικό του συγκρότημα στη συγκεκριμένη εκδήλωση η οποία πλήγωσε τα μέλη της μειονότητας με το βιβλίο που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της.

Και τώρα απευθύνουμε κάλεσμα στο Δ.Σ. του Συλλόγου Επιστημόνων της Μειονότητας: Αν έχετε, έστω και ελάχιστη, πίστη στη δημοκρατία, στην ειρήνη, στη φιλία, στην αδελφότητα και το πιο σημαντικό στην ανθρωπότητα σταματήστε να περιφρονείτε και να ξεγελάτε την μειονότητα με τέτοιου είδους εθνικιστικά κόλπα. Διαφορετικά μην ξεχνάτε ότι η μειονότητα είναι σε θέση να εκλέγει αυτούς που μπορούν να προσφέρουν στην κοινωνία τους όσο και αν είναι αυτοί απόφοιτοι δημοτικού.

Μπουλτέν

16/12/2005

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.